Cum să faci foame pe bani mulţi
Deci: pentru voi poate că azi e o zi de aprilie sănătoasă la cap, dar pentru mine e o zi aparte, pentru că am ajuns la mijlocul postului cu bine; cu un singur derapaj, atunci când la dezlegarea la peşte mi-a alunecat pe gât în jos un Pangassius pané de la real,-, că atâta am fost de hămesit că nu m-am prins că pané înseamnă cu ou; şi nici dacă avea oase nu m-am prins, că l-am hăpăit ca un lup din codru, haisămâncămîmpreună.
Partenerul meu în această întreprindere masochistică este nimeni altul decât naşul Greuceanu, totodată singura persoană cu care pot dialoga coerent pe tema postului. O încercat odată şi hinul să ţie, da’ o renunţat în prima săptămână: nu tu ţâgări, bere, vin, carne, brânză, lapte, caşcaval, telemea… păi bă, cu toată lumea mă certam! (adevărul e că este foarte greu să fii calm şi ecumenic când eşti înfometat, respect, doamnelor, care ţineţi diete severe şi lucraţi la ghişee!)
Paradoxul este altul:
Greuceanu: am fo la restorant la Ionel
Greuceanu: ăştia: jnitzele în ciapă cu grătare, cârnăciori din foi de costiţă şi câte 6 mici de unu’ cu cartofi şi salate
Greuceanu: 33 de lei
Greuceanu: io
Greuceanu: porţie dublă de cartofi prăjiţi, ciuperci goale + varză goală
Groparu: :)))
Greuceanu: 48 de lei!!!!1
Groparu: =)))
Groparu: ştiu, bere normala: 5 lei, bere fara alcool: 6 lei
Greuceanu: “pai domnu’ … normal ca ie mai zcump, e mâncare de post!”
Greuceanu: asta e explicatia logicii… “de aia e mai scump….. pentru că v-o batut D-zeu….. că sunteţi uom rău şi aţi păcătuit grav! grav de tot! că doar de aia ţineti post! no, amu plătiţi!”
Pai pentru niste pulpe de pui de post (crude) mi-au cerut 16 lei pe kil. I-am tras in piept, am luat niste costita de porc (tot de post) am dat 12 lei pe kil.
Abia acum încep să-mi dau seama de ce românul de rând ,,cam” bea : face economie ! Dacă berea fără alcool este mai scumpă decât berea -bere , banii sunt puţini , aşadar : adu-mi o bere , garson ! 😎
ar iu crezi? tii post de dumnezo sau de dieta?
Da” când păcatele mele fusă dezlegare la peşte zilele astea? Că-n călindar nici de sf Gheorghe nu e dezlegare, abia de Florii mai e rost de ceva.
@ Scorpion: unde ai gasit pulpe de post? La magazinul care vinde rachiu de post????
@ gigi: chiar două, că amu o termin şi eu pe a mea.
@ demo: da.
@ belle: o fost în primul weekend din post, parcă. Sau al doilea. Sau primul. Da’ ştiu că o fost! Trebuie că o fost! Te rog, nu vreau să ajung în iad! Acolo au internet pe dial-up!!!
Greu, greu cu postul 😉 dar merită.
Radem noi, glumim, dar fie-miu, care e nenascut inca si tocmai ce se coace, nu-mi mai accepta sa nu tin post. Am scapat la o pizza duminica trecuta, ca-s gravida si m-am dezlegat de postit (si vorba ta: pizza cu branza, 20 lei, paste de post 25), si numa ce nu m-o mai lasat juniorul sa dorm toata noaptea.
Asta e – faci cum vrea copilu’ cand inca nici nu-i copt de tot.
Mno, pentru necunoscători şi preapăcătoşi care esteţi voi acilişea:
24 Martie – Duminica intai din Post ( a Ortodoxiei) – insert aici niste chestii cu apostoli si alte alea; Inainte-praznuirea Bunei Vestiri – iar insert sfinţi şi episcopi;
25 Martie – Luni – Buna Vestire – Dezlegare la peşte – cruce rosie ( deci nu spalati, mo);
Uăf, păcatele mele…
Am asa o dilema existentiala … oare in post e voie sa scriu cu pipi pe zid ? sigur nu-i pacat ? 😆
Cartofi cu ciuperci si varza 48 de lei??? Dar unde mancati fratilor?
@ In/Lanturi: Cum, tu nu citesti? La Ionel!
Citesc si ma crucesc. La ce preturi are cred ca e La Ionel de pe champs elysees. Macar atmosfera sa fie buna ca stii cum e: daca tot dai 48 de lei pe cartofi prajiti macar sa te simti ca-n rai. 😛
Atentie la ce balotezi ca s-ar putea sa-ti apara ceva in “fundul ” gurii !!!
Asa-i cu mancarea de pRost !
Doamnia si pRostia se plateste.
Scump !
@ Bula: dude, hai sa… nu judecam oamenii. Reuşim?
PS: mersi de indicatiile de la “niste chestii”;)