Luni am alergat cu fiu-meu vreo 3 km, fapt pentru care voi avea febră musculară până după Crăciun; și acasă mă aștepta treabă serioasă, ”treabă mare”, cum s-ar zice. Și pentru că din cauza gogoșarului n-am mai avut energie să mai scriu pe blog, m-am scos ca un leneș cu o postare pe pagina de Facebook, pagină căreia (nu-i așa?) i-ați dat deja Like și See First și mai știu eu ce.

Practic, pe Facebook vă invitam să spuneți ce credeți că fac eu la ora aia, mânjit în zeamă roșie de gogoșari ca Jack Spintecătorul în jacuzzi cu Elisabeta Bathory.

Cine ghicește ce fac eu la ora asta târzie din noapte cu gogoșarii ăștia în loc sa scriu lucruri semi-triste pe blog…

Posted by groparu.ro on Monday, September 21, 2020

Amu… n-a ghicit nimeni; și nici nu vă pot învinovăți, că nici eu nu m-aș băga la cimilituri pe care, dacă le câștig, tot eu să dau bere, ce ghicitori mai sunt alea?

Ca să n-o mai lungim, că mă dor mușchii de la semi-mini-micro-maratonul meu, eu aseară făceam gogoșari tăiați ca să-i usuc.

În deshidratator electric, sau uscător, sau cum i-o zice.

Așadar: am luat gogoșari și i-am spălat bine în timp ce le mângâiam obsesiv formele perfecte cele fără de sfârc.

Apoi l-am tăiat felii ca pe slană și de pe prosopel l-am mutat pe grilele uscătorului. Nu prea mi-am făcut probleme că stau prea înghesuiți, că știam că își pierd masiv din volum la uscare (make no mistake, ce se vede în spate nu e Cola, ci un vin negru de Lechința, mulțumesc încă o dată, Adi, știi tu care).

Și după ce am beut un păhărel, că altfel eu nu pot face poezie-în-bucătărie, am dat drumul uscătorului și l-am lăsat toată noaptea să-și facă treaba. Nota bene, de la gogoșari atmosfera în încăpere devine un pic iute și pișcăcioasă, așa că n-ai vrea să dormi cu uscătorul la nas, că dimineața te simți ca după COVID (în schimb, perele și prunele miros dumnezeiește)

Dimineață, gogoșarii arătau așa:

Am mutat mustăria afară; și după încă vreo 5 ore gogoșarii erau la dimensiunea ideală (timp total de uscare – vreo 14-16 h).

I-am băgat direct în borcane, se păstrează mai bine ca în pungile vidate.

În astea trei borcane au intrat 4 kile jumate de gogoșari curați și uscați, senzația protecției.

Cum se folosesc? La iarnă iei gogoșari uscați cu trei degete, îi lași un pic în apă, apoi îi bagi ba-n ciorbe, ba-n tocănițe (în kukta aia mică pui ceapă bucățele, vită cubulețe și gogoșar din ăsta, lași 40 min, gata prânzul)… mă rog, dacă ești fan ca mine îl pisezi și-l prizezi… make gogoșari love, not war… din alea.

Urmează: prune, pere, roșii, poate ardei iuți, poate banane, sper musai și hribe.

(Gospodina Groparu a scris mai demult și mai pe larg despre asta)

Deshidratatoarele astea le găsiți pe eMag sau la alte magazine de profil. Dacă eram blogger adevărat, vă puneam link de Profitshare, dar îs puturos și nici acum nu am trimis contractul scanat la Profitshare. L-aș trimite acum, dar acum voi avea febră musculară până după Crăciun.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  1. Zev Reply

    Oh Doamne, mai e cineva viu pe planeta asta care mai tine minte kukta? Credeam ca sunt ultimul. Un soi de kuktodeceneu, sau kuktosalem. Kukta mea are vre-o 45 de ani.

  2. MihaiA Reply

    kutka ca si kuta, dar ce te faci ca in partile astea ale lumii nu exista gogosari ?

    @Gropy, te faci afacerist cu export de gogosari?
    Te platesc in beri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *