Înainte să găsim apartamentul ăsta din Gruia unde ne-am mutat, căutam ceva în Grigorescu, unde stăteam în chirie. Parcuri aproape, zonă liniștită, relativ aproape de centru, plus non-stop aproape de Piața 14 iulie, de unde-ți puteai procura noaptea băuturi alcoolice!

Și vorbesc cu un agent imobiliar (băiat salon!) și el îmi zice:
– Gropare, hai să ne vedem la ciupercă, în Grigorescu, că am o casă pentru tine.
– Uau, zic, dar îmi știi bugetul, nu? (casele în Cluj costă cam cât a cheltuit Uniunea Sovietică pentru tot programul spațial).
– Da, mă, zice, relax, e bine.
Zic:
– Nu cumva e casa aia cu două camere și fără teren? Aia de costă 168.000 EUR?
– Nu, zice el, trebuie musai să vii s-o vezi, o să-ți placă!
– Băi, zic, dacă nu-mi place, îmi dai tu mie comision!
– Haha, zice el, hai să ne vedem la 6 jumate la Ciupercă, în Grigorescu.


Ciuperca, captură Google Street View

La 6 și 25 mă plantez cu Gropărelu’ acolo, aștept un pic.

Mă sună agentul:
– Scuze că întârzii puțin, hai să treci strada și să ne vedem pe trotuarul de vizavi.

Trec strada, apare și el, mă duce să văd casa:
– Băi, zic, știu casa asta de pe OLX, e aia de care-ți ziceam, are două camere amărâte și 20 mp de teren în față, atât, și mai și cere 168.000 pe ea! Ce dreq, credeam c-ai înțeles, dacă aveam atâția bani îmi luam casă-n Maldive!
– Da, zice el, dar o poți mansarda, mai poți negocia…
– Ce să negociez, mă, ajung la 200.000 EUR cu mansardă și tot să n-am teren la ea? Mama ei de casă, nici măcar un pui scund de hamster pitic suferind de nanism nu poți ține în grădina asta minusculă!

Și discutăm noi așa (ne știm de vreo 13 ani, deci ne mai persiflam fără jenă) și mergem încet înapoi către Ciupercă.

Toată treaba – cu plecat de la Ciupercă, aruncat o ocheadă către zidăria cu preț de Tokyo și revenit la Ciupercă – nu cred că a durat mai mult de 4 minute.

Și, cum dădeam noi să trecem strada, auzim o bufnitură puternică, ca și cum niște Decepticoni și-ar fi dat un upercut unul altuia, metal pe metal, bufnitură urmată de o frână și apoi de încă două bufnituri!

Trecem strada și rămânem înmărmuriți: un Logan ieșise de pe o stradă lăturalnică fără să se asigure, fusese lovit de o mașină de firmă (gen Opel Combo, sau ceva), și amândouă se înfipseseră cu sete în Ciupercă.

Dar știți unde în Ciupercă?

Păi, fix în locul unde așteptasem agentul, cu 4 minute în urmă. Și eu, și fiu-meu.

Totodată, fix în locul unde ne îndreptam acum ca să încheiem discuțiile. Și unde urma să ajungem în 15 secunde.

Moșul cu Loganul era destul de zguduit, cu plăgi, cu sânge, i-am făcut rost de niște apă de la service-ul de la Ciupercă, i-am făcut testul ăla cu degetele, numele și prenumele care se face la AVC. Tipul cu minidubița era OK, își suna șeful de zor (nu purtase centură, era #pășmekerie). Oamenii de la service erau agitați, îi ajutau pe amândoi, îl cunoșteau pe moș.

Mi-am luat copilul, ne-am luat rămas bun de la agent și ne-am tirat.

Nu știu ce s-o mai ales de ei, sper că sunt bine, au trecut 2 ani de atunci. Ce învățăm de aici? Păi, să căscăm ochii când așteptăm pe cineva pe un trotuar.

Și și în restul timpului, că nu se știe.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. remus Reply

  gropare, tre sa vii sa imi vezi macaraua inainte sa o demontez.
  o sa ai motiv de blogareala muuult timp:)
  Si asa cand treci pe langa mine in Cora o sa stii ca io’s “ala” :

  P.S. intre timp m-am hotarat sa imi fac scari in “consola” cu structura metalica pe care oi pune lemn si sticla. marfa frate 🙂

  • Groparu Nemernic Reply

   Bos, te-o trăjnit dacă nu vii să mă tragi de mânecă să-mi zici vreo două, pe bune. Am o memorie foarte cretină a fețelor și numelor, și dacă n-am apucat încă să bem niște beri trebuie să mă zgâiesc preț de câteva minute bune la fețișoara-ți, altfel se tot repetă scenariul și zici că-s arogant și Adrian Năstase.

   • Remus

    no, vii sambata in vizita?
    daca e soare imi duc si plozii, si am o trambulina cu diametru de 4.2 metri de incape tot cartierul acolo. ii lasa sa sara si noi ne vedem de ale noastre

   • Groparu Nemernic

    Păstrez invitația pe mai încolo, weekendul ăsta e ultimul de dinainte de botez și trebuie să merg după vin, să plătesc prăjituri, să-mi duc costumul la curățat, să dau telefoane, să împart musafirii pe mese, pe camere… din elea.
    Dar da, vin curând! Venim, zic, mulțumesc de invitație.

 2. Cam Reply

  Acum 3 saptamani am oprit dupa o intersectie, pe partea dreapta langa carosabil, ca sa completez cu lichid de parbriz. Am facut doi pasi sa deschid capota si zbang! In spatele meu se sparge de asfalt o ditamai bucata de gheata sarita de la tirul care iesise din aceeasi intersectie cu mine, cu o viteza prea mare. Noroc chior, golul lui Maradona sau ingerii lui Charlie? Nu stiu, dar bisericos tot nu am devenit.

 3. Remus Reply

  @ cam, mergeam o data pana la bucuresti, noapte, viteza, ca nebunul. inainte de intrare in Pitesti la un moment dat am avut un feeling “baaaa boule, las-o moale”, si am resut considerabil viteza, anormal de mult. Dupa 15 km, fix in satul dinainte de Pitesti, cu cateva minute inainte un Tucson caftit frontal cu un Tir. Tucson Varza, soferita moarta pe loc, restul nu mai stiu.

  No,…wtf? si mai am chestii de zis, da asta o fost cea mai socanta.

  P.S. m-am lenevit si duminca ma uit la Trinitas nu mai merg la Biserica. Shame on me.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *