De ZIUA NAȚIONALĂ (toți patrioții adevărați rostesc asta cu majuscule, se simte caps lock-ul cum troznește în gura lor) m-am trezit târziu și am băgat un mic dejun din ăla românesc, de subminat ficatul național: ouă, zacuscă, slană și cârnați.

Apoi a venit doamna care ne aduce laptele. E unguroaică și mai parolistă decât majoritarii cu care am avut contact.

Pentru că m-am trezit târziu, n-am prea avut chef și energie să mă bucur de familie, așa că or cam avut toți liber să facă fiecare ce-or vrut: nievasta o avut liber să facă de mâncare, Gropărica liber la TV, Gropărelu’ liber la tabletă, iar eu pe Facebook, unde am constatat că cel mai bun mod de a sărbători ZIUA NAȚIONALĂ este de a mă certa cu tot felul de necunoscuți pe teme politice, pentru ca apoi să constat, plin de regrete, cât de mai dezbinați ca oricând suntem noi românii.

Când m-am săturat de certat cu cetățenii, am ieșit un pic afară cu aia mică, dar după 30 de minute am intrat înapoi, că nu prea era de stat la ce vreme urâtă era de ZIUA NAȚIONALĂ. Am ieșit însă din nou ca să salvez din grădină niște praz pe care nu apucasem să-l culeg înainte dea da înghețul; și atâta chef am avut de muncă, că mi s-au vărsat ghivecele în care voiam să-l transfer pe balcon. Și acolo le-am și lăsat, că doară și mâine e o zi!

Apoi am venit acasă și am mai dormit un pic și apoi am mâncat și ne-am uitat la TV și n-am mai făcut absolut nimic notabil de ZIUA NAȚIONALĂ, doar am lenevit ca o buturugă. Și-acuma tare mult mi-aș dori să vină naibii cineva din afară să ne scoată și pe noi din rahat, că dacă ratează, o să dăm vina pe străinii de neam care ne asupresc, iar dacă reușesc, o să ne putem plânge că ce popor de rahat suntem.

Sunt cam obo, mă duc să mă culc, La Mulți Ani, Românio!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. Hanonim Reply

  TL;DR: 1 Decembrie 2020 a fost la fel de naspa ca si Romania, haha.

  Ma gandesc ca poate ar fi frumos ca o zi pe an sa nu asociezi Romania cu lucruri negative.

 2. andu yy Reply

  Eu am avut 2 zile naț
  – 1 Dec Romania
  – 2 dec UAEâ
  Ni s-au dat de la guver 5 zile libere 1-5 Dec, ca si cum ar fi stiut ca avem si noi.
  Așa ca am depus plicul cu Vot prin Coresp la Ambasada Ro din Abu Dhabi
  pe 30.
  P 1 am dormit juma de zi iar pe 2 am băut cafea turceasca cu cardamom si cu caimac la Marina Mall
  https://www.google.com/search?q=marina+mall+abu+dhabi&safe=strict&sxsrf=ALeKk01Hoi_fXAj8FV8eKGa5yA88H2E3oQ:1606913140315&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjR-Kb3qa_tAhX2SzABHQltDUYQ_AUoAnoECA8QBA&biw=1360&bih=657

 3. Un micotist Reply

  Ma, voi ati ‘niebunnit ?!?

  Sa pingariti MICUL cu cardamol d-ala d-al vostru.

  Miine-poimiine va vad ca vreti sa scoateti si USTUROIUL – ‘ra-ti voi sa fiti de neo-mastici

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *