Ildiko era o unguroaică subțirică și mititică și delicată; și avea părul luuuung, lung de tot, că dansam cu ea cu mâinile în jurul mijlocului ei și mângâiam cu palma cosițe moi, mătăsoase și parfumate, deși Ildiko nu se dădea parfum, dar tot mirosea a parfum de fată frumoasă care nu folosește parfum, vă spun 100% sigur că există asemenea parfum.


Cam așa era; dar încă și mai delicată și mai frumoasă ca duduia asta fotografiată de Ilyuza Mingazova pentru Unsplash

Pe Ildiko o cunoscusem taman la Jina lui Ghiță Ciobanul, la fostul meu coleg de clasă, unde sărbătoream absolvirea clasei a XII-a. De loc de prin Odorhei-Miercurea-Ciuc-Cristur-sau-ceva, Ildiko venise la ceva neamuri la festivalul ”Sus pe Muntele din Jina”, un fel de Untold rural, și seară de seară se făcea discotecă pentru juni; și mânjii de noi nu știam cum să învârtim mai abitir fetele și să facem rost de adresă unde să le trimitem scrisori, că nu le puteai agăța altfel pe vremea aia, că nu le puteai da inimioare pe Instagram, pentru că Mark Zuckerberg nu se inventase încă; și trebuia să le trimiți misive super caligrafice și corect scrise ca să convingi o fată să vină cu tine la cofetărie, pe banii tăi!

Și am aflat că Ildiko se pregătea de admitere la Drept, la Sibiu, și urma să stea la mătușa ei în Capitala Culturală Europeană după festival. Și asta-mi convenea de minune, și am făcut rost de numărul de telefon al mătușii la care stătea și am și chemat-o la o petrecere, într-o sâmbătă seara!

Și ea a zis da!

Și în sâmbăta aia am făcut cel mai lung duș din viața mea și m-am pregătit anume pentru ocazie, m-am dat cu un kil de șprei Graphite (nu se mai fabrică) și m-am bărbierit atâta de obsesiv că m-am tăiat în 6 locuri cu lama lu’ tata!

Și chiar am dus-o cu taxiul pe banii mei până în cartierul Ștrand, unde avea loc petrecerea!

Și le-am făcut semn tuturor prietenilor și tovarășilor să nu care cumva să-i pună sfântul să-mi facă vreo farsă în care să pic de fazan, că recurg la tactici medievale asupra fundurilor lot, tactici descrise de Quentin Tarantino într-un film de-al său de debut!

Și au înțeles și ei că miza era supremă, că eram super îndrăgostit și că nu era loc de glumit! Și n-au mai făcut cum făceam noi de regulă când unul din noi aducea o gagică nouă în gașcă și o supuneam pe fecioară unor probe de foc!

Dar, pentru că nu mâncasem toată ziua de emoție și eram chinuit de foame și de sete, când am ajuns acolo am sărit pe un pahar de bere și am băgat apoi niște cu vinete cu maioneză cu salată de boeuf și conopidă pane, că așa fac bărbații, beau bere, mănâncă cu colesterol și trăiesc primejdios!

Și nu cred că a durat mai mult de… 30 de minute? Că am luat fata la dans și la învârtit și chinuit; și tot țopăind, zdruncănind și hurducăind, dintr-o dată conopida cu bere din burtica mea tânără s-au luat de mână și au făcut un act de rebeliune!

Și îmi este foarte jenă să vă spun ce am pățit în secunda următoare, că implică niște pungi de gaze evacuate care i-ar face pe americanii texani să-și frece mâinile de bucurie! Familia regală saudită mi-ar fi dat numaidecât patru prințese de soții și m-ar fi botezat Mustafa bin Gropen, iar Putin mi-ar fi naționalizat din start abdomenul; căci, fraților, la un moment dat nu am mai putut sugruma sfincterul, care s-a deșertat silențios, dar ucigaș…

…și cred că fata a și leșinat un pic din lipsă de oxigen, că tot cheful s-a întrerupt, becurile s-au stins ca să nu se facă explozie în bloc, iar cetățenii s-au înghesuit de-a valma în balcon disperați după oxigen, ca carașii într-o baltă secată, că mă și mir că nu s-a prăbușit balconul.

Și a fost extrem de clar cine era de vină, că luminam cale de 19 km cu obrajii, la cum îmi ardeau!

Și așa s-a încheiat brusc singura mea ieșire cu Ildiko, care m-a rugat, vineție la față, să o duc acasă la mătușă-sa numaidecât; și eu n-am avut de ales; și toată vara cât a mai fost am bătut-o eu la cap să mai ieșim încă o dată, și ea m-a refuzat categoric, pesemne pentru că îi era dragă viața, deși ce se întâmplase fusese un episod unic în existența mea, dar ea n-a vrut să mă creadă.

Și toată vara am oftat după Ildiko cea de prin Odorhei-Miercurea-Ciuc-Cristur-sau-ceva, cu părul mai lung de fese și cu miros de parfum de fată frumoasă care nu folosește parfum – și la ce i-ar fi folosit, oricum, că în seara aia nefastă eu aș fi făcut de râs absolut orice parfum, chiar și mirosuri chimice de război. Și mi-am alinat dorul ascultând obsesiv la walkman piesa Patience de Guns’n’Roses, care și acuma are un loc aparte în inima mea, și uneori îmi ajunge amintirea ei chiar și în nas, bag samă că asta o fi Madelena mea…

No, de ce v-am zis eu toate astea? Pentru că azi poți să-ți găsești iubirea și ursitul/ursita fără asemenea episoade jenante care să te bântuie și la 20 de ani+ mai târziu: poți intra pe site-ul Couple Romania, îți faci cont și te înscrii la o sesiune de speed dating online cu maximum 36 de participanți.

Nu ai absolut nimic de pierdut, conversezi doar trei minute pe ceas cu fiecare participant de sex opus, după care dai Like sau nu. Dacă și celălalt dă Like, primiți amândoi pe mail contactul celuilalt. Simplu, elegant și discret. Iar la final e si un concurs cu premii.

Următoarea sesiune este chiar joia asta care urmează, adică mâine, trebuie doar să ai cont și să găsești loc în platformă. Deci grăbiți-vă! Și dacă iese ceva, dați și voi o bere la Groparu, că am tot cuplat oameni între ei la viața mea de numa’, ce unește Groparu omul să nu despartă!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

 1. alunelu Reply

  Să știi că n-a intrat la drept în anul ăla, că aș fi cunoscut-o 😀

 2. Zev Reply

  Nu te merita, Gro, adica sa nu pretuiesti la un barbat un aparat digestiv ‘well oiled and finely tuned machine’? Sunt putine alte lucruri care recomanda un adult pentru perpetuarea speciei. Era de-aia usurateca, vroia muschi si bani si poezele. Lucru slab.

  • Groparu Nemernic Reply

   Aveam și din alea, mușchii erau, dar bine ascunși, banii urmau să vină și încă tot mai urmează, dar poezele, în schimb pot face cel puțin un volum de 4 pagini.

 3. Andrei Reply

  Nimeni nu s-a prins de subtilitatea din titlu?

  De ce e “aproape” cea mai ratata? Ce ne mai pregatesti, Gropare?

  • Groparu Nemernic Reply

   …mai am una aproape identică, dar în Germania… cu o șvăboaică…
   Ahhh, de ce mă pui să răscolesc prin lucruri pe care le credeam rezolvate de terapii scumpe…?

 4. Cami Reply

  @Andrei Pai cealalta ratata complet e cea in care a intalnit-o pe gropareasa…

 5. Gogu Reply

  Aoleu, nici nu vreau sa-mi imaginez cum arata intalnirile lui Irinel sau Nastase…ca deh, au si ei o varsta…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *