Privirea

– De la cine-i zacusca? De la mama ta?

Îmi pregătisem un platou de post care ar fi lăsat gura apă oricărui naufragiat nemâncat de 4 săptămâni: măsline (de la Lidl); avocado (de la Mega); și zacuscă.

Inculpatul, seara asta, era zacusca.

– Nu, mamă soacră! zic eu, molfăind. Nu e de la mama, că mama s-a operat astă-vară și n-a mai putut pune conserve.
– Da’ de unde-i?
– Păi, uite, am prins un loc cu zacuscă bună în Cluj, îi zice Sere Florești, au și sere și produse agricole, fac și bulion, și zacuscă… nu știu cine le face zacusca, dar e foarte bună – pesemne o fi mama vreunuia din patroni, cred, că se vede de la o poștă că se pricepe și are experiență! Nu e chiar cea mai ieftină, că e 15 lei borcanul de 400 de grame, dar am zis că oricum vine postul, și dacă mama nu poate face zacuscă anul ăsta… mi-am luat din start 15 borcane, le-am dus și lor, mi-am păstrat și mie, și…

Și-n momentul ăla am văzut privirea. O știți, privirea? E privirea aia pe care mi-o trage fie-sa când îi spun că ies la o (O, una singură) bere, deși în toată istoria omenirii un bărbat a băut doar o singură bere în oraș, dar apoi și-a făcut operație de schimbare de sex, așa bărbat era. E privirea aia care-ți sugrumă vorba la jumate-n gât, privirea memento mori, privirea poate-ar-fi-mai-bine-să-mă-spânzur-direct-de-șina-de-tren, privirea de inculpat, ridică-te.

Privirea DECI TU NU MĂNÂNCI ZACUSCĂ DE LA MINE, CI CUMPERI DE LA ALȚII ZACUSCĂ ȘI-O MĂNÂNCI PE AIA?!?!?! ADICĂ EU STAU VARA-N CĂLDURILE ALEA TURBATE DE LA ETAJUL III CA SĂ-ȚI FAC ȚIE ZACUSCĂ, CU LEGUME CĂRATE LA ETAJUL III, ȘI TU DAI BANI ALTORA PENTRU ZACUSCĂ??????

Aracam de mine! Seara era deja iremediabil compromisă; așa că am zis că, dacă tot mă mănâncă focul Gheenei, măcar să fac să mă mistuie pentru că am prea mult stil:
– Mamă soacră, auzi, în altă ordine de idei… nu am putut să nu observ că atunci când vii la Cluj nu mergi niciodată la beserică. Oare e din cauză că atunci când vii și stai în preajma mea te simți mai aproape de Dumnezeu???

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. Mihaela Rat Reply

    Tu ti-ai rezervat loc de veci sau ai nevoie de crema de henoroizi, ca prea te mânca undeva?

  2. Atti Reply

    Apoi na, foamea impusă de post te împinge la comportament periculos 😀

  3. Bubu Reply

    Cu voia ta, am sa imprumut tactica asta de diversiune. 🙂 Esti genial!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *