Ne chinuiam de vreo 2 ore să-l culcăm pe Gropărelu’, go the fuck to sleep.

Nievasta robotea prin bucătărie în timp ce vorbea cu maică-sa la telefon, eu trăgeam de ăsta micu: hai, Gropărelu’, hai, tată, închide ochii; nu, nu mă mai trage de pleoape; nu, nu-l mai muşca pe tati de nas; nu, numai mami are voie să-i dea lui tati palme peste falcă şi să şi râdă în timp ce face asta, da?

Într-un moment de neatenţie pe care mi-l asum, Gropărelu’ sare din pat şi dă fuga în bucătărie, unde maică-sa se chinuia cu o reţetă. Pe blatul din bucătărie se odihnea nişte făină. Gropărelu’ s-o gâdit că e păcat să lase făina acolo; şi dintr-o dată o măturat-o pe jos!

– GROPARE!!!!! HAI SĂ VEZI CE O FĂCUT FIU-TO!!!!

Strigătul ăsta apaş de bătălie l-ar face să tremure de frică şi pe marele Geronimo; zic repede un “Tatăl nostru” şi intru timid în bucătărie.

– Soarele vieţii mele, cerul meu înstelat, ploaia mea jurasică de meteoriţi; scot aspiratorul şi în 2 minute nu mai vezi urmă de făină în Floreşti!
– Acuma? La 11 noaptea? Iar vrei să vină vecinul ăla nebun?

Toţi aveţi în blocuri câte o babă nebună în bloc care cheamă poliţia când pui şi tu o manea cinstită la 12 noaptea; dacă nu aveţi, ar trebui să vă faceţi rost.

No, la mine, vecina asta e un vecin.

– Iubita mea, sunt însurat, deci sunt pregătit pentru tot ce-i mai rău.

Scot aspiratorul nostru care face ca un motor de avion Saab turat pentru decolare, îl bag în priză, oftez uşurel, îl pornesc, încep să aspir şi număr: 1… 2…. 3…

Nu ajung bine la 9, că aud bătăi furioase în uşă. Mă uit pe vizor: nimeni altul decât vecinul, agitat ca o şampanie Ruinart rosé din 2009.

– Stai tranchilă, zic.

Şi încep să mă dezbrac. Era o căldură de nu mai puteai; aşa că leapăd cămaşa, pantalonii, rămân în chiloţi şi-n ciorapi şi, înarmat cu avionul Saab, deschid uşa.

Frumos şi despuiat ca Apollo pe Acropole. Dezarmant!

– Salut, vecine! 2 minute şi termin, îi zic.
– Mersi, noapte bună!

Şi o zburat pe scări în sus ca F18 Hornet.

La 3 zile de la incident, Gropărelu’ încă avea făină prin păr.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. alunelu Reply

  Aspirat la 11 seara, la 1, 2, 3, 4 noaptea. Ca sa scot mucii pruncului din nas folosind batista bebelusului cand e racit.
  N-o comentat nimeni.

 2. Gigi Reply

  😆 Foarte inspirată abordarea ta la întâlnirea cu vecinul ! Am totuşi o întrebare : nievasta a stat tranchilă ? 😎

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ alunelu: corect! Si daca veneau vecinii, replica era aceeasi: “culca-l tu, ma, pe asta micu’, daca esti asa coios!”
  @ gigi: a stat putin si a cautat urmatorul motiv sa zbiere la Groparu, si, daca nu l-a gasit, l-a inventat!

 4. alunelu Reply

  Intre aspirat si urlete de copil racit care nu poate dormi din cauza mucilor, vecinii au ales corect 🙂

 5. Oana Reply

  Am si eu o vecina care are 2 nepoti de 3-4 ani si se aude aspiratorul din 4 in 4 ore, incepand cu 7.30 pana pe la 23.30. Sambata si duminica (dimineata) dorm cu perna pe cap 😥

 6. ionica Reply

  Geniala relatarea evenimentelor :)))
  Eu aveam unul sub mine la etj3 care noaptea la 3 dadea cu scaunu in tavan sau in podea ca auzea muzica. Probabil ii canta Jonh Lenon si nu putea sa adoarma :))

 7. boierul barba Reply

  Faina expresia cu “stai tranchila”…
  Povestile cu vecinul cotoros fac parte din folclorul urban, iar acum in noile conditii democratice au inlocuit folclorul nou din vechime , cel cu “badea cu tractoru'” si vrem nu vrem sunt parte a gradului si modului nostru de socializare.
  Am si eu o asemenea bucata… Eram proaspat mutati intr-un bloc nou , prin 92… undeva mai departe de cartierele de prefabricate , intr-o zona frumoasa dar putin circulata . Stiu ca odata cand la fel incercam cu ajutorul caprei cu cei trei iezi ai sai , sa-i aduc somnul pe pleoapele fiicei mele… cu reluarile de rigoare, cu recalcularea crimelor abominabile ale lupului si bineinteles cu permanenta improspatare a marelui grad de inteligenta a iedului mezin… cand sotia care incerca sa puna ceva la uscat pe balcon … veni disperata si-mi spuse ca jos este cineva dezbracat cu fata-n jos care se zbate si geme.
  Panicati , ne-am chinuit de la inaltimea etajului doi sa pricepem in intuneric ce se intampla pregatindu-ne sa dam oarece telefoane cu 112. Dupa prima scanare a realitatii , ne dumiriram ca de fapt jos erau doua persoane intre care si cea semnalata de sotia mea , si care aveau de mijlocit o afacere si se pare ca inca nu ajunsera sa bata palma. Imediat , sotia cu prezenta de sirit , ia o oala cu apa rece si o rastoarna pe coloana vertebrala orizontala observata vigilent , moment in care linistea relativa a serii ,din zona blocului nostru a fost taiata ca un brici de o exclamatie de repros maximal….. “sa va fie rusine… ce fel de oameni sunteti ???”

 8. mitza Reply

  hahahaha Groparele precum Adonis!! priceless!!
  Dar cu vecinul linistit, nievasta trebuia sa fie felice! Oh..mai era si reteta..

 9. boierul barba Reply

  Pai sa va zic pe a’ dreapta ,ca ma facut si eu din astea.. Am avut si eu la etajul imediat inferior , exact dedesupt , o familie ce-si dezveleau dintii cu voce tare , de obicei dupamasa , perioada in care eram si eu foarte generos cu fiica mea , si o indemnam sa se joace cu o bila de lemn cam de marimea unei mingi de hambal, pe parchet fara covor, la noi nu se auzea mare lucru dar dedesupt probabil era odios pentru ca dadea rezultate imediat.

 10. Luke Reply

  Aproape sa ma cac de ras …aseara am patit la fel ,nu voia sa doarma pe la 11 .
  Stiu ce-i pun in seara asta ….go the fuck to sleep :)))

 11. Radu-Mihai Reply

  Pai daca Groparelu mai avea faina, la 3 zile de la incident, inseamna ca n-ai aspiratbine, :mrgreen:

 12. Jumulici Reply

  Trebuia sa il intampini in scula goala infipta in teava de la aspirator si sa ii zici ca in 2 minute termini 😆

 13. unom Reply

  Am patit-o si eu, chiar recent, duminica, dupa 10 ore de mers cu trinu, am avut tupeul sa fac un dus la doijpe de noapte, drept pt care m-am trezit cu niscaiva semnale morse in calorifer. Dar cum nu vorghesc limba morsonica, i-am sugerat direct sa se duca sa pasca o vaca… Dar cu nenea ala nu e de gluma, dupa ce ca e si putin de administrator la asociatie, mai e si mascota sectiei de politie, dupa ce s- dus sa depuna plangere in repetate randuri ca fostele chiriase umblau ziua cu tocurile goale pe parchet, si colac peste upaza lui Creanga, mai si trageau apa la baie la 3 noaptea!!! Ghinionul lui, il asteapta pe Bivolaru, sa recicleze tot tot.

 14. ady Reply

  gropare, daca apere “vecinul nebun” sa ma intrebe ce pana lui rad eu de capiata dupa 11 noaptea, cand oamenii dorm ca a doua zi se duc la munci, tu esti de vina. (si comentatorii tai :mrgreen: )

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *