Deci: pentru voi poate că azi e o zi de aprilie sănătoasă la cap, dar pentru mine e o zi aparte, pentru că am ajuns la mijlocul postului cu bine; cu un singur derapaj, atunci când la dezlegarea la peşte mi-a alunecat pe gât în jos un Pangassius pané de la real,-, că atâta am fost de hămesit că nu m-am prins că pané înseamnă cu ou; şi nici dacă avea oase nu m-am prins, că l-am hăpăit ca un lup din codru, haisămâncămîmpreună.

Partenerul meu în această întreprindere masochistică este nimeni altul decât naşul Greuceanu, totodată singura persoană cu care pot dialoga coerent pe tema postului. O încercat odată şi hinul să ţie, da’ o renunţat în prima săptămână: nu tu ţâgări, bere, vin, carne, brânză, lapte, caşcaval, telemea… păi bă, cu toată lumea mă certam! (adevărul e că este foarte greu să fii calm şi ecumenic când eşti înfometat, respect, doamnelor, care ţineţi diete severe şi lucraţi la ghişee!)

Paradoxul este altul:
Greuceanu: am fo la restorant la Ionel
Greuceanu: ăştia: jnitzele în ciapă cu grătare, cârnăciori din foi de costiţă şi câte 6 mici de unu’ cu cartofi şi salate
Greuceanu: 33 de lei
Greuceanu: io
Greuceanu: porţie dublă de cartofi prăjiţi, ciuperci goale + varză goală
Groparu: :)))
Greuceanu: 48 de lei!!!!1
Groparu: =)))
Groparu: ştiu, bere normala: 5 lei, bere fara alcool: 6 lei
Greuceanu: “pai domnu’ … normal ca ie mai zcump, e mâncare de post!”
Greuceanu: asta e explicatia logicii… “de aia e mai scump….. pentru că v-o batut D-zeu….. că sunteţi uom rău şi aţi păcătuit grav! grav de tot! că doar de aia ţineti post! no, amu plătiţi!”

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 15 comments

 1. Scorpion Reply

  Pai pentru niste pulpe de pui de post (crude) mi-au cerut 16 lei pe kil. I-am tras in piept, am luat niste costita de porc (tot de post) am dat 12 lei pe kil.

 2. Gigi Reply

  Abia acum încep să-mi dau seama de ce românul de rând ,,cam” bea : face economie ! Dacă berea fără alcool este mai scumpă decât berea -bere , banii sunt puţini , aşadar : adu-mi o bere , garson ! 😎

 3. Belle d”Imagination Reply

  Da” când păcatele mele fusă dezlegare la peşte zilele astea? Că-n călindar nici de sf Gheorghe nu e dezlegare, abia de Florii mai e rost de ceva.

 4. Groparu Nemernic Reply

  @ Scorpion: unde ai gasit pulpe de post? La magazinul care vinde rachiu de post????
  @ gigi: chiar două, că amu o termin şi eu pe a mea.
  @ demo: da.
  @ belle: o fost în primul weekend din post, parcă. Sau al doilea. Sau primul. Da’ ştiu că o fost! Trebuie că o fost! Te rog, nu vreau să ajung în iad! Acolo au internet pe dial-up!!!

 5. Maddame Reply

  Radem noi, glumim, dar fie-miu, care e nenascut inca si tocmai ce se coace, nu-mi mai accepta sa nu tin post. Am scapat la o pizza duminica trecuta, ca-s gravida si m-am dezlegat de postit (si vorba ta: pizza cu branza, 20 lei, paste de post 25), si numa ce nu m-o mai lasat juniorul sa dorm toata noaptea.
  Asta e – faci cum vrea copilu’ cand inca nici nu-i copt de tot.

 6. Părintele Neuronie Reply

  Mno, pentru necunoscători şi preapăcătoşi care esteţi voi acilişea:
  24 Martie – Duminica intai din Post ( a Ortodoxiei) – insert aici niste chestii cu apostoli si alte alea; Inainte-praznuirea Bunei Vestiri – iar insert sfinţi şi episcopi;

  25 Martie – Luni – Buna Vestire – Dezlegare la peşte – cruce rosie ( deci nu spalati, mo);

  Uăf, păcatele mele…

 7. D-Petre Reply

  Am asa o dilema existentiala … oare in post e voie sa scriu cu pipi pe zid ? sigur nu-i pacat ? 😆

 8. In/Lanturi Reply

  Citesc si ma crucesc. La ce preturi are cred ca e La Ionel de pe champs elysees. Macar atmosfera sa fie buna ca stii cum e: daca tot dai 48 de lei pe cartofi prajiti macar sa te simti ca-n rai. 😛

 9. cristi Timisoara Reply

  Atentie la ce balotezi ca s-ar putea sa-ti apara ceva in “fundul ” gurii !!!

 10. Bula Reply

  Asa-i cu mancarea de pRost !
  Doamnia si pRostia se plateste.
  Scump !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *