Tilisca este o localitate binecuvantata din muntii Concubinului… ăăă, Cibinului.

In Tilisca, oamenii (desi ei sunt sibieni) poarta cloape. Cloapele stau pe o parte a capului in asa fel incat sa oftice gravitatia, care moare de ciuda. Inexplicabilul fenomen se datoreaza unei malformatii congenitale care apare numai in momentul in care se pune clopul pe cap, malformatie care impinge clopul in sus; in acest rastimp, vicleana gravitatie, de ciuda ca clopul o sfideaza, pleaca in baie si incearca sa isi taie venele – de-a lungul. Dupa ce clopul este luat de pe cap, malformatia se retrage inapoi in cap, iar gravitatia devine buimaca si ii pica şişu’ din mâna ei de gravitaţie.

Ca sa va dati si voi un pic seama cat e de tantalau Groparu: s-o dus la bancomat ca sa-si scoata 400 lei, bani de weekend. Cand bancomatul i-a inapoiat cardul, Groparu si l-a bagat in buzunar si a plecat fara sa mai ridice si banii. La ora actuala umbla disperat pe la Banca Transilvania sa ii convinga pe aia ca bancomatul e de vina. Daca va reusi sau nu veţi afla in emisiunile urmatoare, sau in cele viitoare, nu-s sigur.

Spre Tilisca, ocazia care mi-a fost ursita sa o iau era un nene care o lucrat ani de zile pe TIR pe vremea lu Ceaşcă: sa il fi auzit numa’ ce istorii avea in el prin Tikrit şi Fallujah, prin Libia şi Siria, că instant l-ati fi rugat sa isi faca blog! O sa apara si pe trilulilu, ca l-am inregistrat cu telefonul meu, care e mai destept ca – bine-ntzales – mine.

La Tilisca – floarea blogosferei, dupa cum am mai zis scriind: ciutacimea, crivatzimea, jegoshimea sh groparimea, la aceasta din urma nu-i mai pun hyperlink. Şi toţi am fost lingăi de bere, după cum probabil ati şi observat din postarea anterioară. Şi toţi ne-am reînnoit jurămintele de blogrollie, mai puţin Jeguţu, care nu are blogroll, fincă lui i se pare ca el este cel mai. Nu că n-ar fi!

Nota bene: noi, ciobanii din Tilisca, nu ii suportam pe ciobanii din Rod, Jina, Poiana, si in nici un caz pe cei din Galeş; apoi, cand am ajuns in Orlat, unde onor maica-mea (care de fapt e-o doamna) serba pe Sfanta Patroana Parascheva, ne-am dat seama ca noi, ciobanii orlatzeni, nu ii suportam pe ciobanii aia din Sibiel, Fantanele, Cristian si – bine-nteles – Poplaca. Deci toata Marginimea Sibiului e numa’ un scandal si-o dihonie, matze fripte si râci.

Stiti care a fost motto-ul zilei de sambata? In primul rand c-au fost 2:

Motto 1: “What a piece of work is the bladder! How noble in reason! how infinite in faculties! in form and moving, how express and admirable! in action how like an angel! in apprehension, how like a god! the beauty of the world! the paragon of animals!” – ca sa pricepeti si mai bine, ma extaziam de puterile si flexibilitatile vezicai, la fel cum Hamlet se extazia de puterile divine ale omului. Mie mi s-o parut o chestie destul de reusita, dar nu o ras nimeni, si pun pariu ca nici dintre cetitorii mei nu o ras nimeni.

Motto 2: “Dati-mi colesterol, voi, oilor!” – strigat de batalie la momentul mesei: cel mai demential sloi de oaie si gratar de oaie. Divin.

Motto 3 (bonus): “De ce trebuie ca tu sa bei cel mai mult dintre toti, tot timpul?” Raspuns: “Prefer sa fiu geniu betiv decat geniu gay!” Am gresit? N-AM gresit!

Asaaaaa. Tiliscanii, inainte de a fi fost tiliscani, or fost daci, dupa cum zicea si Iliescu: “Ză dacs come from ză tracs!” Cetatea dacica de la Tilisca e practic sublima, mai ales ca s-or păstrat din ea cel puţin 4 cărămizi şi un bolovan.

Asaaaaa. La plecare am trecut prin satul Galeş, la Dădârlat Ilieş (istoria nu a consemnat care e numele şi care prenumele), meşterul care face cloape de sibieni, cu tot cu malformaţie. I-am arestat câte un clop de persoană.

Acuma am senzaţia că am uitat sa scriu despre o sumedenie de lucruri, cum ar fi ca crâjma din satul – pardon, oraşul – Salişte se cheamă “Saloon”. Dar amintirile au sa-mi revie, deocamdată lăsati-mă să îmi cultiv în linişte durerea de cap.

Update: Ciutacelul – cel mai tanar blogger roman – vede cu ochii lui intreaga excursie. Ia vedetz! Plus ca sh Ciutacu si Crivatz facura aceeasi chestie, oglinditoare de altfel.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. ip Reply

  Daca nu plecam,filozof ramaneam.Oricum,a fost un privilegiu sa te cunosc in carne si oase(si mult accent ardelenesc).

 2. WhiteWolf Reply

  Dând sa coboare si ultima treapta a modulului lunar, Neil Armstrong vede imprimate-n praful selenar niste urme ciudate. De opinci, parca.
  Ingandurat, se departeaza nitel de modul si da sa se apropie de un crater.
  Din crater apare un tip neverosimil în context: cu palariuta mica si neagra si cu chimir. Creatura intinde hotarat mana catre Armstrong:
  – Servus, io mi-s Ion!
  Astronautul, siderat, il intreaba:
  – Si de unde esti tu?
  – Apai din Sibiu, dara.
  – Si cu ce ai venit aici?!, continua americanul.
  – Cu brânza din Poiana! No…
  Q.E.D.

 3. nenea cosmos Reply

  dau eu click pe saitu lu ciutacu jr si nu-ş cum apas da’ numa ce vad tot pe victor sugind berea aia asta vara. no, imi zic, îi bai mare, tre sa ma gindesc, nu ca m-as pricepe. ma duc la dulap sa imi iau peruca mea preferata, aia blonda, mi-o pun pe cap si vin din nou la ecranu monitorului. incep gindirea:

  logic, fiti atenti!

  1) daca ciutacu e in bustu gol inseamna ca astia ori s-au dus la mediterana si pe noi ne-au prostit ca au fost la taranoaia, ori la groparu la taranoaia e ca la mediterana, ori taranoaia lu groparu e la mediterana, deci logic, sibiul e pe o insula.

  2) au zis ca se duc sa bea bere, ciutacu e cu berea in mina, deci tot ce am gindit la punctul 1) e corect

  3) daca vecinu din poza cu ciutacu are casa de 10 etaje atunci si groparu o avea macar de vreo cinci, deci groparu e bogat, deci e bine sa sapi gropi

  4) daca e bine sa sapi gropi de ce vorbeste de oierit? pai dintr-un singur motiv, asa pun ei capcane sa prinda oile

  5) ca sa faca avere groparu a sapat gropi asa multe de a prins toate oile din muntii nostri (care sint pe malul mediteranei) si si-a facut casa cu cinci etaje

  6) intrebare: cite gropi si cite oi a prins vecinu lu groparu de si-a facut casa de 10 etaje si de aici. logic, au mai ramas oi? raspuns: da, una. au mincat-o ei dupa ce au tranformat-o in sloi.

  concluzie finala:

  atentie mare ca logica a invins

  groparu e de pe malu marii. vecinul lui e pescar la copca (gropi in gheata, nu stiti nimic!).
  numarul oilor este egal cu numarul gropilor.
  ciutacu i-a omorit pe crivat si pe jeg ca aia lipsesc din poza.
  groparu e marinar. marinar de oi. le mulge si face brinza de peste.

  ne dai bre si noua niste brinza de peste, trai-ti-ar familia?

 4. Groparu Reply

  @ ip: deci ciutacii deja avusesera privilegiul asta de a-mi vedea madularele, ca sa zic asa, ca sa nu mai vorbim de jegster si de crivatzi. Si atunci ma intreb: oare chiar eu am publicat comentariul asta al tau?

  @ Cosmos: clopurile le-am primit de la Neil Armstrong , cand i-am vandut drepturile de comercializare a branzei de pejte. Da’ sa nu mai zici la nime’.

 5. ip Reply

  poate ma vei lamuri candva de ce ai luat comentariul meu ca pe un afront personal…

 6. Groparu Reply

  @ ip: cum Dumnezeu sa-l iau de afront? Da’ cand am cetit ca o fo’ privilegiu sa ma cunosti (apropos, p-orma m-am prins io cine-mi esti :D) am analizat foarte la rece cand am mai auzit vorbele astea singura data in viatza mea: cand eram spermatozoid – campion – sh m-am intalnit cu d-na ovul. Numa’ atunci. Si am avut un flashback.

 7. ip Reply

  chiar ma gandeam cu ce te-am putut deranja,mai ales ca nici nu eram de aceeasi parte a baricadei(a se intelege mesei).Si mai usor cu flashback-urile,sa nu cazi in astenie:D

 8. Maria Reply

  Esti fain, omule! N-am vreme de tine acum, dar o să revin!

  Cu respect si curtoazie io, Rovigneta, lui Pășcăluță din Banambicul Feleacului

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *