Tocmai plonjasem într-un proces cognitivo-meditativ în care mă întrebam de ce nu se inventează, naibii, un plovăr prevăzut cu inteligență artificială pentru scărpinat, când o aud pe nievastă cum mă cheamă pe un ton care nu prevestea aaaabsoluuuut nimic bun:
– Gropare!!!! Ia vino tu până aici!

”Aici” era în dormitor, unde am și ajuns după un sprint demn de Marius Copil: când te strigă, lași totul baltă și te prezinți.

A mea stătea bine înfiptă în șlapi, într-o postură marțialo-severo-imperialo-napoleoneană, cu o privire de tăiai foaia de oțel cu ea:
– Ce-i asta?

Și arată către pat.

Mă uit și eu și răbufnesc:
– Ce să fie! zic. Ce să fie altceva decât dovada vie că ești captivă într-o relație cu un vărbat indolent, de o indiferență crasă, complet străin de adevăratele tale probleme!!! Care te tratează ca pe o sclavă bună numai să-i faci de mâncare, să-i speli și să-i torni la plozi, dar care este străin de tine și care nu dă doi bani pe cine ești tu de fapt!!! Care nu te respectă și căruia nu-i pasă de voi, pentru că vine acasă numai la masa pusă și la hainele curate, dar nu mișcă un singur pai în gospodărie!!! Asta înseamnă!!! Care se gândește numai la următoarea partidă de pescuit și la următoarea bere băută cu prietenii, un imatur cu minte de adolescent tomnatic, un om care habar n-are cât de greu se întreține o familie, complet surd la nevoile tale umane de bază, un întârziat sentimental, un necopt, un pierde-vară cu valori occidentale care, iată, te mai și persiflează în propria ta casă!!!!!!! Un om care n-ar rezista nici o săptămână singur, care nu e-n stare să achite o rată la bancă pentru că nu-și știe trece numele pe un nenorocit de formular!!!!! Și când te gîndești că toți prietenii tăi te-au prevenit, și familia la fel, dar tu a trebuit să te măriți cu el!!! Oare ce-ai greșit pe lume să meriți o asemenea pedeapsă…?

S-o uitat nievasta la mine luuuung, lung… apoi o zis:
– Data viitoare nu-ți mai lăsa și tu prosopul pe pat, pune-l la uscat.

Pfuai, noroc c-am fost pe fază, altfel aș fi mâncat jar cu fărașul.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Bubu Reply

  Spune drept: asa e ca tot discursul l-a zis de fapt ea. Apoi ti-a dat extemporal din el sa vada daca ai fost atent si, la final, te-o obligat sa-l publici pe blog? Da’ sincer-sincer.

 2. andu YY Reply

  Dar și dacă mâncai jar cu fărașul era OK, ia aminte la calul lui Făt Frumos, care a devenit smart-strong-horse și mai și zbura după o tăviță d-asta dă jar

 3. Mihai Reply

  Vise, taica….vise !
  Recunoaste ca asta ti-ai fi dorit sa ii zici, doar ca fix atunci ai suferit de o paralizie mentala, si ai stat acolo cu o privire tampa…..
  Papucul primit peste cap te-a adus la realitate, si ti-ai promis pt a enshpea oara ca “data viitoare” te va prinde pe faza.
  Amin (si o sticla de vin) !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *