Am descoperit la Mega (sigur sunt și pe la alte magazine) nu știu ce tip de șuncă din aia feliată care nu prea are gust când o mănânci crudă; dar care, în momentul în care o prăjești și o faci crocantă, este DUMNEZEU, ar putea converti şi un raw-vegan steer-ist. Și mi-i ciudă că, după un an de Mega Image la Cluj, abia acum am pus mâna și limba pe ea.


E o chestie care se vălurește așa frumos în tigaie, ca-n poza asta, yum-yum

Și e sărată și cu grăsime și are tot ce face nutriționiștii să-și dorească să sară pe geam de disperare, deci vă dați seama ce bună e; prima dată am mâncat șuncă din asta când am fost în State, și de atunci am simțit cum mă podidește dragostea, deși inima mi-e deja ocupată de dragostea față de sarmale şi slăninuţă, #românpânălamoarte.

Mno, și aduc solemn șunca acasă și o prăjesc sâmbătă dimineața în tigaie… și toată strada o mirosit a tăiatul porcului și-a șorlic din ăla bun, mieunau mâţele, lătrau câinii.

Și fiu-meu, care era cu nasu-n tabletă, dintr-o dată l-am auzit cum pufnește cu nările, ca un armăsar; și, în timp ce ucidea niște Endermeni în Minecraft, îl aud cum ordonă, scurt:
– VREAU.

Și i-am dus.

La prima o fost cum o fost, dar la a doua era să mă crănțăne de degetele mele dragi.
– Hooo, coptile, ptrrrrrr! zic.

Și las baltă prăjitul de colesteroale și mă concentrez pe transportul de șuncă din tigaie la el în cavitatea gurală, sau cum îi zice.

Și mormăia ăsta micu’ de rupea, că și lui îi place să mănânce sănătos, ca lu’ taică-su.

Pentru a lega experiența culinară de ceva educativ, nu mă pot răbda să nu-i zic:
– Ficior… da’ știi că-n unele țări nu e voie mănânci șuncă???

S-o și oprit instantaneu din joc.
– CUM???
– Da! În anumite țări nu e voie să mănânci carne de porc, nu-i lasă Dumnezeul în care cred ei.
– NU CRED!!!!
– Pe bune.
– Și atunci ei ce mănâncă?
– Păi… pui, oaie, vită, curcani… capră…

Stă un pic, se gândește și decretează:
– Noi n-o să mergem niciodată în țările alea.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

  1. Adi Chiorean Reply

    Ai potrivit bine postarea asta cu Ramadanu care incepe azi la muslimi:)

  2. Bubu Reply

    Sunca aia merge inclusiv cu inghetata de vanilie :D. Am incercat sa o faca pe doamna nevasta sa puna si in prajituri. Demersul meu inca nu a avut succesul scontat. Inca.

  3. Radu Reply

    Care e tipul ăla de șuncă? Că eu încă nu l-am găsit în Mega…

  4. ion ion romanul care nu face politica Reply

    Cititi,impreuna la inceput, Neamul Soimarestilor.Acolo unde Jderul cel mititel pleaca dupa focul inimii in raiaiua galatului si da de friptura de berbecut la protap.Care friptura mirosea asa de innebunitor de ii venea sa treaca la musulmani.De a trebuit sa vina frate su calugarul sa-l aduca acasa.Poate ii schimbi parerea.

  5. Dragos Reply

    Eu am gasit o chestie foarte delicioasa care merge si cruda in Kaufland. Salinate se numesc, chestii maturate in salina Turda. Ceafa de porc sau pieptul de porc sunt fantastice.

  6. Groparu Reply

    @ Adi Chiorean: Insh’Allah, ghiaurule!
    PS: Anul trecut, pentru că am știut când se termină Ramadanul și i-am urat ”Eid Mubarak” căpitanului de navă, mi-a tăiat 2 kile de ton cu aripioară galbenă când am pescuit tonul în Cipru 😀
    https://groparu.ro/cipru-la-pescuit-de-ton-in-mediterana/
    @ Radu, boemul: Aflu și vă zic!
    @ Dragoș: Prognoza meteo – plouă-n gură la Groparu! Mulțumesc de recomandare, ajung într-un Kaufland și m-apuc de săpat!

  7. Groparu Reply

    @ Bubu: Hahahaaaa, deci la voi în familie prăjiturile se fac numai cu bere…?

  8. vasile Reply

    Dap. E sinistru că îți ții juniorul cu ochii în tabletă… Dar și mai sinistru este că îi și dai să mănânce în același timp…Dar vorba aia, “Cine ești, bă, ăla care mă înveți pe mine cum să-mi cresc copilul?”.

  9. Groparu Reply

    @ Vasile: Păi și atunci cum fac dacă vreau să-l distrug?

  10. mac gregor Reply

    Secolul XXX, ziarul de duminica:

    “Nutritionistii au descoperit ca de faptul organismul simte ce si cat ii trebuie, asa ca de fapt cu exceptia dependentelor si a bulimiei, ati fi putut manca ce doreati in tot acest timp.”

  11. Zev Reply

    Hai bre ca sunt si ei oameni. Pai mai acu vre-o douj de ani, pana sa intra wahabitii in muslimanime mai rau ca microsoftul in agentiile de stat, ies cu coleg de studii, musulman din fostul URSS, sa ciugulim ceva si sa schimbam o vorba. E, eu cer ceva porcusor, el asijderea. Eu bere, ca era cald, el asijderea. Si vorbim noi de cum e la noi – cum e la voi, cum se face de cand e lumea, si pana la urma ca orice roman in nevoie nerostita de praf de oxiuri, ma mananca sa-l intreb: bre, nu mi-o lua in nume de rau, dar cum impaci ce-ti canta muezinul cu ce bagi in tine acuma? La care mohamedul zambeste hatru si zice: a, pai Allah spune: daca nu e voie, dar ti-e pofta de nu mai poti, atunci e voie. Ha, sell that to BOR.

  12. Groparu Reply

    @ ovi sîrb: Într-un fel, au, dar e atâta de scump că poți spune că nu au de nici un fel! (suspinând amar după cei 49 de lei cu care am luat o bere de 0.33 în Dubai)
    @ mac gregor: ”Mai ales dacă se mânca la tabletă/televizor!”
    @ Zev: Foarte tare :)) mai știam una cu un român trimis în Arabia Saudită, sau ceva țară din asta, și care și-o luat cu el un darab de slană… ”confiscată” la aeroport, dar nu pentru că era porc, ci pentru că i se făcuse poftă vameșului, că mirosea dumnezeiește…!

  13. boemul Reply

    fază la care am fost martor auditiv:
    În autocar, ceva arab vorbind la telefon:
    “- Da bă băiatule, acum ajung în Constanţa… şi mă gândeam să trec pe la tine, poate dăm şi noi o tură cu bărcuţa aia a ta, bem şi nişte beri… Cum? Aaa, nu, Alah nu vede pe mare!” 🙂

  14. boemul Reply

    Asta ca să nu zic de cei doi saudiţi cu care s-au întâlnit în State doi colegi d-ai mei, şi nu ştiau unde să-i invite: la restaurant sirian, ori libanez? oare ăia s-or supăra dacă se serveşte şi bere la masă?

    dar stimabilii arabi au zis că ştiu ei un loc… şi două seri au băgat bere la HOOTERS 🙂

  15. Bubu Reply

    La noi nevasta nu are voie carne din cauza de alergii. Si ii curg balele cand fac bacon la gratar. Niciodata nu se poate abtine. :D.
    Cu bere mai rar. Cu rom, coniac, horinca de cirese sau de pere sau cu vin de fructe.

  16. zidanne Reply

    @groparu ti-am mai zis ca tema e groaznica? Mai ca imi vine sa platesc un rachet nordcoreean sa iti sparga blogul si sa o stearga :))

Leave a Reply to Adi Chiorean Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *