Băi, fratele meu, ce ghioagă le-o administrat astăzi Nicușor USR-ului direct în dinți! Zici că tăticul Aheei era la Olimpiada Dihoniilor Rurale, așa le-a dat de i-a julit, deși nu-l întrebase nimeni nimic.


Și, la categoria Mușcă, Nicu$or!

Ce am învățat cu toții după ziua de azi? Păi, că acolo unde e multă minte (multă tehnocrație, dacă vreți), există și ego de dimensiunea unei case de om plecat la muncă în străinătate și care vrea să arate întregului sat cât de bogat a ajuns. Și, cu un pic de calcul pragmatic amestecat cu un pic de hiclenie, fix asta a făcut azi.

În altă ordine de idei, mă tot uit siderat la lista rușinii făcută de Valeriu Nicolae și mă tot minunez când văd câtă impostură poate exista în partidele tradiționale de mulgători-sugători de la buget. Șomeri politici care n-au lucrat o oră la privat sau au figurat pe ștatele de plată ale unor firme meteorice, oameni fără de performanță în sistemul bugetar, care au făcut în schimb facultăți cu ghiotura, au adunat diplome de masterat și doctorat (făcute în paralel, nici o problemă) așa cum adunau alții pokemoni go, apoi pe baza diplomelor s-au angajat pe lefuri babane și au dat de dolce vita: mai un loc călduț într-un scaun ergonomic, mai o comisie și-un comitet, un spor, o deplasare în străinătate, mai un concediu de câte 3 săptămâni odată la 4 luni etc.

Și normal că tu, blogger votant de bună credință atâta cât s-a putut, nu te identifici cu impostorii ăia, că doar n-ai transpirat degeaba sânge ca să intri la facultate, ca să o termini și eventual ca să mai și faci un master-două; și normal că te trage mai degrabă ața către ăilanți din evantaiul politic, către tocilari, către ăia cu CV-uri reale, cu realizări și cu cariere făcute cinstit, nu din furtișag.

Și apoi se mai întâmplă câte una ca faza de azi, când se ard reciproc, și rămâi cu senzația că la tocilari este o petrecere perpetuă de minori întreruptă pentru că tocmai au fost prinși de tatăl unuia dintre ei cu beutura furată; și care tocilari acuma se pârăsc cu spor în fața sectoristului și se mai și ceartă între ei că sunt prinși cu mâța-n sac; și vă rog să nu mă întrebați de unde mi-a venit în minte scena asta.

Și acuma… urmează alegerile astea de duminică, habar nu am, poate mergeți sau poate nu, că de data asta alegerile vin cu risc de COVID; și poate vă mai amintiți că eu mereu v-am încurajat să votați (nu că v-ați fi zbătut în negura necunoașterii dacă nu v-aș fi arătat eu Farul Călăuzitor, firește!), asta pentru că așa mi se pare corect pentru democrații tinere și flușturatice ca a noastră, să participe tătă lumea. Mno, tura asta faceți ce vreți, mergeți sau nu, este fix treaba voastră și socotiți voi ce aveți de făcut, ca niște oameni mari, că știți și voi mizele. Atâta numai că – și asta mi-o scriu și mi-o spun și mi-o repet în primul rând mie – mai trebuie adăugat un shot de realism în halba asta de optimism pe care o s-o dăm peste cap duminică, pentru că numai așa vom evita o mahmureală de 4 ani de zile.

Shot de realism: cu alte cuvinte, ca om care va merge la vot duminică, pe viitor doresc să-mi promit că o să-mi bag mai des fundul într-un lighean cu gheață, în așa fel încât să nu-mi mai dea fiori tocilarii ăștia când se mai apucă public să se zgârie pe față ca niște fetițe pentru că unii dintre ei – oroare! – folosesc coduri când se joacă Clash of Clans.

Hai să fim sănătoși, că or trece și alegerile astea, noroc că suntem deja în UE și NATO.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Robert Reply

  Ma Gropare, nu stiu cum se vede treaba asta de acolo de sub Boc dar ce-a facut Nicu Șordan e cu bataie lunga. De unul singur n-are cum, ca daca invarte buzduganul apoi toti directorasii si amploaiatii se dau loviti. Ca se pricep! (zicea un coleg de un unchi al lui angajat la PMB ca au terminat aia internetu’ si acum stau numai prin Cismigiu sa numere iarba, ba au dat si nume fiecarui fir). Sigur, se revolta homo moralis (?) dar e miscare de la buza bordurii. Sper doar sa nu inceapa sa-i placa in mocirla.

  • Groparu Nemernic Reply

   Și încă ”trădarea” asta e în limite rezonabile și acceptabile, conform bulei mele. Adică nu s-a prea ajuns la punctul ăla de ”nu vreau să mai aud de ND vreodată!”

 2. Attila Reply

  Gropare, tare îmi e că și tocilarii ăștia când dau de ciolan, devin la fel de atașați de ea ca ăilalți.

   • Attila

    Amu cu un pic de delay. Când deja apar pe liste de tocilari niște trepăduși de ex-Noua Dreaptă, stau un pic să mă gândesc daca mai pun ștampula pe USR vreodată. Și la Cioloș mi-a fost un pic grețică, având în vedere începutul de carieră in Vatra+Punr, dar am zis, nah, valurile tinereții, trecem peste.

 3. Andor Reply

  Stati linistiti ca totul; va fi bine!
  A fost monolitul in SUA de alegeri – au schinmbat idiotul
  A venit monolitul in Ro de alegeri – …….
  “…noroc că suntem deja în UE și NATO”, iar procedurile de divort nu exista….

  PS: pentru cine n-a citit seria “Odiseea spatiala”: monolitul a ajutat maimutele-om sa evolueze 🙂

  • Groparu Nemernic Reply

   Ce ne facem dacă la noi localnicii îmbată monolitul și-l scoate pe Dragnea din pușcărie
   Că aproape că sunt 100% sigur că după alegeri Liviu iese la respirat aer de libertate înmiresmat cu parfum scump de amantă tânără

 4. Sorin Reply

  „…eu mereu v-am încurajat să votați…”

  Și în 2012, la referendum?
  Mereu înseamnă mereu, nu MRU.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *