Se dau următoarele:
– nu toate apartamentele din bloc au loc de parcare
– locurile de parcare, câte sunt, nu sunt trecute in CF-ul blocului ca atare
– locurile de parcare au fost împărţite prin tragere la sorţi între locatarii blocului
– la momentul împărţelii, vecinul (ginerele proprietarei, de fapt adevărata vecină) care îmi tot ia locul de parcare era plecat în Italia
– la tragerea la sorţi, in absentia, vecinul a primit locul de lângă ghena de gunoi, loc pe care l-a şi refuzat şi acuma i l-a luat alt vecin
– am avut o confruntare cu el acum 3 ani, credeam că a înţeles că nu are ce parca acolo
– deja a parcat în locul meu de două ori în ultimele două seri
– s-a certat urât cu fiecare vecin din bloc pe tema parcării
– motivaţia lui: oricum nu aveţi acte pe locurile de parcare de la bloc, deci parchez unde vreau
– nu mă pot baza pe administratorul de bloc, care e un fătălău
– îl montează să fie nesimţit soacră-sa şi nievastă-sa – nişte biete făpturi pe care viaţa grea a lăsat urme adânci şi pe care nu le prea apasă nici bunul simţ, nici inteligenţa (asta o zic fără răutate)
– am cel puţin doi vecini cu câte două maşini

Ce vreau:
– daţi-mi o idee inteligentă să îl fac să nu mai parcheze pe locul meu. Sunt locuri de parcare la 50 m de noi, dar el, deşi e musafir în bloc (nu are flotant, apartamentul e pe numele soacră-sii, are apartament trei străzi mai încolo) preferă să îl doară nici-măcar-acolo

Ce nu vreau:
– nu vreau să ajung la bătaie (oricât de mult m-ar răcori o plezneală cinstită), înjurături, tăiat de cauciucuri, smângălit parbrize cu caca de Gropărel, venit cu ucrainenii, înfipt Opel Corsa în Fiat-ul lui şi dat asigurarea să îşi bage maşina în service 2 luni, sudat roata, legat masina cu lantul şi lacătul de bloc, rupt stergatoarele, aruncat acid pe portiere sau la încuietori, blocat maşina lui cu maşina mea timp de 3 săptămâni etc.

Idei creţe?

IMG_2847

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 75 comments

 1. RAIDER Reply

  Gropare, stau in Luxor 1. Cibu, in inteligenta lui, n a facut locuri de parcare. Fiecare parcheaza dupa reguli stabilite de creierii din asociatie, in timpu` sedintelor.
  Acu` variante-s multe da` la mine a mers o Dacie infipta pe locu` de parcare si lasata acolo cateva saptamani. Am vandut Dacia, locu` e in continuare gol. Pur si simplu le-a intrat in cap ca e LOC OCUPAT. Sunt care parcheaza in strada, in virtutea ideii respective.
  Lasa-ti masina o saptamana pe locu` ala. Iti garantez, nu-l mai ocupa VECI.
  Daca nu vrei Fany o saptamana, gaseste pe cineva care tine masina pe loc mult timp. Parcheaz-o la tine si las-o acolo.
  I adevarat, nici tu n-o sa ai loc de parcare da` stii ca poti avea cand vrei.
  Cretinu` o sa-si dea lame de ciuda, mai ales daca iti lasi numaru` de telefon pe bord.

 2. Cosmin Reply

  Prietene Gropare,

  Ştiu că îţi vine să turbezi că p-ăla îl doare la bascheţi de înţelegerea voastră, dar încă nu e ilegal să fii mârlan şi nesimţit faţă de o înţelegere de tip gentleman agreement.
  În plus, o mică poveste din Miticeşti (Bucureşti, cred că nu ai dubii). Deţin loc de parcare plătit la ADP sector 6 la mine la bloc, inclusiv că, fiind deja printre old boys din bloc, adică stau acolo din 1993, am cheltuit în 2 rânduri cu amenajare de locuri de parcare, cu acceptul ADP, care apoi a venit senin şi a zis “Băieţi, terenul e al nostru, aşa că ia să împărţim noi locurile de parcare după un tabel şi ia plătiţi voi! Şi ne doare undeva că v-aţi chinuit şi aţi amenajat pe banii voştri!” Dar să fim optimişti, avem loc de parcare!
  Şi într-o seară găsesc locul blocat de maşina unuia – ex-ul unei vecine. Şi furios nevoie mare îl blochez, dă-l în mă-sa, să vină cu miloaga la mine la uşă. Nu cred în conflicte fizice deoarece am 1,96m, 106 kg, centura neagră Karate, nu că e imposibil, dar de regulă omul ştie că a fost mârlan, aşa că devine mai puţin arţăgos. Dar acum vine ex-nevastă-sa şi mă ia cu “mă scuzaţi, ştiţi că el e mai nebun, eu i-am spus, etc.”, aşa că nu-mi rămânea decât să zic OK şi să se termine. Când cobor să deblochez maşina, mă ia ăla la toate înjurăturile, ba mai şi îmi spune că sunt un dobitoc că mai şi plătesc la ADP, că poţi parca unde vrei că nimeni n-are ce-ţi face!
  În fine, după ce reuşesc să nu purced la eutanasierea individului, caut pe net să văd, dacă lighioana are dreptate?
  Şi aici fac o însemnată descoperire, care este micul meu sfat pentru tine: blocarea maşinii altuia se consideră blocare a accesului în şi din parcare, şi este penalizată cu amendă destul de usturătoare, iar poliţia în plus ridică maşina TA (da!!!) pentru parcare neregulamentară şi deblocarea parcării. Abia apoi se ocupă de individ, asta în situaţia că eşti rapid acolo, salvezi maşina ta, plăteşti amenda, şi faci dovada că ăla ţi-a blocat locul. Altfel, el se eliberează apelând la poliţie că a fost blocat, iar legea nu spune clar că nimeni nu are voie să parcheze pe locul tău cât tu nu eşti acolo, aşa că el nu păţeşte nimic!
  În plus, atenţie cu dispozitivele de blocare: ADP-urile din Bucureşti nu le permit şi ameninţă că te amendează dacă le foloseşti.
  Deci, deşi moral ai dreptate, fii cu un pas înaintea tuturor, presează ADP-ul de care depindeţi şi legalizează locul cu plată anuală la Direcţia de Taxe şi Impozite.
  Şi aşa mai ai parte de şicane, dar ai artileria grea de partea ta.
  BAFTĂ!

 3. Legioner Reply

  Eu am avut pe unu care parca 3 masini in spatele blocului deci loc de parcare din parti… intr-o dimineata veneam din oras si l-am prins cu toate 3 intr-un loc (spatiu e destul de mic in spatele blocului unde parcam de obicei, nu exista nici o regula cu parcarea), am lut masina si ii le-am blocat pe toate 3 si asa de frumos sa linisit dupa ce 2 zile a mers pe jos (nu a avut tupeul sa ma deranjeze sa mut masina :)) )

 4. R. Daneel Olivaw Reply

  Un spray de vopsea si vopsit parbrizul si geamurile laterale.
  Daca il urasti cu adevarat nu uita sa degresezi cu diluant geamurile si sa le lasi 10 min sa se usuce. O sa ii ia o saptamana sa dea vopseaua jos.
  Daca esti mai milos, inlocuieste vopseaua cu vaselina si nu te opri doar la geamuri…..
  Garantat dupa a doua aplicare se muta cu masina in celalalt capat al orasului.

 5. Nobel Reply

  S-a intamplat sa ajunga la biroul nostru de vanzari multi oameni care sa spuna ca apartamentele noastre sunt scumpe, ca la pretul cerut de noi isi cumpara un apartament “comunist” pe care il renoveaza si mai raman cu ceva banuti in buzunar.

  Dupa care vine intrebarea: dar masina, masina unde o parcati? Pe trotuar? Pe locul vecinului care ajunge mai tarziu de servici?

  Singura solutie e sa-ti montezi un dispozitiv de blocare cu cheie. Doar ca partea proasta e ca s-ar putea sa parcheze langa el, sa-i strice si locul celui de langa tine.

 6. Gogăl Reply

  Adevarul e ca trebe sa fii premiant NOBEL sa platesti 10 mii Euro pentru un loc de parcare atasat unui apartament minune proaspat dezvoltat. Cu finisaje standard apartamentul il costa pe dezvoltaret 300 Euro/mp, cu comisionul biroului de vinzari inclus. Dar discutam despre locuri de parcare. Sa zicem 10 mp. Sa zicem ca terenul costa 100 Euro/mp. Sa zicem ca amenajarea locului de parcare (gresie, faianta, termopane, vopsea lavabila, parchet laminat, calorifere) costa tot 300 Euro/mp. Deci 10000 Euro e chilipir. Pentru biroul de vinzari.

 7. Bula Reply

  Grafity !
  Efectul vizual are impactul psiho(logic?) cel mai pronuntat.
  1. Cere niste resturi de vopsea negru, alb si gri de la prietenii tai, la vopsitoria auto.
  2. Fa rost de o pensula subtire, de grosime 1-2 mm (poate are si Groparelu)
  3. Asteapta pana pleaca individul de pe locul de parcare
  4. VOPSESTE CUIE – cu toatecele 3 culori – pe linia de intrare (dinspre drum) al parcarii, pe latimea acestuia, o fasie de 20-30 cm. Cuiele pictate sa fie de marime naturala a celor folositi de dulgheri (20cm).
  5. Daca capodopera ta este executata k lumea, trebuie sa se vada CLAR, atat ziua, cat si noaptea, de la 10-20 m distanta.

  Fa rost de un aparat de filmat si “vaneaza” efectul, cand soseste vecinul inapoi !
  😈

 8. Suminona Reply

  Cum adica sa vanda masina ? Si groparelu ce mai cere cand vrea sa iasa la un suc cu fetitele ? poi se poate ? i furi drepturile copilului …

 9. Vlad Reply

  Dupa ce rezolvi cu locul de parcare poate faceti o intelegere cu locatarii blocului si impartiti si vreo 200-300 din parcul Herastrau sau Cismigiu, ca doar nu-ti sta rau cu niste iarba verde in actele si drepturile fictive la care ai pretentii.

 10. andrei Reply

  Tarziu dar asta e. Solutia e simpla: sa nu mai fi nesimtit pentru ca nu ai niciun drept pe locul respectiv de parcare.

 11. Alex Reply

  eu zicin felul urmator: daca iti platesti locul de parcare ai tot dreptul sa il faci pe vecin sa isi mute masina sau cel mai simplu prin cai legale, 1 la mana. 2 la mana daca nu platesti locul de parcare si apartine cartierului sau blocului respectiv… taci dreq din gura ca fiecare parcheaza unde are loc si cu asta basta! sa nu va mai aud cu locurile de parcare ca i locul meu si una alta ca mi-am turnat asflat..prostiii de astea ca i frec in nas pe toti!

 12. Groparu Nemernic Reply

  @ alex: bun. Vecina respectiva nu si-a platit, in primii ani, deloc taxa de curatenie pe bloc, nici fondul de rulment, nici alte cheltuieli legate de igienizarea scarii unde are apartament, de repararea pompelor de canalizare etc.
  Daca tu crezi ca ea poate veni dupa 3 ani de zile de cheltuieli curente si sa se infiga in ceea ce altii au reglementat deja, mai gandeste-te.
  @ andrei: nu fi cretin, pls. Se scrie “sa nu fii”, si vezi ca legea stipuleaza ca, in lipsa altor reglementari, primeaza intelegerile SCRISE dintre locatari. Pa!

 13. instalatoru' Reply

  pai e simplu… nu e locul tau… locul tau e cel pe care ai acte.
  La fel si unde stateam in floresti, spatiul din jurul blocului e al ASOCIATIEI… cine ajunge primul de la job, primul parcat 🙂

 14. costi Reply

  😯 doua brichete in toba, lasal sa plece si asteaptal la venire pentru ate amuza….

 15. Chaussure Louboutin Soldes Reply

  ego is a nearly new designer and high end fashion retailer set up by the Retail Skills Academy in Norwich and run by retail students from City College Norwich. The shop enables you to buy and sell your unwanted designer pieces.

 16. Andrei Reply

  Salut, cand va aud cu “locul meu de parcare” mi se ridica parul in cap. Pe ce baza e locul tau fratioare???? Ca ai parcat tu de 100de ori consecutiv acolo???? E locul tau doar daca il platesti altfel e loc pt toata lumea. Si eu am avut o astfel de problema cu mosii cand m am mutat in alta adresa. Era loc liber, nemarcat si se luau de mine ca e locul lor pe motiv ca stau in bloc de 20 de ani. Sti ce le-am facut? Am adus fix 4 dacii vechi de la cativa preteni si le-am parcat pe locurile celor mai tupeisti din ei. Am pandit cand plecau de acolo si le am ocupat locurile pe rand. Am stat asa o luna timp in care le am spus ca sunt a le mele. Sti ce s a intamplat de atunci????unu nu a mai scos un cuvant. Si de atunci parchez unde vreau si ei la fel. Nimeni nu mai are locul lui de parcare luat cu japca.

  Sa auzim de bine!!!

 17. Groparu Nemernic Reply

  @ Andrei: locul era stabilit la sedinta cu proprietarii de la inceputul blocului, avem si proces verbal semnat. Scandalagioaica ocupa unde avea chef orice loc, dar refuza sa cheme sedinta de proprietari ca sa dicutam problema.
  Despre asta e vorba.

 18. Dilema Reply

  Servus! Ce părere aveți despre cei care au loc de parcare plătit, insa ei nu mai locuiesc la adresa din cartea de identitate? Am un astfel de vecin. 2 luni de zile, am parcat pe locul lui, el venind in vizita la părinți, o data la 2 saptamâni . Acum m-a anunțat ca trebuie sa-i las locul liber ca altfel imi face sesizare la Poliție. Locuiesc in sector 5, insa imi asum riscul acesta. Știți cumva ce drepturi are pe acest loc, daca acesta nu-și locuiește de 1 an la părinți, deci adresa din ,,buletin”. Mașina este pe numele lui… insa ii place sa aibe locul de parcare liber.

 19. Cristian Reply

  Intr-adevar… nu va certati cu cei care ocupa o parcare concesionata…inchiriata la ADP.In conformitate cu Legea 215/2001 republicata cel care este concesionarul locului de parcare are multe drepturi legale si poate anunta lejer politia locala care la randul ei aplica avertisment,amenda si in ultimatum dispune la ridicarea respectivului autoturism.Atentie…acest loc de parcare nu are un program anume cand altcineva doreste sa parcheze pe el…proprietarul sau mai bine zis concesionarul are dreptul 24/7 asupra acestui loc.Am observat pe multe forumuri motivatia …proprietarul este la serviciu…sau vine maine…etc…sau in acel moment cand este la serviciu ocupa un alt loc de parcare…etc…aberatii care nu mai fac obiectul legii sus mentionate.Cum ar fi daca inchiriati un apartament si va treziti cu cineva in locatia respectiva sa locuiasca vreo 15 min ca are putina treaba in cartier…practic un loc de parcare intra sub incidenta semnului “Oprirea interzisa” clar!Ce poate face concesionarul sau cel care a inchiriat locul: 1.Sa aiba la indemana actele doveditoare al locului inchiriat 2.Sa puna un biletel sub stergatorul autoturismului parcat gresit “Nu mai parcati loc ADP” 3.Faceti o foto cu telefonul la autoturismul care va tulbura posesia 4.Daca recidiveaza anuntati politia locala a sectorului unde este locul de parcare arondat(NU TELEFONATI LA 112).Concesionarul sau cel care a inchiriat locul de la ADP ar fi indicat sa-si marcheze locul cu vopsea alba sau galben reflectorizant dupa caz…sa afiseza pe o placuta numarul masinii care ocupa acel loc 24/7…daca nu are aceasta posibilitate …sa scrie numarul de inmatriculare cu vopsea pe locul de parcare.NU VA ANTRENATI IN DISCUTII FARA ROST CU CEL CARE A GRESIT,DACA ESTE RECALCITRANT PARASITI ZONA SI ANUNTATI POLITIA LOCALA!Nu-i atingeti masina si nu folositi limbaje de cartier…Multi vor sa-si arate dreptul de proprietat in moduri stupide…astfel ajung in postura de reclamati in loc de reclamant…unele “iesiri necontrolate” pot ajunge la fapte penale ….si doar de la un simplu idiot care nu stie sa parcheze sau sa citeasca ocupa intr-un mod abuziv o parcare pe care un cetatean onest isi plateste drepturile constiincios catre stat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *