Alegeri 2020: fiți cu ochii pe mass-media mâine și poimâine

După o campanie, din păcate, nu fără precedent din punct de vedere al dejecțiilor care se pot lansa în spațiul public despre contracandidați, mai ales acolo unde miza e mare și procentele volatile, urmează cele mai grele zile electorale: joia și vinerea de dinainte de alegeri.

Din experiența anilor anteriori de democrație, acum urmează să se atingă pragul de jos al josniciei. Cum zic englezii, acum se atinge fundul mării și începe săpatul.

Aproape că pot garanta că pe joi seara/vineri dimineața se aruncă ceva hârtii, documente, înregistrări compromițătoare pe anumite site-uri/televiziuni, și care vor fi rostogolite apoi de ”media independentă” din România obsesiv, în buclă. Ceva gen Băsescu lovește copii, ceva valiză Rise Project din care rezultă că Dan Barna sifonează bani europeni… știți voi. Aproape că pot să pun mâna în foc că fix acum, când eu bat ca vulturul la tastatură postarea asta, ”jurnaliștii independenți și neafiliați de la presa liberă” încălzesc malaxorul mediatic în care vor toca mărunt candidații incomozi mâine și vineri toată ziua. Seringa cu otravă a fost scoasă din servietă și pusă pe masa de operație.

Și cel mai trist este că cei murdăriți nici nu vor ști, nici nu vor avea cum să răspundă răspicat ca să contracareze cascada de rahat care li se pregătește. Pentru că, nu-i așa, ei sunt deja deștepți și bine intenționați și cred că așa se câștigă alegerile, ”cu inima curată”, nu cu mâinile murdare: tocilarii noștri știu deja tot, n-au nevoie de propagandă. Și nu-mi ziceți că nu-i așa, pentru că știm cât de stângaci reacționează tocilarii noștri la torpile din astea, și mai știm și cât de educată este o parte a electoratului. Și ai noștri nu și-au pregătit discurs pe măsură, nu și-au apropiat niște jurnaliști și trusturi media pe durata celor 4 ani de politică și nici consultanții politici buni nu sunt chiar pe toate gardurile.

Sigur, veți spune, ce mai contează? Lumea deja și-a cam făcut o părere, cam toți știu cum vor vota. Greșit! Va spune Groparu, care v-a mai zis că bătălia nu se dă pe publicul advers, nici măcar pe publicul tău captiv, ci pe publicul indecis. Așa e și-n America (unde toți se luptă să cucerească swing states), așa e peste tot.

Și trebuie să-i dau Gabrielei-Firea-Știrea-Vrânceanu-Pandele-Jerusalema premiul pentru cel mai tupeist candidat: să te afișezi în campanie alături de Mitică Dragomir… băăăăi, asta înseamnă să fii mafiot, femeia asta zici că mănâncă nicoșoridani ca aperitiv la moetul de dimineață.

PS: Ca cetățean clujean, cel mai tare îmi țâțâie fundul că Timișoara se va ridica la înălțimea potențialului ei imens și va eclipsa Clujul (văzut ca o a doua capitală) dacă iese Fritz, pe bune că mă tem de asta, deci aproape că-mi vine să-i urez succes lui Robu, hashtag #sămoarășicapravecinului, #noisuntemromâni.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

 1. Attila Reply

  Cum zicea un prieten comun, băi, ăștia zici că nu vor să câștige alegeri.

  Avea el dreptate, cu o mică mențiune: de ajungi la putere, nu mai ajunge să fii doar anti-X/Y/Z. Deja trebuie să și prezinți. Tare îmi e că ai noștrii tocilari încă se simt prea bine în opoziție. Doar să nu le facem noi o stupiză și să îi băgăm la putere, na aia vezi tu pocinog 😛

   • Attila

    N-am văzut clipul, Youtube a zis că nu e din bula mea, algoritmul m-a ferit de data asta. Am observat doar reîncălzirea ritualică a poveștii Tarnița, în rest, fâs. Chiar am căutat amu două zile afișe, texte, offline, online, hai mă să văd ce știu ăștia. Mă consider un swing voter de data asta, hai să văd, care convinge? Tulai Gropare, grețică de la atât amatorism 😀

   • Groparu Nemernic

    Eu n-aș mai vota Boc. Nu pentru că ceilalți au șanse, dar trebuie un pic să aibă și el emoții, să facă și mai mult.
    Și mai puține blocuri între case.

 2. bucatzel Reply

  Gropare, eu citesc des, da’ nu prea obisnuiesc sa scriu la tine… Da’ cum sa-ti zic… Stii duma aia veche de la noi din sat, “Asta nu e sas plecat, asta e neamt venit”? No, Fritz chiar e. Si al naibii, ca un adevarat neamt, in loc sa se rupa in paranghelii, a stat ultimul an si si-a facut temele zi de zi, de-a scos un program de dezvoltare al orasului lung cat o zi de post, care acopera ce/cum/de ce/cineDaBanu’. Asa ca ia fa bine si termina cu invidia asta transjudeteana, traiti-ar capra.

  Ca altminteri ramanem dreq cu Robu pe cap, care cand l-a auzit pe Boc al vost’ ca se gandeste la metrouri, imediat a sarit ca face si el, fara sa proceseze ca totusi, Timisoara e un oras construit pe mlastini, asa ca mai degraba o face de niste submarine. Si de atunci ma tot chinui sa invat sa inot pe sub apa, ca parca vad ca vine ziua in care iese vatmanul si ne roaga sa coboram sa impinjem.

 3. Stefan Daniel Reply

  Nici nu sa votat si deja au inceput sa apara sondaje 42% pentru Nicusor Dan si 40% pentru tanti Firea ! eu nu sunt din Bucuresti dar daca sondajul ar fi adevarat , am si eu o intrebare cum sa aibe 40% din voturi Firea ?! cum sa mai votezi asa specimen ?!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *