Haideți că suntem tot mai aproape de sfârșitul pandemiei, în maxim 13-14 ani vom reuși să ne vaccinăm cu toții și să împingem rata REALĂ a infectărilor la sub 60.000 cazuri/zi! Suntem optimiști, da?

Dar până atunci, mă duc azi la ceva magazin mare, că am rămas fără șampon și mintenaș vine baia de primăvară…

…ajung la intrare, îmi pun conștincios măscuța pe botic, mă dezinfectez, mă las termometrizat (cuvânt nou, an 2020) și intru. Și navighez printre raioane cu căruciorul de cumpărături ca-ntr-un spațiu contaminat, zici că eram Picard printr-o bază spațială romulană, și tot caut raionul ăla de săpunuri pentru păr pentru bărbați.

Pe drumul meu interstelar, dau la un raion peste doamna angajată de tipul Fuck-This-Pandemic: genul care nu poate purta mască decât ori sub bărbie, ori sub nas, pentru că altfel îi cauzează.

Prudent, o ocolesc ca pe o centură de asteroizi nărăvași.

Și identific pe radar raionul dorit și mă apuc să-mi caut șamponul de păr, deși după nume cică e și pentru cap, și pentru umeri, șampon de umeri, ia auzi acolo la ei, frate.

Când cumpăr ceva, studiez problema și de regulă mă arunc la cantități mari cu care economisești pe termen lung. Și tura asta am dat peste cel mai uriaș recipient de șampon pe care l-am văzut vreodată! Era cât o cupă de campionat de fotbal, puteai să ții în ea o oală de supă! Ar fi fost potrivită pentru trafic cu benzină la granița cu Serbia, așa de mare era! Elon Musk ar putea lua lecții despre cum să păstreze apa pe Marte!

Ăsta-i al meu, am zis, că la viteza cu care chelesc mă va ține până la pensie!

Mă uit la preț: 60 de lei.

Hmm, îmi zic, nici Einstein nu cred că cheltuia atâția bani pe păr, și capul lui chiar merita tratament VIP!
– Nu, nu așa! aud în spate.

Mă întorc să văd cine e, ce credeți! Era chiar doamna de pe raion cu masca sub nas, tocmai venea înspre mine. Am vrut să-mi stuchesc în sân și să zic o moliftă! Dar din fericire nu venea ca să respire pe mine, să mă atace cu COVID.

Și îmi pune doamna în coș un pachet de două șampoane de același fel la ceva promoție, care aveau împreună același gramaj cu șamponul meu pentru capete de bizoni, dar la jumate de preț! 30 de lei în loc de 60.

Practic, mi-a economisit din prima 30 de lei!

Și i-am mulțumit frumos și apoi m-am gândit că poate de aia nici nu purta mască, ca să-i descurajeze pe ăia cărora le economisea bani și care ar fi vrut să o pupe de fericire, dar îmi place să cred că nu toți se entuziasmează ca mine când economisesc 30 de lei.

Oricum, purtați mască, că mai e până vine vaccinul cela.

PS: Știe cineva cum se dezinfectează șamponul din sticlă înainte să-l pun pe păr?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Bogdan Oprisan Reply

  Nu inteleg ce e asa mare fizica atomica… scoti samponul din sticla si il freci bine bine cu sapun si dupa aia il bagi la loc. Si gata, ai sampon covid free

 2. Mianna Reply

  torni jumate din cantitate in cada, dai drumu’ la apa, savurezi spuma – apoi golesti cada si te speli bine-bine cu alt sapun/gel dezinfectat in prealabil. in sticla de sampon completezi cantitatea cu spirt :)))

 3. Zev Reply

  Adevar graiesc tie, ‘al mai bun sampon pentru barbati, mai ales neaosi, e sapunul de casa. Eu numa’ cu de-ala ma spal de pe la 10 ani, si mereu sunt complimentat de frizerite pentru paru” des. Bun, banuiala mea e ca se bucura ca vin des. Imi iese parul pe nas. Din placate, nu e o figura de stil.

 4. un om Reply

  Tot nu inteleg daca ai profitat de oferta?
  Ma tot uit la poza aia si imi zic asa noroc sa poti lua doua la pret de unul, ba chiar si redus.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *