Ieri am fitilit: o damă de la nuş ce asigurare care vorbea ca un robot şi care m-o sunat să îmi facă o ofertă de asigurare de sănătate exclusiv telefonică, la care nu, nu se poate trimite contractul ca să-l citesc înainte de a-mi da acordul (EU: “dumneavoastră v-aţi cumpăra o maşină prin telefon?” EA; “Probabil că da!” EU: vă vând furia vişinie cu 9000 lei şi îmi fac asigurarea!”; o funcţionară de la Poştă care s-o loat de mine că de ce nu am trecut destinatarul de vreo 7 ori pe mandat (“de unde ştim noi cine trimite pachetul?” zice ea, oţărâtă; “Vă zic eu: POŞTA ROMÂNĂ!!!!!!” – zic eu :D); şi deci pe Kaufland, deci ce sa mai vorbesc!

– Nu va supărati…

Nu se supără nimeni, da’ tot nime’ nu te bagă-n samă.

Mai caut.

– Nu va suparati, pestele asta nu are pretul afisat. File de cod Alaska, nema preţ!
– Aveţi acolo verificator de preţ…
– De acolo vin, nu-l citeşte.
-…
– Deci?
– Nu ştiu,…
– Şi atunci eu ce fac?
– Mergeţi la casă, şi vi-l citeşte acolo.
– Şi dacă nu mi-l citeşte, nu vă şi blochez casa până se află ce e cu el şi dupe aia poate rămân şi fără peşte, fincă nu e trecut în baza de date?
– …
– Bine, zic, mă duc să îţi fac reclamaţie că vă cam doare fix nu de problemele MELE (troagăru’ aranja ceva pe la iaurturi şi nici măcar nu s-o uitat la mine când i-am vorbit).
– …

Normal că nu m-am dus să-i fac reclamaţie, ce, numa’ cu mine să se poarte urât? da’ am găsit, într-un final, un alt sortiment de file de cod, cu preţu’ afişat. Îl arunc în cărucior, mai cumpăr ce îmi iau eu de obicei – napolitane, un set de greble şi forme de nisip pentru cână mă duc la vară în Saturn, o revistă pentru adulţi, un breloc de chei în formă de sirenă.

La casă – stupoare! Fileul de cod dispăruse de la mine din cărucior. Cum dreeeeeq!!!! Verific, văd că într-adevăr nu e de găsit nicăieri, fug repede înapoi, mai înşfac un file de cod, îl ţin strâns în mână să nu fie călător ca primu’ file, ajung chiar la timp la casă, îl plătesc şi plec.

Dupe aia mă prind cum de am rămas fără primu’ fileu.

Sper ca persoana în coşul căreia i-am pus din greşeală fileul să nu mă blastăme prea tare. Fincă cred că era chiar persoana din faţa mea. Şi care l-o şi plătit, că era cufundată în completat bonuri de masă, şi crecă numa acasă la ea şi-o dat seama că tre’ să mânce peşte.

Iertaţi-mă, doamnă dragă!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. mo Reply

  No, io ma bucuram sa gasesc un peste zburator in bagaje. Mai ales daca imi ateriza in tasca dupa ce terminam de platit. 🙂

 2. tya Reply

  Eu zic sa-ti schimbi Pestele, mah ..ca asta care-l ai nu-si prea face treaba!:))

 3. Anonymous Reply

  Omul gospodar isi cumpara vara sanie si iarna car…e clar , la vara te vei juca in nisip, la mare…tare as vrea sa vad o poza !!!!!!!!!! Iti dai seama ca, din cauza ta dar fara voia ta, doi oameni se puteau certa de mama focului daca aruncai in cosul doamnei…ceva chestii compromitatoare…sau macar revista…of, doamne ajuta-ti ca bine m-ai facut sa rad !

 4. hadean Reply

  no, tomna cand am gândit (mai fac, mai rar, da fac) că nu am di ce mă râde azi, am trecut ia p-aci. ioi işten, da ce mişto îi când îţ pui prezervativele la alcineva în coş:-))

 5. dxn Reply

  da-o domle incolo, sa-mi pui chiar asa pestele-n cos, dar ce-s io, fraiera? tinerii din ziua de azi, nu mai egzista pic de respect! pai cum asa, sa ma pui pe mine sa platesc cu bonurile mele de masa, care numa io stiu cum le-am facut si sa ajung acasa sa vad pestele ala…dar lasa, vineri e dezlegare la peste, asa ca a prins bine!
  omule, esti barosan. te citesc si ma amuz cand publici cate ceva. respect.

 6. watercolor Reply

  Io iti recomand un set de barcute care sa se potriveasca cu greblele. Desigur, nu se compara cu avioanele, dar pot fi folosite si in cada. 🙂

 7. PhenoBarbieDoll Reply

  si musai musai niste ratuste, care sunt muuuult mai faine decat ratele alea de le ai pe la banci

 8. Greuceanu Reply

  e ok shi asha…. stiu pe altu care a adunat si ales de prin supermarket vreo ora intreaga…. shi.. probabil pe la ultimele rafturi a “inshfacat” un alt cos…. cu OB-uri shi alte de astea…. pe care.. bineinteles… l-a lasta la casa ca nu cumva sa-l identifice careva….

 9. Elisa Reply

  Si ai platit gheata de pe file la pret de cod?O singura data am luat fara sa verific grosimea stratului de gheata si in tigaie era doar o umbra.Acum mi-ai facut pofta de peste si roaga-te sa gasesc maine ceva bun,ca altfel…o sa sughiti rau de tot…:lol:
  ps:nu-s io doamna aia 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *