La un moment dat, în viața mea a apărut dorința de a-mi lua un SSD.

Pentru că sunt un fericit posesor de lene legendară (am doctorat în așa ceva), n-am mai stat să caut nici pe eMag, nici pe Amazon, că trebuia să citesc găleți de review-uri; ci am ales varianta ușoară, am vorbit pur și simplu cu un prieten că vreau să-mi cumpăr un SSD.

Roboțelul ăla de la Facebook care ne ascultă ce vorbim a înregistrat, a trimis mai departe ce a-nțeles el prin microfon și deja a doua zi deja primeam reclame la SSD-uri prin tot Facebook-ul, prin Messenger, prin mailul de la firmă, peste tot.

Atâta numa’ că, la ce dicție proastă am, cred că AI-ul ăla de la microfon s-a scărpinat în cap multă vreme, că n-a prea priceput; apoi a raportat la AI-ul de la Facebook ce a-nțeles, ăsta din urmă a luat o pauză de țigară, că și-a dat seama ce job greu are, a-njurat nițel, apoi a ales pentru mine ce-a crezut el că-mi trebuie mie.

Și așa mi-a ieșit în cale această superbă reclamă personalizată cu acest alfabet aproape thailandez, ce și-o fi zis AI-ul, lasă, bă, că mere și-așa la ăștia, io n-am înțeles mai mult, dă-i în mă-sa de oameni, îs sătul de ei.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. Andu YY Reply

  Groparu Norocos, eu la munca nu am fb (nu e voie) dar acasa am. SI TOT STIE unde m-am uitat! Vin reclamele la munca exact ca alea de acasa.
  Cica un mare mahar din efbiiai a zis ca orice comunicare electronica de pe planeta e inregistrata si costa 5 centi de persoana pe an.
  Si a mai zis ca daca i-ai fi obligat pe oameni sa-si dea datele personale ar fi protestat in masa. Asa, daca le cere febe- sau altul nici o problema, toata lumea intr-un dans isi inscrie la profil tooooooootul
  ha ha ha ha

  • Groparu Nemernic Reply

   Am vorbit în decembrie cu colegii despre niște amendamente la contractul colectiv de muncă, dar ne-am exprimat rezervele că șeful HR-ului (care stă în Olanda), cu nume și prenume, probabil nu va fi de acord cu ele.
   În două zile, și eu, și o colegă am primit la sugestii de prieteni pe respectivul. Nici eu, nici colega, nici olandezul nu avem trecut pe FB numele angajatorului. Și-mi apare constant și acuma, după 3 săptămâni.

 2. Andu YY Reply

  deci stiu tot omuletii aia din inautru febeului
  ( eu asa ziceam cand eram mic : ca in ap de radio sunt niste omuleti care canta si vorbesc, dar si te asculta daca nu esti cuminte)

 3. Ciprian Reply

  Daca iti zic ca e mai complex decat crezi, o sa te sperii. Nu e vorba da audio si inregistrarea conversatie. Pur si simplu din datele pe care le au, din cautarile pe care le faceti pe internet, in cazul tau, tu si cu colegii, dau un exemplu: ati cautat Olanda, sau cumva ati interactionat cu Olanda, ati cautat pe net diverse articole despre HR, legi, habar n-am. Ceva din comportamentul vostru, din trecutul vostru si din relatiile de prietenie a facut algoritmul sa va sugereze persoana respectiva la prieteni.

  La mine e funny ca m-am mutat de 1 an in Olanda si am venit destul de des in tara anul trecut si nu mai stie exact ce sa imi sugereze la prieteni si reclame :))

  Daca nu ai vazut “The Grate Hack” recomand! Multi zic ca vai stiam, ca na a fost la stiri ca aia e, eu zic ca trebuie privit altfel documentarul si e interesant cum au evoluat personajele in lumea reala si ce se intampla mai departe.

  • Groparu Nemernic Reply

   Într-o bună zi tot mi-oi face Netflix și timp să mă uit la el! Mulțumesc de recomandare.
   Prin 2003 lucram la o firmă care făcea software de marketing pentru telefonia mobilă atâta de deștept, încât își dădea seama că un utilizator old e în pericol să schimbe rețeaua cu câteva luni înainte ca acesta să o facă. Mă gândesc că de atunci tehnologia a avansat ceva.

   • Quality Commenter

    Welcome to QualityLand, the best nation on Earth—because it was built for you. In QualityLand, everything is automated to make your life more convenient: digital personal assistants find everything from the best food to the best friends for you, a universal ranking system decides which social class you’ll excel in and what career you should pursue, while advanced algorithms from the most successful company on Earth, TheShop, deliver necessities to your door without you needing to order them. Everything is easy, everything is personal, everything is quality.

 4. a@b.com Reply

  Gropare, nu e de la facebook, bag de sama ca e de la goagal. Noi nu existam, n-avem feisbuci!
  Doar cont goagal (sau `decat` pentru sudisti) .
  Goagal pus pe mobile android si pe leptoape w10.
  N-am cautat nciodata pe net, n-am scris niciodata mail sau altceva, doar am vorbit insistent de o porecla data unor prieteni si, culmea, ne-am trezit cu reclame insistente despre. Si chiar propunere de filmulet pe youtube!! No zî ceva!? Feisbuci ori goagal ori skaipuri microsoafte?

 5. costicămusulmanu Reply

  da, bazîndu-mă pe aceeași AI, am căutat insistent cu goagăle “cum să faci bani”…primesc constant mesaje de genul: du-te la muncă…

 6. Zev Reply

  Eh Gro, se poate si mai rau. Judecand duoa mailuri, ar trebui sa ma mut in India. Totul e aranjat – am oferte de mortgage, de casa, de asigurare de sanatate, de cumparat masina, de doctor, discount pe tren, de veterinar pentru catel, tot. Nu stiu cum plm mi-au gasit adresa.

 7. Obi Two Kenobi Reply

  Si unde mai pui ca “vibration non-operating”! Ramii doar cu banii luati.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *