Un an și jumătate, atât a durat. Asta deși:
anunțul de pe Facebook cu vânzarea s-a viralizat și a ajuns la peste 360.000 de oameni,
– anunțul de pe OLX a fost și el sharuit în draci,
– am băgat bani în promovare ca să apară mai ușor în căutările cetățenilor,
– l-am dat la toate agențiile din zonă,
– am postat regulat pe grupurile de vânzări de pe Facebook,
– am făcut concesii de preț,
– am lipit anunțuri (la naiba cu digitalizarea, în Florești nu mai sunt stâlpi pentru că toate cablurile sunt în subteran!)
– am băgat, cred, peste 100 de vizite acolo cu cumpărători interesați,
– am mers la vrăjitoare și am dat bani la biserică.

Într-un final, tot o agenție ne-a rezolvat, și treaba asta nu o pot pricepe în ruptul capului: anunțul era peste tot pe OLX, dar o tonă de potențiali cumpărători preferă să dea ~1000 EUR comision la agenții doar ca să fie duși de mânuță la apartament, că oricum discursul de vânzare și prezentarea apartamentului eu o făceam.

Nu am nimic rău de zis de agenții imobiliari, absolut toți cu care m-am întâlnit au fost jos pălăria și și-au reprezentat OK clienții.

Cineva mi-a oferit un X6 plus diferența. Negru! Am refuzat elegant și politicos, my penis is big enough, thank you.

Un patron de agenție imobiliară din București mi-a scris să mă întrebe cât iau să-i redactez anunțuri de vânzări de apartamente în stilul meu, i-am răspuns că din păcate nici de blog nu mai am vreme cum trebuie.

Vreo 30 de oameni mi-au scris să mă întrebe dacă e pe bune anunțul. Da, bos, marcă banul și e al tău.

Mulți stranieri vin și cumpără apartamente ca investiție sau în ideea unei reîntoarceri.

Mulți oameni care au vândut un teren sau au primit o moștenire vin și cumpără apartamente în Cluj pentru investiție.

Destul de mulți au cash, nu știu de unde, că nu par genul de eroi din Breaking Bad.

Piața apartamentelor din Florești oricum este suprasaturată de oferte, plus că se construiește în draci.

Actele la ”Prima Casă”, sau ”O Familie – O Casa”, sau ”Casă și Masă și Pivniță” sau cum naiba i-o mai zice acum au durat din septembrie până acum în ianuarie. Și banii tot nu intră decât peste vreo săptămână, deși am semnat actele definitive vineri.

O să mai scriu despre experiența asta, că am strâns material o tonă, poate mă enervez și fac un video ca să nu scriu ca nebunul. Și înainte să săriți să-mi cereți bani împrumut, aflați că ce rămâne după ce-și ia banca ce mai avem de dat merge direct la plata altor datorii, deci mai amânăm cumpărarea insulei ăleia din arhipelagul Balneare.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. un om Reply

  Altfel te uiți acum la ziua de mâine! Sănătate și bucurie ratele vin și pleacă și la mine mai sunt puține și tot așa m-am bucurat când am scăpat de locul unde am sedus-o.

 2. costicămusulmanu Reply

  de baleare am înțeles că nu-s parale, da’ poate faceți totuși o aroganță, bagi o balneare…?

 3. Cocomarla Reply

  Si… OK… care e point-ul tau ? n-ai nicio ipoteza demonstratie si concluzie, ai zis numa ca l-ai da tintr-un an jumate, si ce ? e mult, e putin ? te asteptai la mult mai putin, sau sa il dai pe mult mai multi bani ? , sau vrei sa zici ca e o bula si ca desi toti ‘strainerii’ cumpara, tu de ce nu l-ai dat mai repede ?

 4. Zev Reply

  Gro, nu stiu daca e cazul in Floresti, dar in alte parti oamenii prefera sa tranzactioneze prin agentii fiindca aia se ocupa nu numai de dus clienti,dar se asigura si ca proprietatea nu e grefata de datorii, nu subiect de partaj, eventuale anexe sunt construite cu toate aprobarile okay etc., ceea ce da un plus de incredere cumparatorului.

 5. dbdb Reply

  @Zev. Alea le face notarul, nu agentul imobiliar. Notarul are si cum sa faca astea, agentul n-are nicio treaba, nu-i da nimeni acces la informatiile astea, poate un certificat de stare de 20 de lei, de la OCPI sa poata scoate. Iar verificarile ca ce apare in actele de proprietate e si ce e in realitate le face cadastristul si /sau expertul evaluator al bancii.

  • Zev Reply

   dbdb – mda, e haltfel. Aici notarul iti face numai hartiile de semnat si se ocupa de miscat banii de depozit si dup-aia plata completa. De-aia poate nici nu au Dreptul la baza ca in Romania, sunt doar niste admini cu un cursulache de cateva luni. Iar agentul nu are nevoie decat de contractul semnat cu vanzatorul, ala ii da putere prin clauzele sale sa faca tot. Dup’aia sunt spe servicii online de stat la care deja are cont, trimite solicitarea cu anexa copie dupa contractul cu vanzatorul si prineste ce vrea. De unde si diferenta, notarul ia vre-o $1000, iar agentul ceva intre 2 si 4pc din valoare proprietatii. Adica o galeata de bani, iar banii de reclama sunt impartiti oricum cu vanzatorul. De-aia inca n-am cazut agent cu masina japoneza, cam ca popii la noi 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *