Deci zilele astea, după cum vă ziceam, fiu-meu cel Gropărel zace în casă, cu piciorul țeapăn în gips, șontâcăie prin camere ca un cocor și o enervează pe maică-sa, care lucrează de la domiciliu, cu miorlăituri de copil nefericit și beteag. Așa de tare, că-mi vine să chem o echipă de detonare de bombe teroriste atunci când vin de la serviciu și apăs pe clanță (sindromul butoiului de pulbere). Asta e, nu putem chema bunicii să ducă pe brațe copil de 20 de kile, că dupa aia ne procopsim cu mai mulți membri ai familiei prin gipsuri!

Și no, așa cum sper să nu aflați niciodată, să ții un copil de 5 ani în casă nu e cu mult mai greu decât să spargi atomi de plutoniu: nu ai nevoie decât de o armată de savanți nord-coreeni cu pistolul la tâmplă.

Și azi s-o întâmplat inevitabilul: pe lângă că are piciorul în gips, pe lângă că se tot lovește de mobile când îl ducem în brațe pentru că se tot agață de tocul ușilor ca să obțină o reacție de la noi… azi s-o jucat cu un scaun, s-o enervat că maică-sa nu i-o dat a 128-a oară tableta, și s-o pălit destul de nasol la arcadă când a tras de spătar către cap.

Și amu stă întins, cu piciorul în gips și arcadă à la Rocky Balboa, și se uită în jur, căutînd cu furie de ce să se mai lovească! (vom reveni cu amănunte, pls nu spuneți norvegienilor! pls).

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. deaddy Reply

  Sa-l faci IT-ist ca se castiga bine, daca de la 5 ani stie si tableta si sa sarbatoreasca a 128-a oara (e cifra rotunda in baza 2 hadica 1 000 0000, da’ nu-ti pasa tie ca tu esti cu literele mai mult)…

 2. remus Reply

  Gropare jur ca asta e un eveniment nefericit la maxim. ( nu ca ala cand i-ai dat in judecata pe buzdu si morar).
  Pe tine te compatimesc dar mai mult pe a ta nevasta, ca ea duce greul zilei.
  Toti stim ce inseamna sa lucrezi de acasa pentru cooperativa si sa dai “norofene”, picaturi de nas, medicamente de toate felurile, sa ai conf call-uri cu oameni care nu pricep ca plozii tai se uita sa Sofia the 1st pe teveu, concomitent cu Masha si ursulache pe ipad-uri (2 ipaduri, 2 episoade distincte, altfel e boring), tot concomitent se joaca cu masinutele (zeeeeeci) pe cele 2 parcari de 35 lei din auchan, mai logic construite ca cea a lui boc din centru, cu lifturi care se mai blocheaza de la uzura si pe care trebe sa le deblochezi din 5 in 5 minute, sa imparti buline negre pe tablita de ramai fara lichid in carioca, sa imparti pahare de apa, incalzit de mancare (bai, deci concomitent cu celelate actiuni de mai sus, sa nu uitam asta), sa ii ameninti cu (aici tre sa fii creativ) ca sa doarma sau sa nu arunce cu mingile prin pahare (berea e jos sub chiuveta in siguranta), si cate si mai cate.

  Dar, daca era usor de facut, facea oricine, iar daca nu facea oricine si tot era usor (kind of) aveam si noi institutii similare cu cele norvegiene. Slava domnului ca inca sunte un popor crestin, si bataia doar..e rupta din rai….

  Concluzia1 ? sefii cooperativelor n-au de ales, si stiu ca un om care isi face treaba (taskurile trasate) dar suplimentar stie cum sta treaba cu Sofia, Plusica, Jake si piratii, Miles in spatiu, starwars, cartea junglei, eeetc, e un angajat pe care te poti baza. hihihihihihihi

  concluzia 2?
  te duci la Praktiker si cumperi un sac de ciment si incepi sa ii faci la nevasta-ta statuie ca de nu nu te vad bine. sau ii iei ultimu aifon, ca si asa esti fan 🙂

 3. remus Reply

  Pe scurt esti valoros.
  P.S. zmeul ‘al mic intr-o luna o sa si uite de eveniment, dar o sa aiba el grija sa te santajeze emotional urmatorii 2 ani.

 4. Bogdan b Reply

  Acum mi-ai dat o idee: o sa fac un colaj cu toate cicatricile copchilului si sa ii arat cand s-o face mare (le-am pozat pe toate imediat dupa ce si le-a facut ? )

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *