Geniul din lampă
– Pfuaiaiai, ce-am mai dormit 2000 de ani, ca o cizmă veche! Tu cine ești?
– Io? Groparu.
– Ce ți-o venit să freci lampa aia, n-ai avut altă treabă?
– Era ruginită rău, bos.
– Aha. Știi că acuma m-ai eliberat din vrajă, trebuie să-ți îndeplinesc o dorință!
– Pe bune? Io credeam că e ceva poveste nemuritoare, ca minciunelele din campania electorală.
– E pe bune, zi-mi repede ce-ți dorești! Avuții trecătoare pe această lume?
– Ce naiba să faci cu ei, sunt plin de bani, dar pe minus, stai să-ți arăt ce rate am cu ROBOR-ul ăsta, te crucești.
– Sănătate?
– Apăi suntem bine-mersi, ne mai înțeapă câte un genunche, ne mai este grețică duminicile dimineața, dar trece cu apă, mă-nțelegi.
– O mașină nouă?
– Nu, că-i scade valoarea ceva de speriat.
– O fată tânără?
– Am, săru’mâna, nici n-are două luni, e o scumpete, nu-mi mai trabă alta.
– Atunci ce-ți dorești, muritorule? Ce?
– Apăi… uite, un singur lucru îmi mai lipsește să fiu 120% fericit: o porție de dovlecel pané.
Și dovlecei pané făcu Groparu toată seara și se îndulci cu deliciul acesta tomnatic și fu nespus de fericit, ceea ce vă doresc și vouă, mai ales dacă aveți și nițică telemea de oaie și olecuță de roșie cu șuncă din aia de nu te lasă medicul nicicum s-o consumi zilnic.
Apropo de șunca aia păcătoasă, am descoperit ceva bun la Petry – îi zice piept uscat maturat. Nu e kaizer, nu e slană, e ceva tare bun între.
Mărturisesc că nu aveam la cunoștință existența acestei entități, dar cu siguranță mi-ai trezit atât atenția, cât și curiozitatea!
PS: Țepoasa cea spinoasă iar se preumblă prin vecini, sper că e bine, weekendul ăsta organizăm un search party.
Știi tu, domnișoară proaspăt venită, explorează zona și își trăiește tinerețea 😛 Sindromul studentei ajunsă în Cluj 😀
“Sindromul studentei ajunsă în Cluj”
Ah, ce vremuri.
Dovlecei pane fără mujdei de usturoi? Imposibil.
…iertare, am păcătuit cu cepuță. Roșie.
Furculita e din zestrea de la mama-soacra ?
E material traficat din Jermanica, de la sorella. Arjint din ăla.
Na, că m-ai făcut să mă laud.
eu pe aici pe unde sunt cu munca ( UAE) am găsit ceva ce nu știam în veci că există, și anume vinete coapte, decojite si asa întregi prăjite pane ca șnițelul. sau ca dovlecelul 🙂
nici nu știi ce mănânci !
Ioai, păi nu-l întrebi pe indianul de la bucătărie cum se fac? Că sună într-un mare fel!
(sunt întregi, deep fried, sau tot felii?)
Sunt coapte cum facem noi pt salata de vinete, se cojesc si apoi asa intregi se turtesc putin ca sa fie mai plate si se dau prin oua si faina si se prajesc ca un snitel. Daca vrei am si poze
Vrem! 😀
eu știu cum să pun poza aici la tine
am pus-o la mine daca vrei s-o vezi
http://zona-q.ro/intalnire-de-gradul-zero/#comment-130362
am vrut să zic că NU stiu cum să pun poza aici la tine …
deh, cât învață, omu trăiește 🙂
Domnule, știi că te-am băgat în categoria ”bloguri ffff dulci”, da? Nu zic asta pentru că vreau reciprocitate, ci pentru că apreciez ffff mult cum scrii. Ține-o tot așa!
(am și postat pe FB acum vreo 3 luni link către blogul tău)
ee, oo, ce veste minunataaaa 🙂 la bloguri dulci 🙂
si eu am vorbit la IT sa te adaug la blog roll , sa vedem cand vine din vacanta domnul de la IT care are grija de Zona-Q
sarumana gropare, sa-nfloresti cu toata famila , multumesc si eu