Imigrant roman in ţara cantonoanelor, al ceasornicelor şi a băncilor netricolore. Stabilit acolo de ceva vreme, toate bune.

Într-o noapte, când tocmai se pregătea să se strecoare în aşternuturi, lângă trupul cald al muierii sale (aici imaginaţi-vă un emoticon care salivează; căci Groparului îi plac trupurile calde ale muierilor; deci îi plac chiar foarte tare), îmbrăcat în pijamaua lui cu hipopotami cu fustiţe, cineva bubuie de nebun la uşă! Vecine, repede, ajută-mă! Moare nevastă-mea! Trebuie să nască, şi până ajunge ambulanţa mintenaş scoate copilul capul să verifice cum e-afară! Du-mă repede la spital, că mi-i maşina la reparat!

Românii sunt cunoscuţi, la nivel mondial, că ajută femeile şi găurile lor; aşa că românul, după ce a sărit în papuci, a scos maşina, a încărcat cei doi pasageri (de fapt, trei), şi fuga-fuguţa la spital! Deci şumaherisme, trecut pe roşu, neacordat de prioritate – Elveţia, la ora aceea, cam dormea, că a doua zi trebuiau să-şi numere banii, şi asta necesită energie. Şi după paişpe violări de trafic, ajung oamenii la spital, unde nişte doctori adevăraţi, cu cel putin 25% mai adevăraţi, au înlesnit alunecarea bebelului către lumea asta, unde papa se plăteşte, nu e ca la mama-n burtică.

Trece vreo săptămână şi românul nostru şumaher primeşte acasă, în poştă, o ditamai amendă. Jbeng! Sute de franci de plătit, paişpe violări de reguli de circulaţie – exact în noaptea cu pricina. Hmmm, îşi zice românul. Ia să mă duc io până la Jacques Hanz Luigi, vecinul. Bă! Uite ce amenzi am primit din cauza lu nevastă-ta! Contribui? Cum să nu, zice Jacques Hanz Luigi. Sigur, uite aici banii de amendă. Toţi, până la ultimul franc elveţian.

Bă, nu se lasă românul bătut, da’ cum Dumnezo ştia Poliţia elveţiană toate infracţiunile pe care le-am comis? Aveţi camere video în toată ţara? Avei chineji mici care monitorizează traficul, şi io nu i-am văzut? Vacile Milka sunt informatori la Poliţie??? Zi, mă! Zi tot!

A, e simplu, zice elveţianul. Nu am putut să nu observ, printre ţipetele muierii care răcnea zbierete, că ai încălcat cel puţin 14 reguli de circulaţie în drum spre spital. Drept urmare, m-am dus la Poliţie şi te-am reclamat.

Ce spui tu acolo… spuse românul, care arăta ca la dentist, cu dinţii pe masă.

Păi da! se bagă elveţianul. Da! Că dacă te-am văzut că ai încălcat regulile de circulaţie, eu te-am raportat la Poliţie; că nu era cinstit să nu te raportez. Păi! Suntem elveţieni, sau nu mai suntem?

D-aia vă zic eu, fetelor: nu vă luaţi amanţi elveţieni, că sigur îs genul care fac sex cu ciorapii în picioare.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 37 comments

 1. enzo Reply

  =)) =)) =)) =)) ce gurili ma-si ba! astia contribuitori la bugetul de stat. nu stia cum sa mai spele niste bani …

 2. normancboy Reply

  mhh, e o teorie a unui amic cum ca viata prea buna te tampeste..nah mostra clara

 3. .marius Reply

  Eu m-as muta ieri acolo… se numeste educatie civica pana la urma, ai gresit, platesti.

  Dar ma gandesc ca e ok totusi sa ne mandrim ca noi suntem in UE si ei nu… amaratii.

 4. konskriptor Reply

  Bah Gropare, dati draqu elvetenii ashtia. Numa’ var-meu a fost in stare sa se duca la seful de sectie de politie din provincie, sa ii zica de treaba ca el foloseste uindouz piratat la locul de munca si ca asta nu e oc hestiune normala, ba chiar ilegala. Norocul lui ca lucreaza in sistem, ca altfel sef’-su’ era sa cheme p-aia de la spitalu’ 9. Acu’ i se spune in inspectorat “Piratu’ Zaibar”.

 5. Ciprian Reply

  Daca ar fi adevarata povestea ar fi tragic pentru omenire. Cred ca te-o fi reclamat de bucurie, nu mai stia pe cine sa cinsteasca si s-a dus la prietenii lui, politistii elvetieni.

 6. io Reply

  apoi io nu cred ca nici macar in elvetia politia amendeaza cetatenii doar pe denuntul unor alti cetateni, fara alte probe in plus. asa oricine are necaz pe vecin, i-o trage.
  deci, e gogonata 😀

 7. alexut Reply

  Bullshait si romanu’ nostru nu putea sa-i ia banii si sa-l dea pa ala in judecata pt raportare mincinoasa, ca noah, vecinu sigur se uita mai atent la nevasta dacat la drum, sau erau totusi si ceva probe video… . Omeneste vorbind ar fi fost cel mai romanesc lucru posibil.

 8. adi Reply

  Mo’, tare de tot :)). Iar contrar a ceea ce stiu 95% din populatie, Milka e din Austria, nu din Elvetia. 😉

 9. sendroiu Reply

  :)) mi se pare ca Lenin (desi nu sunt sigur) a cujetat intr-o seara ca, dupa parerea lui de expert, cea mai adecvata tara pentru instaurarea unei societati comuniste ar fi Elvetia 👿

 10. Obi Two Kenobi Reply

  He, he, sa vedeti in America, unde daca te vad ca-ti lasi 2 minute copilul sau ciinele singur in masina, suna la politie si te trezesti cu dosar penal. Tot asa, pina la 12 ani nu ai voie sa-l lasi singur acasa, ca sigur suna vecina si iar vine politia.
  Hypocritical correctness big time. Si in alte o mie de exemple.

 11. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Elvetianului i-au tremurat nadragii ca va ajunge la spital ca pacient si s-a razbunat pe vitezoman.
  Concluzie: Facerea de bine nu ramane nepedepsita.

 12. tonya Reply

  eu cred ca a facut-o din rautate ca semana bebelu cu romanu nostru… o fi fost vre-un ofticat de elvetian care s-a uitat pe statistici si a vazut ca romanii sunt cei mai buni la pat

 13. Greuceanu' Reply

  da-i ma-n pielea mea de cacaciosi! la mine in Sibiu soamenii sunt muuuult mai cinstiti….. te reclama si daca n-ai incalcat regula…. asaaaaaa… preventiv….stiu ei de ce!

 14. ILUZIA Reply

  eu am auzit ca romanasii sunt cei mai virili, dar mna, mai bine un amant cu sosete decat sa ma trezesc dimineata fara sprayul din baie!

 15. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Dupa ce am pritocit chestia(ce sa fac m-am imbolnavit de ardeleneasca…) am ajuns la 2 ipoteze:
  1 elvetianul era gelos ca romanul are masina si el nu.
  2 dintr-o prost inteleasa atitudine patriotica autorul povestii a schimbat nationalitatea personajelor. 👿 Adica romanasul adormit merge la elvetianul politicos, iar asta se joaca dea bunul samaritean.Romanasul se joaca dea”sa moara si capra ta”
  Acu, avand in vedere ca folclorul ne invata ca elvetian fara mercedes”nu se ecsista” care ipoteza e mai plauzibila? 😉

 16. koyrosh Reply

  poci a zice ca e pe bune faza; mai grav, ca o completare, alta bucata de roman o tras apa la buda dupa 10 seara. ia ghiciti: bum!, pumni in peretele comun de duplex. l-o intrebat pe vecin (care era neamt, nu swiss made) ce l-o apucat. i-o zis ala ca o batut in perete de preten, daca era naspa, chema direct politia.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *