Acum o mie de ani, la altă firmă, văd o coleguță că se deplasa cu greu pe scări; și părea oarecum protectoare cu burtica, că-și ținea ambele mâini într-o postură maternală, gen Fecioara Maria din icoane. Plin de entuziasm, am răcnit să se audă în toată clădirea:
– HA! CE TARE, EȘTI GRAVIDĂ! FELICITĂRI, IOAI, CE MĂ BUCUR!!!!

Și am strâns-o în brațe cu grijă ca să nu-i deranjez fiotusul și i-am urat toate cele bune, și încă vreo doi colegi care se găseau prin preajmă au făcut la fel.

Mno, nu era graviduță; și până să apuce și ea să zică ceva, deja jumate firma o pupase cu foc și îi urase toate cele bune.


Păcat, așa ar fi avut șansa să asculte muzică compusă special pentru gravide!

Fast forward vreo câțiva ani… o văd pe prietena ei prin oraș, braț la braț cu soțul. Îi ochesc de departe, mă apropii de ei (se deplasau mai greu, așa), îi salut, ne pupăm… și urmează întrebarea aia pe care nu o mai pus-o nimeni în istoria omenirii:
– Și… voi ce mai faceți?
– Cum adică ce mai facem!!! Uite, sunt gravidă!!! Doar nu te gândeai că m-am îngrășat așa de tare?!?!? Ha??? La asta te gândeai??? (se-ntoarce către soțul) LA ASTA SE GÂNDEA!!!

Îmi cade bățul de chibrit din gură… urmează scuze febrile că nu m-am uitat mai bine la buricul ei, apoi o cisternă de felicitări fierbinți, lacrimi în ochi, apoi am fugit cât am putut de repede, scuzându-mă că am o urgență.

Mno, nicicum nu-i bine cu voi, tu doamnelor și domnișoarelor.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. DanC Reply

    Hm, sa fii matale sanatos! 🙂 Am observat trend-ul asta politically correct de tot kktul looong time ago. Cand pe un re-print de cartulia angajatului de la HR scria ca orice remarca la adresa unei cucoane (chiar si chestii complet inofensive gen “arati bine azi”/”chestia aia iti sta bine”) is considerate sexiste/offensive. Aha, mi-am zis, deci moda aia PMR/PCR unde toate cucoanele erau niste Ane Pauker cu coc, taior nasol, ciorapi cacanii si pantofi rusesti negri a ajuns si in locuri de Doamne-ajuta.

  2. Andrei Reply

    E mai bine sa iti spuna persoana ” balonata” care e realitatea decat sa fie invers.Concluzia: in primul caz ai facut o gafa monumentala, bine cu sprijinul infatisarii pofticioasei grasune, in al doilea caz ai procedat corect.

Leave a Comment

Your email address will not be published.