Gropare, imi dai telefonul tau sa ma joc cu el?

Nu ştiu cum se face, dar telefonul meu e o atracţie irezistibilă pentru prunci. Nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul banilor, care dintr-un motiv care mie îmi scapă se pare că preferă alte conturi, alte bănci, alte buzunare.Cercetările, oricum, continuă.

Şi unul din nepoţeii viitoarei doamne Groparu, când s-o prins că nu e mare lucru de capul meu şi că nu apreciez pozitiv maşinile de plastic trântite la mine în bostan, mi-o cerut telefonul meu, să se joace pe el. Io, pe lângă jocurile stupide de inteligenţă de pe telefon, mai am câteva cu maşini, care nu necesită un IQ mai mare de cel al unui fotbalist. Sau de triadă Boc/Geoană/Crin (asta ca să vadă cititorii că sunt în stare să fac şi analiză politică).

Şi după ce îmi apasă tastele cu furie, ca pe păduchii dintre deşte, îmi zbiară:

– Gropare! Ţi-am bătut recordul!
– Na,… brava!
– Da. Mersi. Hai şi trece-mi numele în telefon, că ţi-am bătut recordul.
– Dă-l încoa. Deci Denis…
– Da, dar vezi că trebe să scrii Deenis.
– E, cum Deenis? Nu te cheamă Denis? Sau Dennis, cu doi de “n”?

Pruncul e din generaţia telenovelistică Armando-Lucas-Fernando, şi nu îl cheamă Ion, sau Gheorghe, ca pe tac-su.

– Nu, e cu doi e “e”! E Deenis!
– Cum să fie cu doi de “e”, mă! mă revolt eu, şi pe bună dreptate.
– Păi da, se bagă mamă-sa  cu lămuririle. Da, că tac-su… na, când s-a născut,de fericire, s-a puşcat cu coniac înainte de a merge la Naşteri, să-l treacă în registrul Stării Civile; şi când o ajuns la funcţionară, nu mai ştia bine dacă e cu doi de “n” sau cu doi de “e”, şi l-a pus cu doi de “e”: Deenis. Da, Deenis! DEENIS!!!!

PS: Mi-am amintit de Deenis asară, când definitivam lista de invitaţi la nuntă; şi trebuie să ştiţi că io sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile, deci stau foarte prost cu timpul; şi deci nu am avut timp să scriu nimic de Ţiganiadă; mai ales că am de primit poze din vreo 4 surse; şi Ţiganiazii mei amu sunt în recuperare; şi eu  nu prea poci scrie treaz de Ţiganiadă, şi uite aşa se dă o luptă în mine între datorie şi iubire, cum nu vă puteţi imagina!

24 lovituri, dă-i și tu!