Joshica, pentru cei care nu il cunoaste, ii destul de american. De regulă vine la mine acasa la Sibiu de Craciun si se imbata ca porcu’ si ma enerveaza, finca toti il trateaza cu palinci speciale pentru oaspeti speciali, si iel, sireacu, suflet slab, acceptă, până când ajunge acasa in trei labe, finca cu a patra incearca constant sa isi provoace eructatii.

Deci Joshica, cand o venit in Romania sa isi inceapa afacerile lui de soft, o zis ca mai bine angajeaza românaci, fincă la noi măcar nu vezi vaci pe stradă aşa cum se văd în India (cealaltă opţiune pentru outsourcing). Amu are si un bar in Cluj, Le General, care cica o sa fie functional chiar de azi, de luni – saitu’, nu baru’, ca baru’ deja imbata lume de prin 1 Decemvrie anu’ trecut!

Şi el, Joshica, când o venit în România, o venit pentru primul client al său, un nene american, iranian la origini. Da’ destul de coios nenea asta. Si pe Joshică l-am cunoscut când m-o chemat notăriţa cu care lucram, că ii trebia traducator autorizat pe engleză pentru Josh, că trebia ştampilă cum că o înţeles cu ce se mănâncă actele. Si de acolo până la a ieşi la karaoke in seara aia nu o mai fost decat un pas.

In saptamana aia, un prekin din Germania m-o rugat sa am grija de un italian de vreo 28 de anisori care venise la ceva conferinţă în Cluj, să-l scot la o bere, ca nu stie pe nimeni in Cluj, si s-o gandit ca io, cu moaca mea de alcolic, I know my ways around city night life. Beiatu asta italiean era genu meu, adica kefangiu si om de viatza si preacurvar, ca o si imbarligat trei studente in saptamana aia cat o stat in Cluj, si cu doo s-o si jucat de-a animalu cu doo spinari; asa ca am iesit cu italianu si cu Josh si gasca lui de proaspat angajati in Dizăl, ceva local de fiţe. Când m-am întâlnit cu ei, iranianu s-o uitat la mine prelung si fioros (se vedea pe iel că era coios si ca ii ura pe toti neislamistii) si io ii intind mana:

– Mikey, ii zic io, I heard you are always right double time!
– What? zice el.
– Well, because. Zic io.

Si fac o paoză, strategică. Io tot timpu’ am stiut cum să vorbesc cu oamenii – in afara cazurilor, binenţăles, când nu am ştiut.

– You are Josh’s customer, right?
– Right, zice iel.
– Which means you are always right: the customer is always right! (and the bartender never gets killed).
– True, zice el.
– Well, mai zic io, Josh is my customer, and you are my customer’s customer: which means you are always right twice!

O râs, ce dreq să facă?

Da’ nu despre asta am vrut sa scriu, am vrut sa scriu despre faptu’ ca Mikey asta, intr-o singura zi, si-o dat demisia de la un job de manager super caldut si bine platit la o firma de corent electric, si-o inaintat actele sa isi faca si el o firma de electricitate, o inaintat actele pentru divort de nevasta-sa SI si-o cumparat o masina nou-nouţă.

Toate in aceasi zi.

Ain’t that coios, or what?

Deci să nu vă mai aud că vă plângeţi că e luni dimineaţa, aşa cum fac io, de regulă, şi că viaţa vi se scurge ca apa la toaletă, înspre jos! Have a nice week, plm.

PS: luni am sa ii scriu un raspuns lui Oedip (da’ nu ala cu ma-sa), ca noi asa ne-am hotarat, sa facem pe nebunii si sa ne certam in blogosfera, ca sa avem motiv sa ne impacam mai des la berule.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 26 comments

 1. Turambar Reply

  Which reminds me: maine adica azi e luni adica incepe saptamana si e doo noaptea si eu nu am terminat raportu shi nu e raport secsual baga-mi-ash extensia penila in el de raport non-secsual.

  Auzi, bre, daca mai zici o data sa nu ne plangem ca e luni, vin la Cluj si te fac martzi.

  🙁 :rant:

 2. Andreea MKT Reply

  deci tu iesi la beute cu clientii italieni la care le faci traduceri (mai ales orale)? Groparu, plm, in 2-3 ani de cariera translatoriceasca, eu nu am iesit veci cu un italian anche se io parlo l’Italiano cosi come il Francese, con la diferenza che il Francese sux. Deci next time te rog sa imi dai macaronarii pe mana. Arabi nu vreau. Nu vreau ca eu sa am chef de sex si ei sa se tranteasca pe covorash sa se roage exact atuncia.

 3. Groparu Reply

  Tu, little sex seeker (NOT)! Chiar vreai sa-ti incropeasca boyfrendu’ tau destul de americanofil o corectie destul de islamista?

  Mai francieze sax tu.

 4. Andreea MKT Reply

  Glumeam, no! Prietenul meu Wake me Up When September Ends citeste posturile tale ca pe Biblie (ca nu zic Versetele Satanice), deci te citeste ca pe Biblie si vede ce comentez si stie ce am in cap. Asa ca nu mi-e jena de ce comentarii bag aicia, mai ales ca am facut cunoscut ca italiana e limba mea preferata, franceza mea e buna dar franceza in genere sux, iar eu sunt fideloida in viata reala si nebunateca pe posturile tale, mai ales cand vbim despre traduceri. Asa ca pe el il iubesc pana la moarte iar pe https://www.groparu.ro, pot sa imi iau alta identitate si sa scriu prostii. e gratis. si pot!!!

 5. Turambar Reply

  Aha. Cum zicea Nirvana in albumul ei A Night with the Razors: It smells like sex spirit. Domnilor, doamnelor, va invit sa parasim incaperea. Aceste doo distinse identitatzi virtuale simt nevoia grabnica shi navalnica sa faca schimb de nishte lichide corporale. Sa nu-i impiedicam, ca-i mananca…

  And French does not suck. Only French girls do. Avec passion et levres moux. Et froides.

  🙂 :p

 6. Andreea MKT Reply

  deci Turambar, watch your speak and watch your step. eu si groparu suntem colegi decentzi si prietenoshi. atata. el poate sa confirme. eu femeie la casa mea iar azi sunt imbracata ca bunica iubitului meu.

 7. Turambar Reply

  Vad deja in oglinda mintzii o bunica emancipata, in dessou-uri negre, dantelate shi lucitoare, cu o biciushca neagra shi ciupitoare, cu ochelari de bunicutza pe varfu nasului si cu sutien decupat in jurul sfarcurilor.

  Da-i pe cocoasha, bunicutzo! Da-i! These boots are made for walking, That’s what they gonna do, One of these days these boots Are gonna walk all over you

  🙂

 8. Turambar Reply

  Si io glumeam, de fapt. Except sutienu taiat rondeluri sfarcuite. In asemenea subiecte I’m deadpan serious and I always carry a pair of scissors with me. You know: just in case…

  😆 :rofl:

 9. Andreea MKT Reply

  Nu e nici o suparare, dar am facut si eu un banc despre arabii care se roaga pe covorash si pac! peste 10 randuri se povesteste despre bunicutze-bondage si sex. me shocked. aia am zis. dar putem continua cu subiecte decente, de ex cura mea de slabire sau clientul lui josh.

 10. Groparu Reply

  Deci in loc sa ma vindec de obsesiile mele erotice cu saitu asta, tot ce am reusit e sa strang in juru meu altii ca mine.

  Vom cuceriiii lumea, aia-i clar.

 11. RipaHoratiu Reply

  Ba frate, asta e coios? Coios e unu’ care luni dimineata se trezeste ca nu mai are slujba care oricum nu-i acoperea cele 1000 de credite, pe dupa-amiza tra sa se insoare ca intr-un moment de euforie alcoolica o cerut-o pe una de nevasta (nu-si mai aduce el aminte exact pe cine) si tocma i-or vandalizat masina. Si ca sa fie imaginea completa vecinu tocma asculta la radio, in asa fel incat sa beneficieze juma’ de cartier: “Dimineata-nsorita, fii binevenita, ….”. Toate in aceeasi zi de luni, si urmeaza ziua de marti!

 12. mirra Reply

  voi nu sunteti normali,dar va iubesc!!!!! Fara voi viata mea ar fi la fel de chioara ca si inainte sa va descopar!!!!

 13. Turambar Reply

  Gropare, m-ai intzeles greshit: eu nu sunt opsedat de sex. Doar imi place. Asta-i tot. The rest is grannies and scissors.

  😆

 14. Andreea MKT Reply

  Deci mah opsedatzilor:

  gagicu meu e campion la counterstrike si va baga mortu in casa mah, daca mai scrietzi prostii. Ai prajtia mea, mah!

  Am doua comentarii despre 2 persoane:

  Deci Turambar pe care il proslavesc pt. pasiunile cultivate la el pe site, de ex cateva chestii culturale, filme noir si sani in borcan, e un opsedat sexual mai ceva ca groparu. De ce? Fiinca se leaga de mine desi Groparu i-a zis ca am gagic care btw e campion la counterstrike si diploma de cs o contat cand s-o angajat, asa o zis aia de la Resurse Umane.

  Apoi Pheno barbie Doll, cunostinta veche de a mea, e cea care m-a vazut beata ca pushca la Sighisoara 2004 in timp ce ii aratam ceva pe cer despre Batman. Apoi am mers s-am beut intr-un bar din Bucuresti numit Silentio unde un dijei o pus A perfect Circle si noi am povestit despre baietzii cu sex dubios si gene intoarse. Mi-e dor de Pheno barnie Doll si povestim ziua pe Mess despre cum vrem sa ne maritam si nu avem cereri.

  RipaHoratiu, just wanted to say kiss and hi.

  Groparu, vad ca iti fac trafic prea mare. Ma intorc la 360 yahoo unde scriu bloguri de copii, nu asa de inteligente, dar mult mai serioase:)

 15. Basty Reply

  Hm. Za link to the legeneral is not si anume working. Which is rather sad, for I was curious like a little monkey.

 16. Groparu Reply

  Anume I gave the link pen’ ca nu merge bicoz in toata firma aia de softisti nimeni nu stie sa suie pe fetepeu un sait! 😀

 17. Turambar Reply

  Cum ar zice olteanu din Sighetu Marmatziei: ah, ce ne-om futat shi azi, tulai tu Doamne… 🙂

  Alta zi, therefore alt act secsual ratat. Inapoi la viatza de zi cu noapte. Nevasta, unde mi-eshti, tulai tu domnitza tu, vina tu sa-tzi povestesc asemanarile shi deosebirili dintri virtual shi realitate, tu striparitza domestica, tu… Jos tzoalele, sus panzele! Copii, stingetzi lumina. We really mean business now.

  :p :p :p

 18. Basty Reply

  @Groparu
  Bina ai facut, mama lor de lenesi cu toata breasla lor care se crede mai dasteapta decat restul lumii ! De softisti adica spun. Sa nu generalizam finca nu-i frumos sa atentezi la imaculata moralitate a unora.

 19. Altar Reply

  Ai de cucu` meu, mah Gropare, da` numa` oameni unu` si unu` ai pe aici. Si chiar si femei!
  De-acu` tre` sa recunosc si io ca te citesc zilnic si plang mai ceva ca la Titanic atunci cand nu scrii o zi, si vreau (si merit, ca-s bautor fruntas si io) sa particip onorific la Tiganiada (desi sunt cam blond) si musai cand mai trec prin Cluj, te ispitesc cu o naveta de bere (sau Stalinkaya).
  Dixit!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *