La Cluj, o facultate ține pasul cu vremurile.

Nu pentru că la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) se predă în patru limbi: română, engleză, maghiară și germană.

Nu pentru că au cinci departamente – Științe Politice, Administrație și Management Public, Comunicare, Relații Publice și Publicitate, Jurnalism, Sănătate Publică – la care se pot face și masterate, și doctorate.

Nu pentru că se înfig inclusiv în activități sociale (cum este O Masă Caldă).

Nu pentru programul FSPAC LEADS, în care atrag fonduri pentru programe educaționale de la donatori privați (din fondurile atrase de profesorii și studenții FSPAC care au înotat în cadrul Swimathon Cluj 2014 au acordat 5 burse studenților implicați în comunitate).

Nu pentru cele peste douăzeci de cluburi studențești din cadrul facultății (pentru fotografi, producători video, photoshopari, de debate etc.).

Nu pentru că invită aproape anual bloggeri care să le vorbească studenților despre activitatea asta de web 2.0 new publishing. Printre care bloggeri s-a numărat, onorat de invitație, și Groparu.

Ci pentru că, în anul blogului 2015, FSPAC își face reclamă pe bloguri. Și cu Facebook ads. Și cu Moise Guran. Ați mai pomenit așa ceva?

Pe 15 iulie încep înscrierile la FSPAC, și dacă dorești să înveți vreo meserie din programa lor, atunci poate ar fi bine să o faci la o instituție care ține pasul cu timpurile. Iar Clujul chiar nu e un oraș rău cu studenții.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Gigi Reply

  Nu, nu-i! Dovada este numărul mare de studenți, de peste tot, care vin la Cluj! 🙂

 2. Maria Reply

  păcat că absolvenții acestei facultăți nu prea au loc de muncă potrivit specializării lor. în rest, totul e ok.

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ Maria: șomajul în rândul tinerilor este o problemă europeană, din câte știu eu. Cred că, în Cluj, singura specializare care aproape că-ți asigură loc de muncă la absolvire este IT-ul.
  Partea bună pe care o vede un dinozaur ca mine este că acum, în ciuda greutăților, ai totuși infinit mai multe posibilități de a te angaja decât am avut eu la absolvire, acum mulți ani.

 4. Marian S Reply

  S-a inventat facultate de limba română (parcă şi istorie?) la Universitatea de Petrol şi Gaze Ploieşti, nu văd de ce n-ar fi şi un al doilea SNSPA la Cluj. Are cine să-i înveţe.

  PS: cea mai tare fază e aia cu clubul de Photoshop. Jurnalism, taică. :mrgreen:

 5. Marian S Reply

  Pardon, cu Ploieştiul am greşit, s-a lăudat cineva aiurea faţă de mine, adică habar nu are ce scrie pe diploma pe care o deţine. Pe site la UPG scrie altceva. Mea culpa, scuze, data viitoare mă uit ÎNAINTE de a comenta.

 6. Adrian Reply

  Marian, să mă ierți dar să compari FSPAC cu SNSPA e ca și cum ai compara Europa League cu Liga 1.

 7. Marian S Reply

  “Litere şi ştiinţe“ este denumirea corectă, dar preopinenta care mi s-a lăudat habar nu avea ce scrie pe diploma ei, după cum v-am zis deja.

  @Adrian: Dom`le, eu nu ştiu din astea cu fotbalul, eu sunt cu alte sporturi: halbere, şah-fitness, tir cu produse nazale.

  @Groparu: mai în glumă, mai în serios, te rog să citeşti punctele 6 şi 7 ale Tezelor din 2 Aprilie, dacă e cazul le aplicăm şi aici. Da` io cred că ai glumit, aşa-i?
  https://www.facebook.com/notes/st%C4%83v%C4%83roiu-marian/cine-ce-cum-de-ce-oare/1435467000082307

 8. Adrian Reply

  Dacă e același Marian S care trola și pe jeg.ro ne cunoaștem noi. :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *