Încă un vis împlinit! Că eu așa îmi pun visele, din astea care se îndeplinesc ușor, nu cer lucruri imposibile.

Deci, la invitația neobositului vecin Andrei, am pornit să probăm proaspăt achiziționatul motor electric de barcă Minn Cota 40 Lbs. Un motoraș tare cumsecade și eficient, îl găsiți la Decathlon (noi l-am luat din VIVO!) și-ntr-o mie de alte locuri; inclusiv pe lacul Tarnița, cu noi doi la cârmă.

Așa că duminică ne-am luat și-am pornit spre munți, că imediat vin căldurile de final de martie pe noi!

Și căldurile încă n-au venit la munte, că pe Beliș drumul spre lac era înghețat ca o inimă de soacră; și mai și bătea un vânt afurisit, de ne-am temut pentru propria siguranță. Vedeți din poză cum bate vântul?

Așa că am trecut la planul B pe care l-am pregătit din vreme, adică pe loc, și anume să mergem direct la coada lacului Tarnița, situat oleacă mai la vale. Era duminică, vremea superbă, cu soare și vânt, iar pădurea ne aștepta gata defrișată, că nimeni nu-i mai prost decât românul, votăm aceiași hoți, furăm din codru ca-n codru și apoi ne plângem că ne-am vândut țara străinilor.

Am parcat într-un loc convenabil și ne-am apucat, plini de entuziasm, să pregătim barca.

Ne-am sincronizat ca doi profesioniști cu umflatul bărcii (vecinul Andrei a făcut o treabă super bună cu bateriile, podina improvizată și cu întreg ansamblul) și în vreo 25 de minute deja eram în plin vânt, cu sânge de corsar clocotind prin vene!!!

Și – firește – cu bețele pregătite, că simțeam noi că nu le-ar strica clenilor un spectacol de comedie (se știe că unde aruncă Groparu nu se prinde nimic veci, iar peștii râd de se prăpădesc).

Peisajul este, după cum se vede, superb.

Pe lac nu este voie decât cu motoare electrice, spre marea disperare a bogotanilor care și-au tras căși de vis pe malul apei, cu pontoane cu motor și bărci cu mulți cai putere. În Cluj a avut loc o mega dezbatere acum câțiva ani pe tema asta, dezbatere care a dus la interzicerea motoarelor termice pe lac. Activistul de mediu (fost userist) Adrian Dohotaru, unul din inițiatorii legii, a primit chiar promisiuni sincere de belire a înseși pielii sale din partea unui cetățean din Orientul Mijlociu combinat cu o liberală rea de gură, cetățeanul din Orientul Mijlociu a pierdut afacerea cu sky jet-uri pe Tarnița în urma interdicției, ce mai, numai probleme.

Așa că… ce să și facă oamenii, au rămas să-și bea Moet-urile oftând pe terasele de la mal și să-și anuleze visele de navigatori pirați de apă dulce.


Pirați de apă dulce – ca noi.

Dar evenimentul cel mai șocant al duminicii a fost nimic altceva decât… acest caiac! Care se vede în spatele meu!!!

Acest caiac din plan îndepărtat, să știți și voi, era dublu! Și în el navigau doi cetățeni, un el și o ea!

EL PESCUIA!!!

Și EA VÂSLEA!!!

Și tot ea nu se plângea!!! Nici măcar nu crâcnea!!!

Și tare mult aș vrea să-l cunosc pe ficiorul ăla, să-mi zică și mie cum a făcut!!! Că așa cazuri severe de hipnoză nu am mai văzut decât pe Netflix!!!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

 1. Atti Reply

  Btw – pontonanele alea între timp au primit upgrade de motor electric.

  Na, dar spune drept, de prins, ai prins ceva?

  • Groparu Reply

   Imi ridic pălăria, atunci, în fața proprietarilor de pontoane electrice!
   Nu am luat nimic, firește, clenii dormeau, iar păstrăvii sunt feriți de sfânta prohibiție, fac secs ca apucații, n-au ei vreme de voblerașe.

 2. Bubu Reply

  E iluzie optica din cauza reflexiei luminii in apa, sau ceva. Ca asa ceva nu exista!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *