Umblasem cu fiu-meu pe coclauri să-i cumpăr o înghețată (o linghețată, cum zice el).

Ne-am oprit la Profi din Grigo. La Profi din Grigo s-a lipit de mâna mea, complet accidental, un pachețel de speck din ăla bun, șuncă delicioasă din porc delicios. Simultan, în mintea mea s-a înfiripat un gând de rețetă.

Ajuns acasă, am opărit oleacă șunca ca să-i iasă sarea (altfel mi-ar fi cerut Moșteniciosul și bere după masă), apoi am învelit cu ea niște telemea din aia bună (sibienii știu despre ce vorbesc) și am penetrat întreg ansamblul cu o scobitoare – fără pic de milă.

FullSizeRender
Happiness rolls”

Le-am tăvălit oleacă prin tigaie, să-și prindă crustă și să se topească brânzica.

I le-am servit moșteniciosului și m-am uitat cu jind la el cum le asasinează fără milă, de parcă se băteau toți – să mă ierte Raed Arafat – sirienii la gura lui.

Când a terminat, cu gura plină, mi s-a destăinuit:
– E mai bună.
– Mai bună ca ce? întreabă nievasta.
– Mai bună ca orice.

Nici o religie nu se poate bate cu șunca de la egal la egal și să și câștige.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

  1. neamtzschantz Reply

    domnu gropar, citez pe scurt si din memorie o lista de produse in care exista porc sub diverse forme: orice medicament din capsule (gelatina din porc), filtru de la tigari. pasta de dinti, orice crema crema cosmetica, insulina, orice sapun solid sau lichid si un miliard de alte produse cotidiene. musulmanii pe care ii stiu practic de cind se trezesc se spala cu porc pe dinti, inhaleaza porc, nevestele lor se ung pe corp cu porc, etc, etc, etc…
    m-am gindit de citeva ori daca sa le spun prietenilor si cunoscutilor mei musulmani chestia asta. nu m-a lasat sufletu…
    vestea si mai buna e ca nu numai musulmanii se mozolesc de dimineta pian seara cu porc ci si vegetarienii care practic nu au cum sa evite mozolul cu porc.
    eu nu pun brinza in manta de sunca ci prune uscate din alea mai maricele si le pun asa in cuptor. in germania e o mincare mult sau mai putin traditionala, ii spune “pflaume in speckmantel”.

  2. Ovidiu Reply

    Ma duc sa scot niste carnati din untura !
    Stiu ca e 11.02, dar daca n-am ce face si te citesc la ora asta…

  3. luminita Reply

    Io as fi innobilat un pic reteta, cu o simfonie din doo kile de cartofi prajiti si doo deshte (pe verticala, desigur) de palinca.

  4. Groparu Nemernic Reply

    @ Ovidiu: trimite un pachet și la Cluj, rogu-te! Ce tăt atâtea salăți.
    @ luminita: nu-nu! Nu-i dăm pălincă Gropărelului înainte de a face 5 ani.

  5. luminita Reply

    @Groparu: nu la Groparelu ma gandeam io, la copchilu din mine.
    PS: maestrului Hadean i-ai facut praf traficul azi.

  6. neamtzschantz Reply

    @groparu
    prunele uscate (din alea maricele) invelite in sunca. ce spune omu si ce intelegi tu.

  7. adi Reply

    Incearca si altceva (nu o zic pe aia cu prunele, ca din ele se face palinca, sau in cel mai rau caz, magiun): ficatei de pui inveliti in speck, iar telemeaua o razi/sfarami peste cartofi prajiti, servite cu ardei copti. Merge 50g de esenta de prune inainte, si doo beri dupa. Groparelu suc de coacaze

Leave a Comment

Your email address will not be published.