Etologia, carevasazica, reprezinta stiinta care studiaza studiul comportamentului oamenilor si popoarelor, animalelor si voiculestilor.

Asaaaaa.

Si se zice, in chestia asta de-i zice etologie, cum ca fiecare animal, om sau natie are nevoie de un spatiu vital, personal, al lui propriu, in care sa se poata băşi în voie fără să-i fie frică că îl miroase vun şăf, colegă sau viitoare gajică. La urşi, cică, dacă te afli la mai puţin de 40 m de el, s-ar putea să se simtă agresat şi să aibe chef să te guşte oţâră, să le mai treacă greaţa aia de la afine cu zmeură – un cocktail, după cum se ştie, deopotrivă laxativ şi antidiuretic.

Mnoa.

Mă aflam în troleu, şi era suficientă inghesuială încât să scoale la viaţă – nu, nu pe Gogu – toate pornirile mele agorafobe, care este. Si cand e inghesuială, Groparele se pune acolo la mijlocu troleului, unde e burdufu, unde is doua bări, de te poţi răzima de ele cu spatele, şi aşa scapi de stresu ca in curu tau isi infige altu putulica, si se scuza ca e de la frână, şi îţi face cu ochiu.

Da’ tura asta, bara aia unde incapeau tri oameni era ocupată de un zâdar. Care stătea, mă, în ciuda pulii, ca un belfăr, sprijinit cu curu’ in siguranta, si cu mainile intinse de parcă era răstignit, şi ocupa toată bara aia, mă! Şi restu troleului stătea in picioare şi şi-ar fi răzimat şi iei de bara ceia, da nu puteau de braţele gorilei.

Mă apropii de iel, şi simpt damfu’ lui de vin. Daca aprindeai un kribit, loa foc de la băşini şi vapori de etilic.

Io am momente când nu stau la discuţii. Aşa că scot ziaru Capital, că îl citeam asiduu pe troleu în vremile alea, ca eram dejtept, şi mă înfig lângă sânu lui, şi mă fac că ploo. Şi la vreo doo hopuri îi mai şi lovesc mandibula cu umăru meu, şi uit să îi zic scuze.

Şi când se mută mai în lături, io îl urmez.

Şi el se tot fereşte.

Si ma dau si mai inspre el, si ii rapesc aeru’ atata de pretios din jurul lui, si nici nu-mi pasa cand pufneste a dispret, ma fac ca ploua, finca tre sa verific teoria aia cu ursu.

Si cand ajungem doo statii mai incolo, el renuntase si era exilat, saracu, intr-un coltz. Si se mai şi cocoşase niţel.

Etologia, d-aia.

Cred ca citise manualu.

(norocu’ meu!)(norocu’ lui!)

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. Groparu Reply

  @ macabroo: deci cu zidari e simplu. Data viitoare am sa ma leg de calugarii Shaolin din trolee. Sa vedem care-i mai tare!!! Ca pe Ninja si Batman am inteles ca deja-i bat politaii de le suna apa-n cap.

  @ punctmarius: “Danutz Ursus, at your service!” 😀 (numa clujenii stie bancu aiesta!)

 2. cosmin Reply

  Pun pariu ca Steve Irwin se’ntoarce pe ailalta parte de ciuda. Fauna de asta de troleibuz nu gasesti acolo la antiplozi. Periculos da merita adrenalina.
  Urmatoru ar fi rromu tanar, calator fara bilet din printzip etnic, cuceritor din priviri intre statzii. Da ai grija ca astia is agili si cu etilu AXE hiperinflamabil. Si vezi ca daca-ti zice ca discriminarea se invatza de acasa tu sa-i zici ca nu esti din Cluj. Sau ca casa de copii nu e acasa. Ceva adanc.

 3. macabroo Reply

  pai trebuie sa fi consumatoare ca sa te prinzi, si sa incerci sa te lasi intr-o dimineata ploioasa de luni ca sa razi…

 4. PhenoBarbieDoll Reply

  @lilith: Ursuleee, ai auzit ma ca au scos ajtia o bere cu numele tau?si ursu’ se duce la bar mandru nevoie mare si zice: dati-mi, va rog, o bere Danutz!

  @Groparu’: deci nu numa’ clujenii stie bancu aiesta!

 5. lilith Reply

  ahaaaa…. vezi? eu nu stiam bancu asta, ca eu nu sunt consumatoare de ursus. la mine place numa tuborg, stela, beks si uneori o timisoreana…

 6. Groparu Reply

  Io astept sa scoata astia bere Groparu! Pana atunci, ma rezum la a o scoate eu singur, din mine. La baie, of cos. Of cos.

 7. Groparu Reply

  Mah, deci.

  Ele cand cade, cade direct in poAla mea. D-aia imi place mie de soferii RATUC, ca pune frane bruste, si femeile ori se tin de bara, ori pica.

 8. NRGY Reply

  Uite ca bancu` e stiut si apreciat si de noi astia de nu suntem din Cluj 🙂 Danutz Premium Pils 🙂

 9. Usim Reply

  PhenoBarbieDoll esti pheno. Tare l-ai mai apostrofat. De unde ai scos-o?

  Sar’na!

 10. eu,Miruna Reply

  Deci asa ma enervati voi astia care sunteti masculini de gen si va tine sa va inghesuiti in oameni, sa va croiti singuri loc la metrou sau in troleu…asa o ciuda mi-e pe voi de nu pot sa va explic.

 11. Groparu Reply

  Apai tu, Miruna, da, chiar tu, ala ocupa tri loace, ca d-aia m-am naravat io, care-s arghelean 100% (spre nenorocul meu) si ma naravez dupa 3 zile, de obicei, cand ma prind de ofensa; si d-aia m-am hotarat sa intreprind aceasta expeditie de pedepsire! Alfel sa stii ca kiar am mult bun simptz, si in rest numa ma uit, da’ nu si pun mana. OK, pun mana, da’ nu si gust!

 12. Usim Reply

  Ghe unghe argelean 100% dara? Ca intelesei ca ticu-tu-i de prin meleaguri oltenesti, Gropare. Cred de de aici si sclipirea de iuteala in actiune :-))

 13. Groparu Reply

  Da mo! Numa ca capu’ tat ghe arghelean cioban cotropit de unguri, sasi si alte nationalitati o ramas… da’ ne-or cotropit numa finca i-am lasat noi, ca odata cu iei or vint sh femeile lor, sh asa ne-am pastrat gena sanatoasa!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *