Nu am fost pregătiți pentru așa ceva, nu ne-a spus nimeni cum va apărea. Profeții nu ne-au prevenit, în literatură nu scria nimic în afară de niște mențiuni trecătoare în câteva hrisoave vechi, uitate într-o mănăstire fără POS.

Poate așa reîncepe totul, cu doi prunci drăgălași care vând limonadă. În fața blocului, în spațiu privat, bei pe riscul tău, dacă te temi de bacterii n-ai decât să bei din supermarket. Ai opțiunea.

Poate așa se dă hard reset.

Vedeam în ceva reportaj că în China, dacă vinzi la tarabă orez fiert cu copane de șinșila la colț de stradă, impozitul este zero pentru orice profit anual de sub câteva mii de dolari. Se presupune că de suma aia ai nevoie anual să-ți întreții familia, și atunci statul n-are ce căuta cu mâna în buzunarul tău. Și poate și la noi statul ar trebui să creeze un cadru legal pentru ca asemenea copii să învețe valoarea banului, să poată face mini-negoț citric din ăsta, fără tertipuri de genul brânză pentru pisici. Poate ar trebui să le cerem noi funcționarilor, cumva, să se gândească să propună baștanilor de șefi ai lor ca așa ceva să se întâmple mai des. Până atunci, felicitări părinților și pălăria jos în fața copiilor: you rock!

Și captură de ecran, pentru atunci când vom trebui să plătim share-urile de la Zucc.

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Andu YY Reply

  Daca ar fi si la noi inlesniri din astea fiscale, chiar ar putea respira micii afaceristi mai fara griji. Grijile de contrale si amenzi cretine. Nu e clanta clanta bine vopsita= 10,000 amenda !!!
  Taxa fixa pe an pt un chiosc de vanzari sau reparatii sau servicii. Nu procent din ceva. ca sa te controleze ca la balamuc toti tampitii.
  Nu mai teroriza oamenii cu controale de la Fisc. Lasa-l in durerea lui in pace.
  Taxa fixa pe an e solutia micilor afaceristi. Poate vorbim cu USR ca tot am strans semnaturi pentru ei si le-am facut lobby de mi s-a uscat gura ( sper sa nu ma oftic mai incolo)
  Ca nu se face ala miliardar dintr-un chiosc si statul ar ramane pacalit cu buza umflata.
  Ca tot ziceai de China…

  • Groparu Nemernic Reply

   Să fim realiști, toți vom regreta că le-am făcut reclamă, dar îmi place să sper că nu pe motive 100% întemeiate (insert link cu ”Barna a falsificat alegerile interne”).

 2. Anca (housyscolors) Reply

  asa incepe copilul a constientiza valoarea banului.
  stima parintilor pentru incurajare
  apreciere copiilor pentru initiativa
  responsabilitate! sunt multi adulti ce uita ce-i aia!

 3. neamtzschantz Reply

  copii sint prea mici. cit timp o fac ca joaca mai treaca mearga. cind depaseste faza de joaca nu mai e ok dupa parerea mea. daca de prea mici le dezvolti “spiritul antreprenorial” vor privi lumea si relatiile cu cei dimprejur prea repede din perspectiva asta. inca n-au integral reguli de baza de comportament si morala.

   • neamtzschantz

    ok, e treaba ta daca imi bagi in gura vorbe sau intelesuri pe care nu le-am exprimat. in schimb sensul a ceea ce am exprimat te faci ca nu-l observi.
    copii de virsta asta trebuie sa ivete si sa integreze reguli de baza de comportament si morala, si asta dureaza ani de zile, nu sint etape care se sar si nu se fac nici on the fly.

   • Groparu Nemernic

    Nu știu cum de ți-ai dat seama că nu o fac deja. Chiar nu văd cum vânzarea de limonadă afectează celelalte abilități de care zici, alea care se educă.

   • neamtzschantz

    nu poti invata antreprenoriat cit timp nu ai invatat cei sapte ani de baza in comportament si morala si interactiune cu altii. ordinea e alta. prioritatile sint inversate, se creeaza deprinderi gresite in viata care ramin. complet gresit dupa parerea mea, formezi o dula de om.

 4. Shoric Reply

  Lasă că-i ştiu io pe ticăloşii ăia mici, la suprafaţă au limonadă dar sub tejghea e plin de săpun şi şampon.

 5. Tudor Reply

  Sincer, ma asteptam la finalul postarii sa fie ceva plot twist si sa apara boacterii de la locala, sa-i amendeze pe micuti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *