Ne uitam luni seara la Arena Leilor. Un tinerel propunea Leilor un proiect de business: un portal care să ofere informaţii centralizate despre toate festivalurile din UE. În acest scop, el avea nevoie de vro 80.000 de strugurei. Într-o primă fază dorea să facă trafic publicînd impresiile spectatorilor de pe la festivaluri.

Leii încep să se lege de faptul că din cei 80.000 de coco ceruţi de tânărul antreprenor nu se vor putea acoperi toate cele (minimum) 260-280 de festivaluri la nivel european, căci orice deplasare a vreunui angajat al portalului la un asemenea festival ar fi costat circa 500 marafeţi/festival (avion, cazare, diurnă). Deci capitalul de start începea de la sume mari, gen 280 x 500 euroi = 140.000. Euro, nu banane.

În acest moment, Groparu îşi drege vocea şi intervine decisiv, de la el din sufragerie:

– Nu e musai să bagi 500 de euro în vizita unui redactor la un festival. Poţi oferi unui bloggeraş cu cont pe Facebook şi Twitter un bilet la festival, în valoare de 30 euro, şi nişte bani de buzunar, să zicem vreo 100 euro. Condiţiile obligatorii pentru a putea paticipa – să facă live blogging de la festival, să dea pe Twitter, să facă un hashtag, să pună poze pe Facebook şi status cu link pe Yahoo Messenger. Şi să ştie engleză, să poată citi toată populaţia Europei postările. Toţi prietenii lui, prietenii prietenilor lui şi colegii de şcoală îl vor citi, plus părinţii şi prietenii părinţilor! Deci din start îţi asiguri un cacthment de câteva sute de oameni numai pe ţara respectivă! Dar aşa… tinerelul ăsta nici nu ia în calcul social media, şi vine din start cu pretenţii, auzi la el, să primească 80.000 de mangoţi! Păi nu oricine poate să fie antreprenor pe online!

Nevastă-mea era ocupată să-l pişte pe Gropărel de obrăjori. Soacră-mea se foieşte pe scaun:

– …că bine zâci!

Mă uit la ea cu consternare în priviri!

– …nu oricine poate să fie… continuă ea, şi se opreşte.

Soacra mea ştie chestii, bă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 26 comments

 1. Ciprian Reply

  Am vazut si eu editia de azi. Soacra ta ar trebui sa primeasca un scaun la masa leilor, ca doar stie. Cred ca i-ar sta bine cu un teanc din ala de leisori in fata, sa priveasca de sus pe candidatii cu proiecte, sa asculte ce spun ceilalti lei si apoi sa traga concluzia: “Sunt de acord cu ceilalti, esti varza baaah la proiecte de business.. “

 2. Zamfir Reply

  Să-ţi trăiască soacra! Are gusturi fine: a ştiut ce ginere să-şi aleagă!
  Off topic: am rezolvat cu maşina care să-i ducă acasă lemnele lui Zolty. Mieruri ori joi facem operaţia. Deci, pe sâmbătă vom avea lemne pentru grătar şi Zolty va avea lemne pentru la iarnă.

 3. konskriptor Reply

  Bah Gropare, io zic ca postarea asta a ta este cu substrat. Tu de fapt vrei sa initiezi Groparelu’ inca de pe acum in tainele biznisului onlain. Vrai tu sa te pensionezi mai devreme. Io zic sa-l lasi macar pan-ntzarca! Ce draqu, la 3 ani vrei sa fie student, la 4 sa fie pe picioarele lui cu afacerile? Sau la 5 ani vrei sa te duci pe banii Groparelului la plimbare in Delta, 6 luni/1 an ?Zi si tu acu’!

 4. Kilroy Reply

  Soacra stie intotdeauna. Nu poate fi altfel, decat daca ti s-a urat cu viatza 😉

 5. iza Reply

  Ma, eu am ajuns la concluzia (si tu mi-ai intarit-o) ca soacrele stiu intotdeauna tot si nu-i indicat sa le contrazici sau sa le corectezi ca ti-ai dat foc la valiza 😀

 6. Greuceanu' Reply

  Te-oi trezi ca-tz da si tie 15% din google.com …… asa…. incurajare

 7. Dan Ciulea Reply

  cre’ca o observat ca daca e in cuvant cu tine, la fica-sa ii e rusine/frica sa se baje peste voi, si uite asa o scapat de schimbat prichindei 😀

 8. animaloo Reply

  30e biletu? Glumesti nu?

  orcum ideea ar fi tampita, intrucat poti cauta mereu pe gogule “festivalu x. Review”

 9. Groparu Reply

  @ animaloo: da. Dar daca esti festivals goer si vrei sa vezi unde te imbeti in weekendul din 1 dec, decat sa cauti pe google “ce festivaluri sunt pe 1 dec in Sarata Monteoru?”, intri in site-ul X si iti ofera si alternative. Vezi haihui.ro, dordeduca.ro – si mai sunt.
  Ideea nu e rea. Dar de aici si pana la monetizare mai ai de tras si de impins.

 10. Dedee Reply

  ce sa-i faci.. asa-s soacrele! si crapa daca nu-si dau cu parerea chit ca habar n-au despre ce e vorba in propozitie.
  Am si eu unaaaaaaaaa…. 😕

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *