Eram la o cină foarte neoficială cu câțiva cetățeni de mai multe naționalități. Vară, frumos, terasă, cinezii încă nu făceau sex cu pangolini infectați de lilieci.

După câteva beri băute de sete, discuția alunecă inevitabil către politică. Trump tocmai fusese ales și nu alunecase 120% în paranoia, ce mai, mătura pe jos cu establishment-ul, drena mlaștina, făcea America mătreață din nou.

Republican convins, unul din americanii de la masă începe să ne înșiruie virtuțile lui Donald. Așa cum șade bine gurilor uscate vara, discuția ia foc ca soba bunicii, discutăm, ne certăm și râdem încruntați.

La un moment dat, americanul scapă un ”căci, pentru numele lui Dumnezeu, doară nu suntem o țară bananieră! (a banana country!)

Ca la un semnal, toate privirile s-au îndreptat către colegul dintr-o țară latino-americană, ceva gen Nicaragua din județul Honduras; ăsta, cât pe ce să se înece cu malțul, nici n-o mai avut ce să zică, o rămas bouche-bée, pe americănește; și-apoi am izbucnit toți în râs, v-am mai zis că râsul e și mecanism de apărare.

Fiind la bere, am depășit cu toții momentul jenant, am continuat discuțiile până la capăt, până ne-am dat din nou seama că, spre deosebire de Internet, nu aveam cum să ne convingem pe vreunul din noi de ceva; dar mi-a rămas jena aia în gât, dacă o fi zis americanu’ de România? Că doară și noi exportăm banane.

Și acum, după atâția și-atâția ani, stau și mă gândesc ce gust o fi avut cafeaua pentru colegul din Nicaragua-Honduras în dimineața aia în care a citit la știri că arde Capitoliul în Washington? Ca într-o țară latino-americană unde VIA numește 10 dictatori pe lună?

După ce a fost FURAT de sistem?

Oare-i dă acum bip cu număr ascuns colegului american și apoi râde malefic?


Așa arăta feed-ul de Twitter al celui mai măreț președinte american azi-noapte, înainte să-i fie blocat contul de dictatura stângii sexo-marxiste

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Attila Reply

  Gropare, cafeaua are gust la fel de bun, cum avea pe vremea când “protestatarii” ardeau și spărgeau centrele orașelor mari.

  Dacă au tolerat gunoiul ăla de BLM și gloata asociată, să tolereze și protestatarii din Capitoliu. Egalitate, ce naiba.

   • LeShawn Zevescu

    Dudes, don’t go there. Va spun ca persoana de culoare, care m-am redescoperit ca atare dupa ce rasistul de Trump a pierdut alegerile. Eu am de gand sa ma joc cu perspectiva asta pana cand cumva ii pricep logica. Intre timp, albule, ce ai facut ca blogul tau sa fie echidistant rasial? De ce pozele tale sunt numai cu albi? De ce initiativele tale caritabile nu includ nici o persoana cu ascendenta africana?

   • Groparu Nemernic

    @LeShawn: Am pwla mare TOCMAI din solidaritate pentru persoanele de ascendență africană, dacă nici asta nu se pune apoi chiar nu știu cum să-mi fac blogul mai African-American friendly.

   • Attila

    Dă Doamne, berea aia de după pandemie cât mai repede.

    Dar pe subiect, am mai discutat asta și cu un alt prieten, atunci enervâdu-mă că o aplicație plătită de altfel, îmi spama ecranul cu anunțuri de genul “compania X susține blm”, știi tu, virtue signalling din ăla grețos. Adică, alo compania X, te plătesc să îmi oferi un serviciu contra cost, agitprop-ul lasă-l pentru departamentul de CSR, nu am eu treabă cu el. Ziceam atunci la prietenul ăsta comun, man, nu poți compara deriva asta de stângă stupidă cu orice fel de protest civilizat. Atât s-a tot insistat pe cote de culoare și rasă, pe affirmative action, până ce o problemă reală s-a trivializat în magazinul ăla e rasist, să-l spargem, că aia sigur rezolvă o problemă de sistem.

    Pe vremea aia, New York Times, CNN și mai toți formatorii de opinie (că jurnaliști nu mai există de mult), îi numeau protesters – măcar că minerii autohtoni au făcut mai puține stricăciuni. Acum, cu trumpiștii, sunt mob, sunt denumiți în fel și chip, măcar că în ceva ore a fost totul gata și Capitoliul e acolo, bine mersi.

    Acum, dacă citești NYT/WP și te uiți la ce se prezintă și mai ai în memorie evenimentele de acum ceva luni, te ia cu greață. Media care nu demult era în orgasm cu protestele care ardeau centrul, brusc s-a trezit să condamne violența cu scop politic. Măcar că îi înțeleg – orice muncitor de media, de avea tupeu să scrie că în spiritul echivalenței, de i-am aplaudat pe ăia, amu să înghițim, că și ăștia sunt la fel, doar cu altă șapcă, se trezea fără carieră în secunda doi, că doar gloata cancel culture nu doarme și nu iartă 😀

    Zicea un coleg de proiect, avocat votant republican acum două zile, citez: My guess is that everyone who had the chance to mess with the system, did so. This time it went to the democrats.

    Faza e că noi tot sperăm la un Kennedy, la un Reagan, tulai, până și un Bush Sr. ar merge. În loc, primim măscărici. De fapt asta așteptăm, asta primim.

   • BAD

    Intre doua situatii, una cu spart usa la parlament si una cu dat foc la o sectie de politie, prima mi se pare mai grava. Mai ales ca in momentul ala in ea erau cam toti membrii alesi din Congres, Senat plus vicepresedintele. Ca presa le zice “mob” sau “patriots” sau “insurrectionists” sau “protesters” e altceva.

 2. andu yy Reply

  E simplu, datorită restricțiilor de călătorie, SUA au fost nevoite să producă lovituri de stat la ele acasă.

 3. LeShawn Zevescu Reply

  Pai na, Gro, si Revolutiunea noastra era okay pana sa intre altii. Treaba e ca au intrat, si treij de ani de consecinte. Sper sa nu fie la fel si la ei.

  • Groparu Nemernic Reply

   Mi-a plăcut o chestie dintr-o piesă de teatru: ”Cunoașteți voi în istoria omenirii vreo revoluție care să nu fi fost confiscată de conducătorii ei?”
   Cam așa-i.

 4. santamanta Reply

  Afară de politichie-fam. Trump se uita și ea din bunker la TV, erau și niște imagini de rasul curcilor,gen ala cu blana pe el și coarne, masca de protecție nu ar fi purtat, ca îl deranja. Și din toți neonazistii din lumea asta s-au găsit unii cu steagu romanesc(Ciad nu are gaură)

  • LeShawn Zevescu Reply

   santamanta, aia sunt ceva, nu stiu, vre-un club, societate, ceva, mi-aduc aminte ca faceau misto de ei in Fred si Barney.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *