Mo Hădene, îi zic io, tu ej ghe la Maramu, şi tre’ sa ai pălincă bună, d-aia de dat şpagă la doftor! Ai şi de dat? Am, mo, zice; am, şi-ţi şi dau!

O avut, şi mi-o şi dat.

Amu… despre Tică am mai scris. Amu vreo lună o venit din Sibiu la Cluj, şi-o operat nevasta de ceva năcazuri femeieşti, şi o stat la mine nu mai puţin de o săptămână, perioadă în care şi-o înmuiet cu generozitate musteaţa cu pălincă hădenească, spre marea mea disperare, eu fiind in post, dar alarmat cum rezerva mea strategică se dezumflă vertiginos. Amu… io nu-s zgârcit din fire, dimpotrivă; da’ de la pălinca aia io am suferit enorm, în primu rând fincă pălinca aia îmi era dragă mie, da’ şi fincă Tică m-o sforăit la cap de parcă dormeam cu un turboreactor; cred că d-aia mi s-or şubrezit cercevelele la geam, mi s-o scorojit lavabila în baie şi nu mă mai salută vecinii.

Nu pleacă bine Tică, şi vine Călin la Cluj, să stea o noapte; în semn de bun venit, îi ofer cu generozitate două ştampăle, nu mai multe, de horincă de aceeaşi sorginte, omu’ le îndeasă supt nas, după care toaaaatăăăăă seara o fost ca un vraci amerindian care linsese ciuperci halucinogene, că s-o aberat pe la Crivăţ prin speluncă de nu mai ştiam dacă nu cumva e epileptic. Şi – colac peste pupăză – în noaptea aia m-o sforăit mai abitir ca Tică, că am făcut crampa scriitorului la mîini strângându-l de nas să nu mai horăie.

Ultima ispravă – weekendul ăsta am ţânjit la Valea Viilor, că am avut o cumetrie. Şi ca orice gospodar, am luat cu mine o glăjucă de juma de kil cu motorină hădenească, să le dau în cap la ţiganiazi. Am să sar peste varianta oficială cu ce s-o întâmplat la chef, pentru că avem foarte multe versiuni care se bat cap în cap, pe când asupra altor secvenţe pluteşte o ceaţă inexplicabilă. Cert e că sticluţa transparentă cu licoare a circulat o dată pe la fiecare nuntaş pe când făceam grătarul, şi de mai multe ori la mine, că doară eu eram tata ei. Şi… ce credeţi voi? După ce ne-am adăpat cu horinca binecuvântată, am auzit că o fost cutremur în România.

Amu vreau să-l rog pe Hădean să-mi  mai deie, că vreau să merg cu pălinca aia în America de Sud, să pornesc o revoluţie şi să-mi instaurez propria mea dictatură militară.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Bluarto Reply

  Nea Groparule, adică ăştia ţin sub control bombele nucleare dar nu şi palinca? Mare greşeală…

 2. hadean Reply

  no, roagă-mă. că apoi ţ’oi da. numa să mă pui ghinărar peste armata de fotomodeale sudamericance (care scapă amu de gripa porcului) pă cre, ca orice dictator, o să o subvenţionezi de la bujetu statului de republică pă care o să o faci tu pă ie, nu ie pă tine.

 3. WhiteWolf Reply

  Nu-i natie mai cu multe motive de “sam mai bem un stãmpãlutz” ca a noastra.
  Si partea faina-i ca Groparu chiar n-o face de rusine si-n plus nici nu se jeneaza sa o recunoasca.
  Unii l-ar putea crede betzivanoc. eu cred ca-i doar lipsit de complexe
  😛

 4. valyum Reply

  noah, deci tu erai de vina ca s-o cutremurat???????
  eu sadeam acasa si s-o miscat casa si ma gandeam: “cine dreku trece cu TIR-ul pe aleeiuta”!!!!!!!1

 5. eugen Reply

  Auzi bre, tu esti Pagady de pe WordPress? Ca daca nu, palinca are si capacitatea de a transmite idei de posturi, identice si la fel, altora, care mai apoi le scriu la ei pe blog…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *