Am lăsat nițel de timp să treacă, că nu se știe pe cine aș deranja cu postarea asta, că prezintă un moment mai delicat… așa cum urmează să vedeți.

Deci: eram la pescuit în Deltă anul trecut. Era chiar ziua cu hoțul, dacă mai țineți minte.

În timp ce eram preocupați să nu ne lăsăm avutul pe mâinile hulpave ale hoțului, vedem o barcă de turiști pantofari cum navigau în largul lacului unde campasem.


Nu mă mai satur să-mi amintesc de locul ăsta

Nimic extraordinar, vreo două familii tinere, niște copii, un câine și un motor extrem de puturos, abia se târau. Ceva turiști, că nu păreau ai locului, prea erau spălați, speriați și amabili.

Trec la o oarecare distanță de noi, ne salutăm în tăcere, ei merg mai departe cine știe unde aveau drum, noi continuăm să facem nu mai știu ce pe mal.

La un moment dar, trec iarăși prin fața noastră, apoi mai trec o dată. Apoi își fac curaj și ne întreabă:
– Bună ziua, putem acosta la malul dvs.? Avem o urgență.

Pe bieții oameni îi trecea la toaletă, și no, mai greu cu pipi din barcă când ai doamne și copii la bord.

Mi toaleta es su toaleta, i-am primit cu drag, le-am indicat locul unde făceam noi spiralele transcendentale buddhiste, toate bune.


Singura budă cu mai multe stele decât la Burj Aj Arab: Burj To Al Eta

La revenire, comandantul micului grup scoate niște hărți și ne întreabă:
– Ne puteți spune și nouă cum să ajungem la Sf. Gheorghe? Că am impresia că ne-am rătăcit un pic.

Nu toți care rătăcesc sunt pierduți, ne-am zis noi, și ne bulucim în jurul hărții, cinci pescari nebărbieriți și sălbăticiți plus hoțul, și încercăm să ne dăm seama unde ne aflam pe hărțile alea, că eram în ceva întortocheală de canaluri, prima la dreapta, a șaișpea la stânga, la obrizul trei, dar nu la mila 6 (ceva de genul).

Și, cum stăteam noi acolo și încercam să descebăluim misterele lui Mercator, s-a întâmplat întâmplarea care m-a făcut să pun titlul ăsta.

Una din mămici, pesemne chiar tovarășa de viață a celui cu care vorbeam noi, s-a ridicat frumușel în picioare și și-a dat jos rochița de vară, rămânând în costum de baie. Asta n-ar fi fost nimic; dar s-a și pus imediat în patru labe pe barcă, chipurile să caute ceva în mațele ambarcațiunii. Mai mult, își aliniase bikineii exact pe linia noastră, în așa fel încât noi să-i vedem ca la cinema perechea de bucuțe dolofănele brăzdate de linia fină a chiloțelului de ștrand. Și dacă ai fi avut dioptriile lui Woody Allen ți-ar fi fost imposibil să ratezi spectacolul gratis, atâta era de evidentă clipa de exhibiționism. Un moment complet neașteptat de soft porn.

Noi, oameni însurați și ficiori cumsecade, am ignorat noi ce-am ignorat priveliștea, dar doamna efectiv nu mai contenea cu expusul de fese. Un minut, două, trei, noi îi mai spuneam căpitanului una-alta, patru, cinci minute, și apăi de pe la minutul 8 ne-a cam pălit pe noi jena și am cam început să plecăm unul câte unul să ne căutăm fiecare altceva de lucru prin zonă. L-am lămurit noi cam cu ce știam că trebuie făcut (mergi către est până vezi stâlpii de curent dintre Sulina și Sf. Gheorghe, o iei în stânga ca să ieși din Roșuleț, apoi în dreapta și tot ții către sud) și i-am cam dat de înțeles că, no, cam asta a fost, mergeți în drumul vostru cu bine.

Abia când am plecat cu toții de lângă omul cu harta, după minute bune, abia atunci s-a ridicat și consoarta lui ca și cum nimic nu se întâmplase, cred că deja-și tocise genunchii la cât stătuse în patru labe. Și nu, nu era întâmplare, o femeie nu-și etalează așa coapsele unor pescari în mijlocul pustietății decât dacă are ea ceva-n minte, ceva polițe de plătit, ceva lecții de predat soțului care, iată, i-a pierdut în mijlocul lui nicăieri.

Și-au plecat în treaba lor lăsându-ne pradă unor întrebări atât retorice, cât și fără răspuns: de ce o fi procedat astfel? Ce o fi încercat să facă, să-l pună pe ăla într-o situație nasoală? Cum ar fi fost dacă-n locul nostru erau niște cretini? și alte asemenea.

Mno, ce zic eu să învățați din asta este că dacă veniți în Deltă cu barca, apăi studiați naibii bine harta înainte, să nu se înfurie pe voi consoarta și să vă supună unor situații similare. La condus mașina nu știu dacă se aplică sfatul, că n-am pățit niciodată din astea la volan.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

  1. Nemultumitu' Reply

    Inca fro doo intamplari d’astea si o sa pescuiesti in cada. Crezi ca doamna o sa te mai lase mult dezlegat?

  2. Shoric Reply

    Plm, la anu’ mă duc şi io în deltă. Pare mai incitant decât pe plajele de la Mamaia.

  3. Remus Reply

    si eu citeam cum trump se retrage din calea turciei care e dispusa sa ofere gratis un nou genocid asupra kurzilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *