Nici nu e de mirare că magnații internetului (Bezos, Zuck, Gates) s-au umplut de bani cu pandemia asta: toată lumea a stat călare pe net cu lunile și a cumpărat în draci toate prostiile inutile.

Nici eu nu am făcut excepție, am o sumedenie de cutii încă nedesfăcute cu chestii de care nu aveam nevoie, dar erau la reducere!!!! Trăiască capitalismul.

Între timp, din lipsă de alte opțiuni, am ajuns să intru și pe OLX și pe Facebook Marketplace. Mă mai uit la ce vând românii, ai putea învăța foarte multe despre nația asta, se vând tot felul de fleacuri, o pereche de șosete de copii acolo, o măsuță de înfășat dincolo, toate mărunțișurile de pe tarabele astea virtuale pe care unii oameni speră să le și vândă la preț bun, să-și cumpere apoi alte și alte mărunțișuri de banii ăia.

Și azi am văzut o antichitate care ar fi fost perfectă ca-cadou de oferit la unii din țiganiazii cu care ies la Țiganiadă anual: un tablou – firește – cu țigani (n-ar fi fost prima dată când aș fi făcut așa ceva). Ceva gen asta:

Unul din kitsch-urile alea unicat pe care nu ți le-ai pune în sufragerie nici cu pistolul la tâmplă, dar de care te bucuri ca un copil când le primești înainte să le arunci pe vecie într-un pod insalubru și prăfuit, îmbrăcat cu grijă în două rânduri de saci de gunoi legați ermetic cu bandă adezivă pentru că refuzi cu tărie să crezi că nu-l vei atârna niciodată într-un cui pe vreun perete – deși adânc în inima ta știi că așa va fi.

Și azi, după ce am văzut tabloul pus la vânzare, am salvat anunțul; și până să-i scriu, în seara asta, deja se vânduse.

Acum sunt cu 150 de lei mai bogat, dar când vine ziua lu’ finu’ și ziua lu’ nașu’ de la Sibiu cine va umbla de bezmetic prin magazine virtuale încercând să ghicească ce naiba își doresc ăștia? Cine, cine, spune-mi cine, cine?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Andu YY Reply

  Gropare Norocos,
  daca ai cutii nedesfacute eu as zice sa le tii asa, nedesfacute permanent, asta e destinul lor, si dau si bine la musafiri :-))

 2. mac gregor Reply

  Daca faci un asa foc in asa un cort, nu ia foc?

  Simt lipsa cercetatorilor britanici care sa faca lumina in problema.

 3. luminita Reply

  Unde s-a mai pomenit câine de țigan să halească din castron? Plus că are și zgardă cu cristale ceaikovski. Ai pierdut o ocazie unică și irepetabilă.

 4. Zev Reply

  Gro, lasa-le nedesfacute, cand vine Craciunul ca nu-i asa departe numa’ le impachetezi frumos si le pui sub brad. Christmas sorted! In alta ordine de idei, simpatizez, pandemia mi-a facut si mie o gaura in buget, si am descoperit chestii pe care acum as prefera sa nu le fi stiut, eg http://www.faganarms.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *