Am carnet de șofer din – stati putin sa vad dacă-l mai am; a, da, l-am găsit, tocmai îl ronțăia Gropărelu’ – anul 2008.

Groparu nu e un maniac al șoselelor, pentru că e greu să fii așa ceva cu Opel Corsa cu motor de 1l; plus că-i și ardelean, și n-are încredere în reflexele sale. Dar din 2008, după 4 ani de navetă și drumuri până la Oaș și Sibiu și navetă Florești-Cluj și itinerarii prin patrie, că bloggerul nu prea stă weekend-urile acasă, a adunat fix 2 amenzi de viteză:
– una acum vreo 3 ani, când la Săliștea Sibiului (3 benzinării pe DN, nimic mai mult) m-or prins cu 70 la oră; viața e dură, știu;
– una acum vreo 2 ani, când m-au acățat cu radarul mobil prin Seini, Maramu’, tot cu vreo 70: tocmai îmi lăsasem pruncul acasă la socri peste vară și navigam repede-repede să nu ne ia dorul și să ne întoarcem după el, într-o după-amiază leneșă de vară.

IMG_5428
De altele mai serioase m-o ferit Dumnezeu, insh’Allah

De fiecare dată, Groparu a plătit cinstit, nu a făcut garagațe, nu s-a tras pe fesieri.

Și… amu o lună, mere nievasta să plătească ceva impozit în numele meu, și doamna ghișeiță sare:
– Ni aci! Da’ aveți o amendă de circulație neplătită!
– Ha? Cum?
– 16 ianuarie 2012, zice.

Deci aia din Săliște. Prima.

Merem acasă, ne punem pe forat… găsim prin documentele familiei gaze de șist, mandibulă de Homo Sapiens Diluvialis, copie după copia doctoratului lu’ Ponta… numa’ chitanța n-am găsit-o, deși știam exact că am dat banii către guvern. Ca să fie lucrurile oable, oficiul poștal la care plătisem s-a desființat (ăla de pe 21 Decembrie, că pe-acolo aveam sediul cooperativei), deci n-aveam cum să le pun pe tănțici să-mi caute.

Mno, tunete și fulgere… până s-o pornit ardeleanu’ să plătească gaura din buget, i s-o pus poprire pe conturi, și pa! Am scos vreo 300 de lei din jeb, asta e, dacă ești împrăștiat, Gropare, suferă!

Au trecut 4 săptămâni. Și după patru săptămâni, ce crezi că primește Groparu în poștă? O somație de poprire de conturi pe suma de 300 de lei!

Mno; și amu vă întreb pe voi, să mă grăbesc să le mai plătesc o dată amu, repede-repede, în februarie 2016, sau să o las așa, până mai pe la toamnă?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Bula Reply

  Mno, asta-i vechi obicei la ei.
  Cu ani in urmam la un prieten au inceput executare silita pentru o suma de 50 milioane lei vechi datorate pentru masina – pe care nu l-a avut niciodata.
  Si asta dupa ce a depus in repetate randuri declaratii pe proprie raspundere ca n-a avut nici carnet de conducere, nici vreo masina !
  A fost trimis la Circulatie “sa aduca adeverinte”.
  Omu s-a enervat:
  “Va aduc adeverintele dupa ce si voi, astia de la birou, aduceti cate o adeverinta ce:
  – nu aveti avion particular
  – nu aveti yacht
  – nu aveti elicopter
  – v-au migrat pasarelele (din cap)”

 2. biaggio Reply

  Io zic sa (le mai) platesti. Ce exemplu dai la urmasii urmasilor tai… pus ca statul a vazut ca ai, de tot le dai.

 3. Andreea Reply

  Deh, zicea Titi Aur ceva de genul: avem detinatori de permis, nu si soferi. Scrie in Codul Rutier ca trebuie sa trimiti o copie a platii la politia care ti-a facut proces verbal. Buna-rea legea trebuie respectata si nestiinta nu te absolva de consecinte. Sigur ca ai luat carnetul… cu noroc.

 4. un om Reply

  @Andreea legea ceea spunea chiar ca trebuie sa trimiti originalul la politia cu pricina, dar deh sunt detalii care nu te absolva.
  Io l-am intrebat pe nenea ce mi-o intocmit ultimul proces verbal si o zis ca nu mai trebuie sa trimit. Da chitanta o tin cu sfintenie ca si io sunt in Ardeal.

 5. Anonymous Reply

  Noa, măcar mie mi-au pus poprire pe un cont pe care nu-l mai am, și dat fiind că mergeam la Luminație, știam și data, și anul și am reușit să conving fiscul din Turda să le trimită copie direct la fiscul din Cluj, prin e-mail. Din fericire, nu se putea plăti la poștă în Turda, că fiscul nu se închide veci… 😀

 6. super_fotbal Reply

  Eu le-am platit la timp, dar nu am trimis nimic si ma duc peste vreo 3 ani la primarie cu chitantele pregatit pentru impozite. Din vreo 4 amenzi, 2 nu erau la primarie…

 7. Andreea2345 Reply

  @ Groparu. Imi cer scuze. Am devenit alergica la cei care vor sa fenteze legile (chiar daca sunt proaste). Imi asum ca (si asta e o “dezcremenare”,nu? ) de la cei inteligenti si buni am asteptari mai mari decat la restul sufletelor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *