Deci vin francejii in vizita la o profa de franceza, mama unei coleje, care ii primeste asa cum stiu romanii mai bine, cu pita, sare, eventual si o dusca de palinca casei, pastrata special pentru cand iti vin mosafiri d-astia arieni cu pielea alba, plini de pistrui; de regula, palinca asta li se pune-n pahar, ei beau, se stramba si iti zic ca nu mai vor sa beie, da’ tu tot le mai pui, ca asa fac gazdele in Romania.

Si fiind ei toti la resedinta de vara care era la tzara, unul dintre pruncii mosafirilor din Hexagon (povestitorul, adica eu, nu stie cati ani avea) este incercat de o doleanta destul de fecala, intrucat Romania nu se asterne bine in unele stomace mai sensibile; asa ca puştiu’ da de stire ca are de gand sa intre in locul ala unde o ramas blocat Dl. Goe.

Fiind la tara, toaleta era, claro, in fundul curtii.

Pruncu se indreapta spre turnul semet de lemn din gradina, paseste inauntru timid ca intr-o catedrala, si inchide usa. Dupa vreo 2 minute, incepe sa zbiere:

-Maaaaamaaaaaaaan!!!!!

Tulai, Doamnie, ce-o patit pruncu, isi zic frantujii in franceza, si dau fuguta-fuguta sa vaza ce si cum!!!

Pruncu tocmai iesea afara, zambind fericit, si inspirand adierile inmiresmate care se revarsau cu generozitate afara din buda, ii zice fericit lui maman:

– Maman, inauntru miroase a branza Camembert!!!

Based on a true story.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

  1. Turambar Reply

    Si atunci au facut o toneta mobila de Camembert. Si au vandut fericitzi Cacamembert pan la adanci batranetzi, in bun spirit capitalizdo-consumerizd. Si-am incalecat pe cacapu veceului si v-am spus povestea-asha.

    🙂

  2. hadean Reply

    ioi mă domnule dragă, pauza de masă nu mi-o fo nicicând mai dragă ca azi.no, dă-i să pută!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *