Ajungem acasă seara, după o zi de muncă, nu ca alții de la întins mâna și salvat Roșia Montana ca să-i forțați mâna domnului prim ministru, nu v-ar fi vouă rușânie.

Când descărcam mai abitir te miri ce din portbagaj, apar doi vecini de palier cu noi. Doi foarte tinerei și foarte OK. Nievasta îi cântărește preț de trei nanosecunde și cedează din prima impulsului de a le cotropi viața și a le aduce democrația la ei în garsonieră, că ea imediat spune oricui ce trebuie să facă să fie fericiți:
– Cum, ați ieșit în tricou pe vremea asta????

Nievastă-mea e mai friguroasă ca o șopârlă.
– Merem până la Profi… da’ nu e frig, se apără tinerii.
– Cum nu-i frig! La Miercurea Ciuc or fost zero grade!!!! îi potolește nievasta.

Io preiau din zbor informația și mă uit la ei:
– Vă dați seama ce sfârcuri or avut ungurii azi-noapte? Booooioioioiiinng!!!! (și fac un gest fără echivoc către pieptul meu puternic, de pui).

Râdem toți, ei pleacă în treaba lor. Nievasta, foc și pară, sare imediat la jugulară!
– Mă! Dacă-s unguri! Că doar îl vezi pe el că e mai pletos și cu mustață, ca secuii ăia independenți!
– No, tu! zic. Da’ ce, nu mai are voie omul să facă un glum?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. boemul Reply

  acu’ vreo câţiva ani aşteptam tramvaiul iarna în staţie.
  minus 15 grade or fi fost. mai erau doi p-acolo, unul înalt şi gras înfofolit până peste urechi şi unul mic şi slab îmbrăcat mai lejer. Ăla mare:
  – Băăă, e friiig!
  Ăla mic trage un fum din ţigară şi zice calm:
  – Am făcut armata la Gheorghieni… nu mă mai impresionează chestiile astea!

 2. zoltybogata Reply

  Acolo vine frigul mai repede, am niște nemuri prin zonă 😉 .Unchiu o zis că în toate Lunile cu ”R” trebuie făcut foc 😆 .Multă sănătate

 3. Lucian Reply

  Salutare din nou,

  Ma vad nevoit sa te intreb aici caci la articolul cu pricina banuiesc ca nu te-ai uitat.

  Asadar: un update legat de

  https://groparu.ro/haideti-sa-falimentam-vodafone-p/

  ?

  Sau o lasam balta? Nu de alta dar am cautat in disperare munute nelimitate la smart-uri si mi-au zis ca nu exista asa ceva insa ma imbrobodeau cu RED.

 4. Honci Baci Reply

  Ma Gropare … apai pana la -32!! nici macar jumate in plus mai e distanta. Si pe vremea aia mon cher nu stia nici draq (scuzati grimasa) de indice de confort termic si prostii. Asa ca pe o vreme din aia cu -32, oleaca de crivatz de Botosani sec fara scrupule merseram noi la “colindat” intr-a unspea. Colindu o fo fain si mai ales aia primitori de te luau in casa vreo juma de ora si mai dadeau si un vin bun erau perfecti. M a da cand ieseai afara, blugii (ca aparusera si erau in trend) ti se faceau ca tabla. De sfarcuri … grea poveste ca fetele erau decente foc … trei straturi de haine si sutien:D…

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ Lucian: mno, deci lucrurile sunt dupa cum urmeaza: erau minute nationale (cate sunt acolo incluse in abonament) si SMS-uri fara numar, nelimitate, cate vrei si poti trimite.
  Din cauza formularii, am presupus (gresit) ca erau si minute nationale nelimitate, nu numai SMS-uri. Ceea ce a rezultat in toata poliloghia asta 🙂

 6. Honci Baci Reply

  daca tu consideri ca la -32 mai e necesar sa verifici… si 0 straturi sa fi avut si noi 10 l de vin in instalatie si nu s-ar fi remarcat vreo miscare in zona centrala nici cu slujbe (nu de alta da cre ca era la cota -1:))) .(da botshaniu ii locu de formare la aptitudini ca sa nu fiu porc si sa trec peste un raspuns clar:D)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *