Mă sună nievasta cu ordonanțe să mă duc la Lidl, să-i caut nu știu ce.

Ajung lângă Lidl-ul din Mărăști (unde era omor, că băgaseră decorațiuni de Crăciun, și orice tătic își dorește cadou de la mami un sveter cu reni ca să-l poarte la decoratul bradului) și văd o doamnă blondă că încerca să penetreze în parcarea subterană.

La intrarea în parcare era trecere de pietoni, și normal că oamenii treceau haotic. Doamna șoferiță încearcă să forțeze un pic, oamenii se opresc, mai puțin un tinerel (20 și ceva de ani?) care alerga pe trecere. Se oprește și el și începe să vocifereze.

Eram la telefon cu mama Gropăreasă (care trebuia să vină la Cluj la ceva control – detalii, detalii) și îi spun blând: ”las-o să treacă!”. Cum ar veni, hai să ne uităm un pic și în jur, mai lăsăm de la noi ca să ne fie bine tuturor.

Tinerelul se uită la mine, apoi arde o palmă în geamul mașinii și o rupe la fugă.

Strig la el ”HEI, CE FACI???”, mă aude, dar era deja departe.

Rămân interzis.

Dragi români, de vreo câteva zeci de ani suntem scindați și ne detestăm din motive puerile și îi urâm iremediabil și cu pasiune pe alții, fie ei pesediști, hipsteri, cpf-iști, homosexuali, băsiști, corporatiști, IT-iști, pensionari, bugetari, anteniști, personalul din spitale, pocăiți, bloggeri-vloggeri-influenceri, useriști, peneliști, unguri, țigani, musulmani, imigranți, americani, ruși și care naiba or mai fi.

Haideți să nu uităm totuși să fim oameni. Pentru că mai ales în perioade din astea de alegeri și de sărbători iese la suprafață tot ce e mai rău din noi.

Mno, reușim?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

  • Groparu Nemernic Reply

   I know, I was watching 😀
   ”Și m-am întrebat: Băsescule, tu ți-ai bătut joc de țara asta? Și mi-am răspuns: Nu, nu cred, nu încă!”

  • Eugen Reply

   Wow, 2004! Eram in Suedia atunci. Nu vazusem nicio dezbatere, nu prea ma interesa politica. Tinerel, alte vremuri! Totusi, cand am aflat ca e de ales intre Bombonel si Base, tinad cont ca pe 13 aveam avionul spre tara, pe 12 eram la ambasada, in Stockholm. L-am votat pe Base. Sincer, nu regret. Niste bete in roate PSD-ului, din cand in cand (aka tot timpul), nu strica.

   • Groparu Nemernic

    Sunt curios cum îl va judeca istoria pe Băse’. La ora asta am mixed feelings legat de el. Dar de ignorat ce zice nu prea pot, că e vulpe bătrână.

 1. andu YY Reply

  slabe speranțe don Gropărone,
  de când a apărut ghioaga pe planetă, din vremea grotei ca hotel universal, au fost unii care voiau să fie mai cu moț, și așa va fi mereu.
  Tot timpul o sa fie unii cu țandura care sare mai repede ca muștaru.
  Atâta ca în unele zone pe Planetă se manifestă mai rar si mai puțin gălăgios, dar tot sunt si acolo. Sa nu uităm că din locurile alea evoluate/dezvoltate au plecat unii care s-au înrolat in ISIS

  • Groparu Nemernic Reply

   Ești un om umblat. Așa-i că prin anumite zone de pe planetă gena aia de pus mâna pe măciucă e mai estompată decât în altele? Mno, spre alea din prima categorie ar trebui să tindem și noi.

 2. costicămusulmanu Reply

  bre, da cini urăști la mini, bre?
  să-i fac o vizită, zic…
  cu horincă șî clisă…
  ori cu jin șî poali-n brîu…
  da’ la vot tăt mă’c…

  • andu yy Reply

   costicămusulmanu,
   s-avem pardon, dar cu criminalii ăia nu e loc de făcut glume, sunt fanatici până la tembelism, ucid tot ce nu e ca ei, si crunt !

 3. santamanta Reply

  Zen zen, însă cu telefonul la volan, tz tz tz… In Olanda îți făcea poză camera inteligenta (e voie cu banană la ureche), iar în Franța poate îți mai dădeau și foc la mașină, la un an de la haiducii vestelor galbene… Și de Thanksgiving e greu acum în us&a sa sărbătorești cu familia, basistii vs părinții lor pensionari setați pe latrina3 nici nu-și puteau închipui un impeachment, imperiul britanic nu mai e ce a fost. Zen sa fie

 4. andu YY Reply

  Aproape că nici numai este vorba de politică pentru oamenii normali, acum, la acest tur al 2-lea. A devenit o chestiune de principiu.
  Este vorba dacă accepți să pui în fruntea statului o toantă cu crăci sau un om normal educat, care de bine de rău, tăcut sau nu, este văzut pozitiv pe plan extern.
  Cum să acceptăm să fim conduși de o idioată?
  Este o chestiune de bun simț civic, de auto-protecție a comunității.
  Dna chef nu ar fi aleasă nici președinte de scară de bloc.
  Trebuie să ieșim la vot noi, mai mulți decât ei!
  Mult mai mulți, ca să nu fie dubii.

 5. Bubu Reply

  Adevarul ca bucatele is mai gustoase daca au fost udate cu sangele celor cu care te-ai luptat la coada la supermache.

 6. mac gregor Reply

  Asa!

  Si, ati votat pentru schimbarea ariei cercurilor si transformarea lor in patrate?

  Sau preferati situatia existenta?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *