Bună ziua, unie putem mânca în Mediaş? A… ni se zice, vedeţi că e plin de cumetrii, boteze şi nunţi şi parastase de genu’ în tot centru. Da’ încercaţi alăture! La 4 stele.

Pe drum, furia vişinie îşi rupsese cureaua de la alternator. Sunat Gropăroiu, zic “Tatăăăăă, maşina de mi-ai dat-o se tot îngraşă, că ui, nu o mai ţin curelele!”  “HAHAAAA!!! Răcneşte tata, fericit ca un copil, de când aşteptam clipa asta! (tata moare de plictiseală că amu au un Opel care nu mai trebuie reparat, futui!) Caută în cotlonul X, vezi cureaua? Noa.. schimb-o! Hahahaa!!! Ce mă bucur că I outsmarted the Dacia! Şi că eram pregătit! Muhaha”, mai zice Gropăroiul meu care şi-o burduşit maşina cu tot felul de piese de schimb – că mai poate face încă o Dacie cu ce scoate din porbagaj, da’ nu vrea el.

Şi la restaurant, m-am bucurat să o sparii pe chelneriţa care o vinit cu meniurile, arătându-i mânurile mele, negreeee… ca dracu’ – de la reparat! BUUUUU! Unie mă pot spăla, vă rog, zic eu, cu o aliură de mecanic auto care papă la 4 stele.

Şi când am comandat doo zămuri de pui a la grec, domnişoara o vinit cu – of cors! – doo boluri. În mânurile ei.

Io am văzut că pe fundul unui bol era lipită o frunză verde de spanac; da’ ca un porc de câine, am tăcut din gură până când ne-o pus bolul în faţă, când urma să-i zic numa atunci că nu e bun bolul, că e murdărit de spanaci, să o fac să-şi consume gesturile. Din nefericire, manevra mea nu a dat roade.

Când ne-a pus bolul în faţă, de farfurie se lăfăia, lipită, o altă frunză USCATĂ RĂU de spanac. Perplecşi, noi. Încurcată, ea.

Îşi eliberează rapid o mână şi sare să descuameze frunza cu unghia. Şi se aude un scrâşnet ca de unghie pe tablă. Mulţumim frumos, zicem noi, vă rugăm frumos să ne schimbaţi bolul dacă se poate, vă rugăm noi frumos de tot. Vă mulţumim. Nu, noi vă mulţumim. Sunteţi foarte amabilă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. valyum Reply

  gropare, tie-ti mere situ ghine?

  ca io ma chinui de vro 3 zile sa dau mai jos de postu de calcul si poola!

 2. Groparu Reply

  Mo… deci mi s-or mai plans omini ca ceva nu e-n regula. O sa-l spaguiesc pe dizaier cu o sticla de bere, poate-l conving sa mai dea cu pensula sa-l optimizeze.

  PS: Cu alte browsere ai incercat?

 3. cris Reply

  io nu pot ceti postu cu unguru maghiar. deci…..deci. si in medias….sa manci acolo langa gara, unie se fac pomeni:))))))( io stiu:)))))

 4. Calin Reply

  bai deci asta e cum e da sa vezi cand am fost tot asa la un 3 stele paralele si am comandat ceva de papa. eram rupt de foame si… am cerut ceva rapid si care sigur nu se poate da rateu ca nu imi prea place sa manc altundeva decat la mine acasa indiferent daca ii somon sau taitei cu lapte. am oroare de bucatari si de chelneri de pot face hepatita numa daca ma gandesc ce nasoleli se intampla pe la kitchenurile lor de kko. deci sa revin am comandat cartofi prajiti si cascaval pane. cum eram asa rupt de foame asez pe fundu stomacului 100 de alescandrion sa taie si cea mai mica urma de greata si bag la concasor. la sfarsit o intreb pe ospatarita -auzi bucatareasa ii bruneta cu paru scurt? la care asta sec: DA!

 5. valyum Reply

  gropare, io sunt mai sarac din fire asa, am numa IE 5 ca n-am bani de alte browsere aici la cooperativa!

  apropo de mancare, am fost anu trebut la Bran la hotel….
  mereti acolo numa la baut, ca de mancare ti se face rau de ce prosti sunt!

 6. raudemusca Reply

  Ioi bă, că m-ai adus aminte, acu fo 2 ani sa fie, la Popasu’ Mărginimii (ştiţi voi, ăla de pe şosea, de are şi motorinărie), mă pune dracu’ să iau “Gordon bleo”. Bă, când am băgat cuţîtu’n iel, apăi nuş dacă de la dooj de ciobani şi cinşpe răcani desculţ’ ar fi puţît cum puţea din codronu’ mă-si! Na reclamă!

 7. Cartof Reply

  Gropare partea cu saitu e ok daca de gandesti ca pe 4 calce din casa doar pe unu mere ok , s-ala de pe care scriu, cu linux si cu firefox . Doamna de la Opera nici nu il deschide pe calcu lu tata si IE ii cam lepros la cate bube are. In rest foarte ok .. ma bucur ca ti-o placut mancarea de la medias si daca inca ti-e bine te sfatuiesc sa manci din Sangvisurile alea noi din Miuzic pab ca n-o sa regreti. Na servus

 8. ramo Reply

  Deci de aia cand iesi din Romanica nu e nimeni pe marginea santului cu capul infundat sub capota, masinile alora sunt facute sa nu se strice ever!!! 🙂
  Cat despre partea cu multumirile adresate don’soarei ospatar, tare bine ati facut, crede-ma o amarata de frunza de spanac fie ea si uscata, nu este cel mai …sa zicem… naspa lucru pe care il poti gasi intr-o zeama. :))))

 9. Neliniştitu' Reply

  Da’ să-i fi putut vedea pe omuleţii care/cum au fabricat ciorba respectivă? În bucătărie să vezi firi dezinhibate la degete! :))

 10. WhiteWolf Reply

  Dracu’ te pune sa meri la Meghias ?
  Ca la Kon-Tiki iti putzea, nu ?
  Unii zic ca ar fi in judetul Sibiu, Mediasul. Eu am zis si voi continua sa zic ca NU

 11. costinica Reply

  Ai fo’ la Meeeeedias ? satu ala cu 2 blocuri si al 3-lea in constructie ?? hehehehhehe Io am mancat la o pomeana undeva o zama de chiftele si o fo’ eSceptionala ! D-apai mediesenii is slaghi ca dreacu , intre 2 betii si 2 babardeli or fi facut si ei zama … hahahahhahaha tihhh ce-am mai ris

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *