Nici cu atacurile astea, nici cu alea de la turnurile gemene. Nici cu popa care v-a luat bani ca să vă sfinţească casa şi maşina la început de an, nici cu cel care nu vă îngroapă ruda sau nu vă botează copilul dacă nu sunteţi la zi cu contribuţia la biserică. Nici cu cel care vă îndeamnă să votaţi cu unul sau cu altul, care cerşeşte bani pentru Catedrala Mântuirii Neamului, nici cu Torquemada sau cu cei care l-au ars pe rug pe Jan Hus şi Giordano Bruno.

Nici cu pastorul catolic pedofil, nici cu cei care au ordonat Noaptea Sfântului Bartolomeu, nici cu cei care blochează drumul copiilor palestinieni către şcoală sau cu cei care sacrificau alţi oameni în vârful piramidelor aztece. Nici cu popii care au închis uşile catedralei de la Timişoara, deşi demonstranţi paşnici încercau să se ferească de gloanţele armatei, nici cu catolicii implicaţi în masacrele din Rwanda, nici cu popii care vindeau indulgenţe pe bani grei, nici cu saudiţii care nu permit femeilor să conducă sau cu ucigaşii lu Theo van Gogh. Şi nici cu Ku-Klux-Klan-ul, nici cu musulmanul care îşi bate nevasta, nici cu popa care se îmbată şi-şi ucide tatăl, nici cu nebunul care şi-a otrăvit întreaga sectă în Guyana.

Nimic din toate astea nu are legătură cu Doamne-Doamne. Are însă legătură cu o tipologie de oameni care se regăseşte peste tot.

Iar cuvântul pe care-l căutaţi este “extremist”. Haideţi să nu mai încurcăm borcanele: una-i una, şi cealaltă – nu-i aşa? – este cealaltă.

je suis charlie

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 25 comments

 1. Chiriac Ovidiu Reply

  Paradoxal, se blameaza religia pentru atitudinea agresorilor, in acelasi timp cand orice carte spirituala spune “Sa nu omori”.

 2. zoltybogata Reply

  Ai dreptate, ei nu ai nici o legătură cu Doamne-Doamne. Doar că omul caută întotdeauna un vinovat pentru da vina pe cineva 🙁 .Multă sănătate

 3. Andor Reply

  Felicitari!
  Sunt absolut categoric impotriva extremelor de orice fel! 😉
  Da’ amu vine intrebarea: cum sa convingi un idiot ca una n-are de-a face cu alta???

 4. Groparu Reply

  @ Andor: buna intrebare. Niciodata nu vei reusi sa-i convingi pe toti de ceva, pentru ca e prea tarziu: ei sunt deja asa cum sunt. Ce poti spera este sa convingi cate unul pe rand, de fiecare data cand ti-i scoate viata in cale, in masura in care ai chef si timp.

 5. ela Reply

  Charb, Cabu, Honoré, Tignous, Wolinski…. T’aurais aimé leur coup de crayon….
  😥

 6. Lucidu Reply

  Ce imensa dreptate ai !N-are nici cea mai infim de minuscula legatura cu Doamne-Doamne!Unii aveau legatura cu Zeul Ban&Rating iar ceilalti cu Alah si Mohamed !

 7. uirebit Reply

  Dumnezeu nu e vinovat, Islamul nu e vinovat, caricaturistii nu sunt vinovati, politistul acela omorit pe strada nu era vinovat, cagulatii aia trei nu erau vinovati (fiind scoliti in Siria si rupti de realitate).

  Pana la urma, am vaga impresie ca bunica lui Obama este vinovata in toata povestea asta.

  Nu ! Ma-nsel. Ai dreptate: extremistii sunt vinovati.

 8. Groparu Nemernic Reply

  @Lucidu, @uirebit: in vorbele celui mai mare ateu/agnostic de pe Terra, “măreția lui Dumnezeu nu este dată de ticăloșia unui preot” (Cioran, citat aproximativ).

 9. Cristi Reply

  @uirebit: toti sunt vinovati in diferite proportii. Caricaturistii pentru ca au atins un subiect tabu pentru niste nebuni cu arme, teroristi pentru ca au omorat, francezii pentru ca s-au amuzat desi stiau ca rasul lor ii lezeaza pe altii, producatorul de arme pentru ca a fabricat pusca cu care s-a tras, toti cei ce spun ca “ceilalti” trebuie exterminati. Majoritatea oamenilor(inclusiv eu de ce sa nu recunosc) nu au respect pentru altii si se considera mai buni, mai puternici, mai destepti, mai frumosi,etc si ii ataca intr-un fel sau altul (cu caricaturi, cu arma, cu minciuni, cu vorbe urate, etc)
  In alta ordine de idei numai musulman sa nu fii zilele astea, multi ii vor privi ca pe niste ucigasi cu sange rece pe toti, multi vor exploata toata chestia asta pentru a le face rau (magazine incendiate, concedieri doar pentru ca-i musulman, etc) profitand de valul de ura ridicat impotriva lor. Si bineinteles toate aceste abuzuri ii vor inrai pe unii dintre musulmani pana la punctul in care vor alege sa plece in Siria s.a.m.d.

 10. DanC Reply

  Buun, extremistii.

  Totusi, citi extremisti urlind Alahu Akbar au fost in secolul asta si citi au fost cu alte motive?

  Sa spui ca orice dus la extrem e terorism nu explica de ce STATISTIC sint asa multi provenind din Islam.

  De ce idiotii astia sint cei mai vocali si cei mai criminali? Mai mult decit toate celelelalte motive adunate impreuna? Ca doar Charlie Hebdo au facut desene de autobaza si referitor la alte religii.

 11. Groparu Reply

  Pai depinde pe cine intrebi. Dacă-i întrebi pe irakieni sau pe iranieni cine e cel mai mare terorist, s-ar putea să-ți dea un cu totul alt răspuns decât cel pe care-l aștepți. La fel și cu ucrainenii. Sau bascii. Sau tibetanii.

 12. DanC Reply

  @Groparu: Nu, tata, te intrebam pe matale, pt ca matale ai zis in text ca toate-s la fel, nu Doamne-doamne e de vina etc. Mi se rupe de ce-ar raspunde irakienii, iranienii etc.

 13. Groparu Reply

  @ DanC: tre’ s-o dau cotita: daca un rebel din Nigeria se arunca in aer, nu ajunge nici macar in pagina a 8-a a unui cotidian. Daca un extremist musulman omoara o batranica cu cancer in stadiu terminal, vuieste tot mapamondul.

 14. Bula Reply

  Ore cand se va inventa medicamentu’ impotriva prostiei ?
  Sau se transmite genetico-colateral ?
  ❓ ❗ 🙄 ❗ ❓

 15. DanC Reply

  Da, prostie, bineinteles.

  Numai ca in Coran e mult mai multa prostie decit in Biblie etc. Plus, f important! pt ei Coranul e de origine divina, deci adevarat 100%. Sa te intrebi de veridicitatea Coranului sau sa incerci sa interpretezi chestii e pacat de moarte la ei.

  Deci daca spune sa omori necredinciosi, apai asa tre’ sa faci.

  In articolul asta, la urma, sint 2 pasaje traduse in romana:
  http://www.academiacatavencu.info/opinii/da–e-o-lume-minunata-in-care-se-detoneaza-copii-37965

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *