Și așa a rânduit Cel-de-Sus lucrurile, că urmează o adevărată invazie sincronizată a celor doi cumnați pe care-i am, să vezi ce creuzet de națiuni facem la Groparu residence așa cum n-a mai fost, amândoi vin mâine:

 • Una bucată cumnat care e frate al nievestei, vine direct din Italia în repatriere aproape definitivă, s-o săturat de italieni, dar de pastele mamii lor nu, că toată ziua ar mânca paste din alea polognese și cărbunara;
 • Una bucată cumnat neamț, soțul surorii mele aflată în Germania de o mică veșnicie, venit în turneu în România; că o trecut ca prin urechile acului printr-o încercare de sănătate care era să ni-l răpească, și acuma are o poftă de viață de Doamne feri, o venit cu prietenul lui clujean din Germania să-și taie omul porcul (!) și de o săptămână e tot într-o vizită ba pe la Cluj, ba pe la Sibiu, numai într-o distracție, zici că-i student.

Și va fi foarte interesant, pentru că ne vom face o reuniune familiară multiculturală, multietnică și multi-lingvistică, pentru că cumnatul cu numărul 1, după atâția ani de Italia, vreo 20, vorbește pe jumate italiană, unde mi-i schedaricarga; și cumnatul neamț, care o stat în România prin ’90, o-nvățat românește de la tractoriști, că s-o jucat de-a fermierul vreo 6 ani pe aici, și să-l auzi numai cum înjură la volan în Germania cu pisda mă-tii dhhrracul, e un deliciu.

Suprapus peste toate, veghează spiritul veșnic tânăr al mamei soacre aflate în vizită delegată și plenipotențiară să asiste familia Groparu cu creșterea în bune condițiuni a tinerei membre Gropărica. Și toată ziua n-are liniște, când nu gătește, spală, când nu spală, deretică, când nu deretică, plimbă Gropărica să o liniștească, și când nu plimbă Gropărica, dă televizorul pe RomâniaTV; și când o prind asupra faptului, se scuză și zice că ea numai zapa, și eu o cred, ce să fac.

Și știți numai ce-mi pare mie rău? Din toată gașca asta de doi cumnați plus soacră plus nievastă, eu sunt singurul care bea câte ceva, că-n rest zici că-i familie de pocăiți, și parcă văd că voi fi silit să stau cu orele la discuții cu oamenii în fața unui pahar de suc de mere, buek.

Sau mai rău, cum am văzut că se poartă mai nou în Mănăștur… nu se mai bea vodcă V33, ci iaurt cu Biffidus Essensis, Doamne apără, unde-s bețâvanii de altădată, ne ducem de râpă ca nație.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. andu YY Reply

  dar ce, ți-au interzis ei să bei?
  tu cu sucul tău, ei cu sucul lor, ce contează dacă sucul tău e distilat?
  e mai sigur că nu are microbi

 2. Gupi Reply

  offtopic, da’ legat de betivi – mai este tanti aia ce vinde muraturi imediat cum iesi din gara s-o iei spre centru ?

  Tanti aia mi-o inveselit multe dimineti cand ajungeam in vizita din Timisoara la fetele de la ASE.

  • Groparu Nemernic Reply

   Standul încă mai este, dar nu m-am uitat după tanti, voi fi mai vigilent de acum înainte.
   PS: Și eu tot cu una de la ISE m-am… știi tu, însurat.

 3. costicămusulmanu Reply

  pe vremea cînd eram (un fel de) ghid, ni s-or întîlnit clienții în sufrajeria unei vile, undeva la munte…io aveam 2 bucăți englezi (unul de origine italiană), profi de economia turismului la nu’ș ce mare iunivărsiti iar colegul meu 5-6 bucăți basarabeni dintre care numa’ 2 vorbeau și românește; și avînd noi doi oarece trebi organizatorice, i-am lăsat să socializeze în fața unui meci de folbal și a unor sticle…
  cînd ne-am întors, după vreo oră, înfrățirea între popoare era realitate și consta într-un dialog cam așa:
  – usnshsiendznsugsnsb (fiecare pre limba lui), Hagi!
  – eeeeeeeeeee!!!! (tătă lumea)
  – șmnsdudhdhsuxnga, Barcelona!
  – eeeeeeeeee!!!!
  ….vreo 2 ore…
  vezi, poate merge…

 4. Shoric Reply

  Pff, n-ai avut parte de neamuri ţâgăneşti care să vină la reuninunea fameliei cu Mercedes şi Haudi cu volan pă dreapta care să închidă strada cu belşug dă manele din boxe de 2000 de waţi şi grătare. Asta e, stai şi sugi un suc de morcov cu mere din pahare de-alea cu picior mare şi cu degeţelu’ ridicat :))

 5. Beutura este pentru botez! i-am zis soacrei, și nu știu de ce nu m-o crezut – Râdem și glumim, dar în incintă Reply

  […] Și acuma am fost în delegație în Suedejia și-o venit să o asiste pe nievastă, că a mea, dacă n-are la cine urla acasă, apăi îi scade tensiunea periculos de mult, și la copii îi e milă să zghiere; și discuția de mai sus o aveam cu mama soacră cam după ce am venit din delegație, și ce mai, toată săptămâna care-a urmat nu știu dac-am băut mai mult de două beri cu cumnații. […]

 6. Basil Reply

  Sa-ti dea Dumnezeu sanatate Gropare, multa bucurie imi aduci cu blogul asta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *