Îndrumat de gânduri bune, pavat de bune intenţii, io cam semnalizez în trafic, pentru că în aproape 5000 km conduşi în Furia Vişinie în vreo 7 luni am scăpat fără un punct amendă. Io încerc să nu prea calc legile, fincă-s ardelean corect, care – după cum se mira Mile (care ar face bine sa ne zică mai multe isprăvi din cele războaie trăite pe pielea sa sârbo-română, da?), “uite la el” (adică la mine) “cum nu aruncă chiştoace în Muntenegru, decât în pubela de chiştoace!” – deci io şi în trafic îs plin de avarii aprinse ca să le mulţumesc ălora în faţa cărora îmi bag coteţul pe roţi, plin de gesturi corecte, las pe alţii, fac cu farurile când e poliţie la ginit pe drum european, etc. Deci încerc să fiu corec.

Şi eu,.. deci ce vină am că îmi mergea greu semnalizarea? Ha? Deci ce vină am? Că io am făcut cu genunchii de când tot apăs ambreiaje de Dacie cu câtamai genuflexiunea, că şi picioarele mele îs făcute să mă ducă ameţât acasă, nu să dea la pedale în gură; plus stress că dacă turezi Dacia prea tare îţi sare înaintea Passatului pe motorină, de ăla zice că vrei să râzi de el – şi dacă o turezi prea încet, îţi moare în intersecţie, de te râd toţi, că ui ce fraier de cioban, cu Dacia cu număr de Sibiu.

Şi eu, deci… după cum ziceam, dau să iau dreapta, şi ce păţesc eu când semnalizez, ha, ce păţesc când semnalizez?

Mi se rupe maneta de semnalizare. Dacie de 9 ani şi 10 luni, deci nu coaje.

Deci mi se rupe maneta, şi amu Furia Vişinie mi-e orfană de manetă de semnalizaţie!

Update: …si azi-dimineata, venind cu masina la munca, mi-o acordat prioritate masina Politiei, desi nu semnalizasem 😐 ca n-aveam cum…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. adi Reply

  Gropare

  Zi-mi te rog cati profesori doctori neurochirurgi stii din Cluj?

 2. Roxa Reply

  Ahahaha :))) Ioi, ca nu mi-i dor de scorojita de Furie Albastra de 20j+ d-ani, n-am mai apucat s-o conduc de despartire… sniff sniff (not). :)))

 3. Bluarto Reply

  Dacă ai fi menajat- o, nu s- ar fi întâmplat o grozăvie ca asta. Dar tu ,nu, cum schimbai direcţia de mers, cum atingeai maneta de semnalizare…

 4. calin rusu Reply

  cauta in portbagaj… poate o mai ramas acolo vreo maneta

 5. yogibeer Reply

  Stai sa vezi cat te va costa prostia aia(am uitat cum se numeste, da` e scumpa rau), mai bine te duci la un remat ceva si sa iei una de la o dacie care urmeaza sa fie casata.

 6. Ucu Reply

  Bre, io zic s-o lipesti cu scoci si sa zici boda’proste ca nu s-o rupt altceva (de ex. volanu’)… 🙂

 7. Ionut Reply

  pai daca nu semnalizezi inseamna ca esti smecher, d-aia nu te-au oprit …

  stiu politisti de stapan! 😀

 8. Sadak Reply

  Lipeste-o fratele meu, sa vezi ce bine merge. Pana la urma, pe afara sa arate bine, ca inauntru nu intra tot poporul. Acum, na, sa arate bine in limita bunului simt :))

 9. WhiteWolf Reply

  aici chiar ai fo’ corect 🙂 Ca n-aveai cum 🙂
  Da’ lasa, pana la urma cred ca tot i se face mila la sorela de la Jermanica. S-apãi o sa fie bine

 10. maruu_boss Reply

  am si eu o furie portocalie de 29 ani am bagat vreo 25 mil in ea tot nu se vede si am patito si eu cu semnalizatoru nu lam mai gasit:))

 11. Brylu Reply

  baga o furculita ma, nu mere? de schimbatoare rupte si inlocuite cu sorofelnita am mai auzit, da tu creca esti primu care a ramas cu maneta in mana. semn ca furia are personalitate.

 12. watercolor Reply

  No, am o curiozitate – de ce o cheama Furia daca e asa politicoasa?

 13. anouk Reply

  Poi ma, cineva zicea ca poate sa repare orice la Dacie, cu un ciocan s-un cui… Da’ poate se referea la o coaje de-aia veche, nu la bijuterie de-asta ca si-a ta…

 14. tetelu2 Reply

  pe cehoslovaciei (cred ca acum teodor mihali) pe la mijlocul strazii pe dreapta catre ISE este ceva dezmembrari de dacie.Sigur are ce ai reusit tu sa rupi.Unul nou costa cit 3 lazi de bere.

 15. Groparu Reply

  @ tetelu: mersi de locatie, deja am pus-o la favorites 😀 (intre timp mi-am luat unul nou la 9 lei, sper sa tina!)

 16. Mika Reply

  Am cunoscut si eu o Furie, dar aia era Furie Rosie..In orice caz, dupa usile pe care trebuia sa le tii disperat ca sa nu zboare in timpul mersului si dupa scaunelele ce inlocuiau bancheta din spate, as zice ca era neam cu-a ta..:))

 17. mack Reply

  nah, ţi-ai luat deja. şi io mă rîdeam că acum scoţi mînurile pe geam să semnalizezi :))

 18. Melopeea Reply

  Offtopic: se pare că nu mai există postul în care Groparu povestea c-a fost la unguri la bazinul ăla bengos. Ar putea să-mi spună cum se numeşte?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *