Astă-primăvară, cei de la Aegon m-au chemat să dau un interviu despre copii și asigurări medicale pentru copii și finanțe, bănci, lingouri și nu mai știu ce.

Pentru că eram în plină pandemie, nu-i puteam chema acasă la mine, mai ales că în pivniță nu mai am loc de îngropat cadavre; așa că am ochit un interval orar în care să nu plouă (era o primăvară cu mulți stropi) și ne-am văzut pe Cetățuie, la Belvedere.

Și ne-am tot intervievat și-am ajuns într-un final la concluzia că e mult mai bine să fii bogat în viață ca să-ți permiți tot felul de lucruri, inclusiv o asigurare privată de sănătate pentru copiii tăi, dar am o vagă bănuială că asta o știați deja.

Ce s-ar putea, însă, să nu știți – și nici eu nu am știut până la interviu – este că, la un moment dat, mi-a atras atenția o tufă de pe Cetățuie. Și nu m-am putut abține și am scos telefonul, am pornit aplicația Google Lens și mi-a identificat tufa aia ca fiind… goji. Goji, frate! Goji tibetan, din ăla de-ți crește înapoi mădularele amputate, reînvie morți politici ca Donald Trump, vindecă senilitatea lui Biden și dezleagă cununiile.

Aveți aici niște poze prost focalizate, că picura și mă temeam pentru telefonul meu Samsung, pentru că, ca toți influensării blogosferici, am renunțat la iPhone (chiar și cei care nu aveau iPhone au renunțat la iPhone).

Firește, nu am gustat, pentru că în zona aia se adună îndrăgostiții și poate se cam scuipă pe jos, în urma efuziunilor amoroase; dar tare sunt curios dacă sunt goji sau nu, aduse direct de la dacii tibetani. Poate mă lămuriți voi, ați fost careva odată acolo să vă pupați, conform tradiției, și-ați aruncat pe jos sâmburi de goji în loc de coji de bostan? Da?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Andras Reply

  Nici nu incerca.
  Intr-adevar este o ruda apropiata a Lycium chinense, sau goji, cum ne mai este cunoscut, dar este o diferenta mare intre cele doua plante: cele care se gasesc aici in Europa, in speta Lycium barbarum (foto) si Lycium europaeum, sunt toxice. Cica doar in cantitati mai mari, dar eu nu m-as incumeta sa incerc.

 2. Attila Reply

  Gropare, aia e verișoara nebună a gojiului. Oricât de atractivă pare, nu pune botul 😀

  • Shoric Reply

   @Attila, @Andras, dacă nici asta nu este o dovadă că ungurii au fost primii în Ardeal… De unde să ştie viniturile că alea sunt toxice ? :)) Mbine, or să apară ardeleni : băăă, păi voi nici nu eraţi pe aici atunci când noi făceam pălincă din goji.

   • Attila

    Shoric, dar să vezi pălinca din muguri de brazi de prin Mădăraș-Ciuc (Csíkmadaras) de prin Harghita. Musai să o lungești cu un pic de apă minerală (este local, nu trebuie din sticlă), că altfel gaură face. Goji fix trânta.

  • Traian Reply

   Exact, eu ştiu tufele alea ca fiind “tufe de cale ferată” 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *