Mă sună un prieten din Sibiu:
– Gropare, o prietenă dorește să-i cumpere ficiorului un apartament cu două camere la Cluj și nu știe cu cine să se sfătuiască, nu vrei să îi spui și tu o părere?
– Ba cum nu!

Și mă sună doamna:
– Deja ne-am hotărât, feciorul vrea în complexul ăla de lângă ansamblul Wings, ce părere aveți, așa-i că ne-am gândit bine?

Trag aer în piept.
– Ați evaluat bine zona? Ați văzut dacă toată lumea are locuri de parcare suficiente? Este loc pentru camioanele de marfă să livreze frigidere și mobilă, sau zgârie 10 mașini până fac o întoarcere? Ați văzut planul de ieșire? Știți că din Wings ieșiți pe o variantă de ocolire, nu pe o arteră principală, și că până în Mănăștur mai aveți cel puțin două dopuri serioase de trafic?

– …
– Câți ani are ficiorul dvs.?
– Păi face 30 azi-mâine, nu e însurat.
– Păi și atunci nu mai bine luați un apartament vechi într-o zonă bună? Știți că acolo nu prea sunt creșe și grădinițe, nu? Știți că primăria nu e prietenoasă cu aspectul ăsta? Știți că acolo e trafic aproape non-stop, și după ce se va construi va fi și mai mare alomerația? Știți că nu e nici un parc în apropiere, nu? Sper că nu credeți gogorița aia de marketing cu sensul de giratoriu de 2 milioane de EUR, nu? Că aia e făcută doar ca să justifice prețul aberant pe care tot cumpărătorii îl vor plăti? Taximetrele vor ști unde să intre, dacă e așa aglomerație acolo, sau va trebui să stai la telefon cu șoferul timp de 10 minute până te găsește? Are soare suficient, că e situat pe o pantă cu orientare vestică și dacă mai are un bloc în față asta înseamnă că va vedea lumina zilei doar în poze, la lumina becului? Sau că îi va bate soarele-n cap vara fix când ajunge acasă de la lucru?

– …
– Apartamentele se iau nefinisate, nu? Știți că se găsesc greu meșteri în Cluj, că sunt scumpi și neserioși? Că zilele trecute am auzit de oameni care au plătit peste 10000 EUR doar manoperă pe finisaje lucrate în 5-6 săptămâni de un singur om? Care mai dă și rateuri și nu are vreme să repare dacă ceva nu vă place, că are la comenzi de n-are aer?
– Stați puțin, pe mine m-ar interesa dacă știți cumva cum să ajung direct la dezvoltator, că ăștia nu primesc Prima Casă, și eu vreau să iau prin credit; că ei cer 40% avans, și n-am atâția bani; și nici măcar nu or vrut să stea de vorbă cu mine când le-am zis de credit.

Mno… nu-i cunosc pe dezvoltatori, că, cum să vă zic, noi nu citim aceleași bloguri.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Attila Reply

  Miraj, bine zis. Cumva oamenii tot nu mă înțeleg când le zic, vrei apartament și nu țeapă, caută în blocuri vechi.

 2. So Reply

  O familie care locuia în Florești de pe vremea când aveau singura casă de pe deal, a vândut tot și s-a mutat din Cluj.
  Nu e uau nici în orășelul unde sunt acum, dar au vrut să își ia înapoi cele trei ore petrecute zilnic în trafic.
  Niciun dezvoltator nu îți va spune lucrurile astea și nu poate garanta evoluția zonei.

 3. andu YY Reply

  Peste tot în lume imobiliarii sunt niste rechini hrăpăreți care râgâie Țepe răpciugoase , dar ca la noi nu cred că mai sunt pe altundeva.

 4. Ovidiu Reply

  Daca vrea sa ajunga direct la dezvoltator sau la mai multi poate incerca faraagentie.ro – un site misto dar injurat la greu de agentii imobiliari

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *