Nu ştiu cum se face, dar telefonul meu e o atracţie irezistibilă pentru prunci. Nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul banilor, care dintr-un motiv care mie îmi scapă se pare că preferă alte conturi, alte bănci, alte buzunare.Cercetările, oricum, continuă.

Şi unul din nepoţeii viitoarei doamne Groparu, când s-o prins că nu e mare lucru de capul meu şi că nu apreciez pozitiv maşinile de plastic trântite la mine în bostan, mi-o cerut telefonul meu, să se joace pe el. Io, pe lângă jocurile stupide de inteligenţă de pe telefon, mai am câteva cu maşini, care nu necesită un IQ mai mare de cel al unui fotbalist. Sau de triadă Boc/Geoană/Crin (asta ca să vadă cititorii că sunt în stare să fac şi analiză politică).

Şi după ce îmi apasă tastele cu furie, ca pe păduchii dintre deşte, îmi zbiară:

– Gropare! Ţi-am bătut recordul!
– Na,… brava!
– Da. Mersi. Hai şi trece-mi numele în telefon, că ţi-am bătut recordul.
– Dă-l încoa. Deci Denis…
– Da, dar vezi că trebe să scrii Deenis.
– E, cum Deenis? Nu te cheamă Denis? Sau Dennis, cu doi de “n”?

Pruncul e din generaţia telenovelistică Armando-Lucas-Fernando, şi nu îl cheamă Ion, sau Gheorghe, ca pe tac-su.

– Nu, e cu doi e “e”! E Deenis!
– Cum să fie cu doi de “e”, mă! mă revolt eu, şi pe bună dreptate.
– Păi da, se bagă mamă-sa  cu lămuririle. Da, că tac-su… na, când s-a născut,de fericire, s-a puşcat cu coniac înainte de a merge la Naşteri, să-l treacă în registrul Stării Civile; şi când o ajuns la funcţionară, nu mai ştia bine dacă e cu doi de “n” sau cu doi de “e”, şi l-a pus cu doi de “e”: Deenis. Da, Deenis! DEENIS!!!!

PS: Mi-am amintit de Deenis asară, când definitivam lista de invitaţi la nuntă; şi trebuie să ştiţi că io sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile, deci stau foarte prost cu timpul; şi deci nu am avut timp să scriu nimic de Ţiganiadă; mai ales că am de primit poze din vreo 4 surse; şi Ţiganiazii mei amu sunt în recuperare; şi eu  nu prea poci scrie treaz de Ţiganiadă, şi uite aşa se dă o luptă în mine între datorie şi iubire, cum nu vă puteţi imagina!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 24 comments

 1. Cata Reply

  las’ că eu m-am ales cu doi de “f” în nume, pe acelaşi principiu “puşcat cu coniac”. Acum nu mai ştiu exact dacă si nenea de la Naşteri era la fel de puşcat ca şi tata :))

 2. Injuratoru` aka Moircedesu` Reply

  promit ca cel tarziu maine ai pozele de la mine, ca deocamdata imi stau dosarele ca 4 blocuri turn pe birou … nu trimiti un KLM, ceva ???

 3. ann Reply

  deenis nu e chiar asa de rau, sa vedeti explicatii cand ajunge Evalentin la scoala!

 4. Rasta Man Reply

  Heh .. ce-mi place sa ma uit in ochii copilului, sa ma stramb, sa-i intind telefonu, si sa-i spun …. NU!.. e al meu, si sa-mi var inapoi telefonu in buzunar :))
  Garantat vei vedea cata “inocenta” se revarsa din copil 😛

 5. maggi si knorr Reply

  oricum original ta’su ca daca iesi pe strada si strigi denis se intorc vreo 160 de copii la tine, in ultimii ani asta a fost moda, cred ca toti au vazut copilu’ problema.

 6. Ardei Reply

  Bine ca pe tastatura P si D nu sunt vecini…unii stiu de ce

 7. lifeisblack Reply

  Gropare, pt pozele de la Tiganiada te iertam, dar daca nu pui poze de la nunta cand bagi capul sub toata crinolina aia ca sa scoti jarteaua… 👿

 8. Carmen Reply

  Ei lasa bre, ca te-om inteleje si ierta…Dragostea ghiruieste tot 😀
  Avem rabdare, nu-i problema.
  P.S. Pentru orice alt motiv, n-as fi avut intelegere, mai ales ca stii cum asteptam noi Tiganiada, dar asa…

 9. Ion a lu' Ion Reply

  O progenitura mi s-a nascut in germanica, si ma minunam eu oare de ce ne-au cerut numele dinainte de nastere si in scris chiar… ;;)

 10. Shmen Reply

  Ce frumos :)) , Deenis cu 2 de ee pana acum nu am mai auzit si nici vazut denis cu 2 de e

 11. BigBen Reply

  Inteleg lupta care se da in tine acum 😀 . Dar si pozele cand vin, cred ca sunt spectacol 🙂

 12. Vasut Reply

  Profesoara ii spune lui Bula sa isi schimbe numele pentruca daca cineva confunde b cu p….Vine Bula a doua zi la scoala.Bula tiai schimbat numele(o intreaba profesoara).DA spune bula.Denis

 13. Marius B. Reply

  Salutare Baza,

  am intrat sa te critic si sa-ti spun ca aberezi pe blogul tau si imi pare sincer rau ca iti pierzi vremea asa.
  Nu contest inteligenta ta si nu am venit aici sa pun la indoiala capacitatile tale dar din pacate le irosesti aiurea.

  Ai ajuns la un trafic de 1000 de vizitatori pe zi ceea este extrem de putin pentru un blog activ de catva ani.

  Ai putea sa il faci mai util, sa scri ceva care chiar sa ajute publicul/userii sau sa-i distreze in alta forma si in acelasi timp sa atragi un public mult mai mare si astfel sa castigi o suma frumusica de bani.

  Iti spune toate astea cineva care a avut site cu 350.000 vizitatori unici pe zi si care acum intra pe blogging ( iar, piata e SUA, nu Romania care inca nu e suficient de coapta).

  Iti spun doar atat. cu un blog, in trei luni poti ajunge la 10.000 useri/zi, intr-un an la 70.000-100.000 vizitatori unici/zi si in 4 ani treci de 500.000 de vizitatori/zi. Desigur asta depinde si de nisa aleasa, de frecventa cu care scri articole ( si implicit de timpul alocat pt ele), de geotargeting, de cat de bine sti SEO, etc.

  Daca nu ma crezi ca se poate, ..tinem legatura.

  Pana una alta Doamne ajuta si Casa de piatra sa ai.

  Iti doresc tot binele din lume pacat ca tu nu ( cu blog-ul) lol. Hai pa.

  Marius B.

 14. Andreea. Reply

  Am o colega pe care o cheama Beatrice. Parintii au hotarat sa o cheme Bianca,da’ ta’su a uitat si a zis Beatrice..Acum nu stiu daca era beat sau nu,dar ar fi fost o posibilitate :))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *