Cineva zicea, la un moment dat, că dacă nu cunoști obiceiurile de consum ale clienților tăi e ca și cum te-ai afla într-o trăsură fără vizitiu care gonește prin noapte: mai devreme sau mai târziu tot te lovești zdravăn de ceva. Așa că cei de la Macon Deva, producător românesc de BCA, s-au luat și le-au pus clienților lor constructori (mai ales fericiților care au găsit muncitori) o-ntrebare simplă: frați constructori, de ce ne-ați ales pe noi?

În această postare vă prezint răspunsul Grand Hill Residence, o clădire P+10 cocoțată de pe dealul Clujului, într-un loc unde poți gâdila barza la subțioară sau chiar să-i ciupești de obraz bebele pe care-l poartă-n cioc, că se știe că bebelușii adoră asta.


Hei, barza, singurică-singurică?

Așadar: Ansamblul Rezidenţial Premium ”Grand Hill Residence” va avea 148 de apartamente cu 1, 2 şi 3 camere.


Și din vârful lui vor zbura cele mai de succes avioane de hârtie 

Și este construit cu blocuri de zidărie de la producătorul român Macon.

De fapt, nu clădirea a vorbit, ci reprezentanții constructorului:

1. Directorul de șantier, inginer Florin Timofte:

“Transferul termic a reprezentat primul criteriu de alegere a sistemelor de zidărie Macon. De la teama privind costurile de întreținere în sezonul rece, până la izolația termică aplicată necorespunzător și care poate compromite construcția și cauza neplăceri.”

2. Proiectantul complexului, arhitect Cristian Banut-Arhimar:

“Datorită porilor minusculi de aer, aceste produse au și o excelentă capacitate de izolare termică, dar și fonică. În plus, pereții făcuți din aceste blocuri au capacitatea de a „respira”, ceea ce elimină în mare măsura problemele legate de condens, indiferent dacă pereții sunt sau nu izolați termic în mod suplimentar. O bună izolație termică salvează cu siguranță cheltuieli importante legate de încălzirea și răcirea unei locuințe pentru beneficiari.”

Să nu uităm că, aflat pe deal, ansamblul ridică și niște probleme logistice: gen, nimeni nu dorește să construiască un turn din Pisa în bătaia uraganelor, corect? Doar că, din moment ce materialul de construcție e alcătuit din mii-și-mii-și-mii-și-mii-de-bule-de-aer prinse-n var, nisip, ciment si apa, atunci:
greutatea blocurilor este mult mai scăzută (densitatea în stare uscată este de cca 400 kg/m3, de șase ori mai ușor decât betonul monolit și de două–trei ori mai ușor decât blocurile ceramice)
deci
fundația nu a costat un vagon de bani
plus că
viteza de construcție a fost mare
și
– blocurile Macon suportă pe ele orice fel de vopsea, tapet, gips carton sau lambriuri de lemn
și
sunt rezistente la dăunători, insecte şi rozătoare, fără tratamente speciale
și
pereții pot fi reconfigurați ușor, în caz de nevoie, dacă dorești să-ți recompartimentezi locuința
și
rezistă bine la incendii, pentru că este un material anorganic, incombustibil și izolator. Un zid din aceste blocuri cu o grosime de 100-200 mm are o rezistență la foc de până la 4 ore, interval în care ai toată vremea din lume să fugi către pompieri și să pui status pe Facebook cu ”incendiu la mine-n clădire, sunt bine, dați-mi Like-uri, cât mai multe Like-uri!”

Mno; mai multe despre produsele inovative Macon puteti afla pe site ul www.macon.ro/aerispor, iar despre Ansamblul Grand Hill Residence, Cluj Napoca pe site-ul www.grandhillresidence.ro.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Romi Reply

  Ceva legatura cu Franta tot are,ca macon inseamna zidar in franceza,dar acolo are si o putulica la c :)Serios vorbind,ca izolatie e super O.K.

 2. Arthur Reply

  Hmmmm… economie la fundatia unei cladiri de tzaspe etaje cocotata pe un deal si cu minim 300 oameni in ea? Suuure, what could go wrong???

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ Parpanghel: Tu ești cam nou pe internet, sau…?
  @ Arthur: Dacă au făcut economie la fundație la o clădire de P+1000 nu cred, nu știu, pentru că eu nu știu diferența dintre gresia cu dublu strat și aia cu triplu strat, plus că sunt instituții care ar trebui să verifice asta. Dar știu că dacă te apuci de făcut o casă, fundația (conform informațiilor de la hinul gropăresc – nu ăla, celălalt: vezi aici: https://groparu.ro/casa-cu-un-singur-regret/) nu trebuie să fie la fel de groasă ca pentru cărămidă.
  Te rog scrie dacă știi altminteri.

 4. iana Reply

  OK, am inteles, e un advertorial, Dar constructia e ilegala, autorizatiile de constructie sunt ilegale. Asa ca mai usor cu reclama unui bloc hidos, care va bloca circulatia in zona – si asa anevoioasa – si va micsora pretul caselor din vecinatate… Si da, s-a construit foarte repede, asta iarna pe gerul ala lucrau in draci. De ce ne extaziem ca s-a distrus un cartier, chipurile Pipera Clujului?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *