Deci: coajă de BMW născut în anii imediaţi căderii zidului Berlinului; culoare neagră de zici că purta mereu doliu după Hugo Chavez; muţunaşi şi CD la parbriz; număr de înmatriculare cu “MUY” în coadă; şi ceva colante din alea şmechere pe portbagaj, gen “2 fast four u”.

Cu religiozitate, stăpânul – mândru nevoie mare, geacă lucioasă, freză fantastică corectată cu gel, ochelari de soare chiar dacă afară-i beznă, aur pe el cât pe faraon Turankhamon – îşi ducea maşina la benzinărie, unde băga gaz de exact 50 de lei. Săptămânal, 50 de lei. Aceeaşi benzinărie, unde o alimenta acelaşi individ în uniformă de benzinărist.

Apoi, într-o bună zi, s-a întâmplat un miracol: proprietarul a făcut rost de mai mulţi bani! Nu ştiu voi cât de mult vă bucuraţi de asemenea chestii, dar el era în al nouălea cer BMW-ist de fericire. Aşa că în ziua aia s-a hotărât să facă o extravaganţă: să-şi facă plinul. Prin urmare, s-a dus la benzinărie, a ieşit vijelios din maşină şi a decretat, mândru ca un nabab Donald Trump:
– Azi îi facem plinu’!

Şi s-a simţit dintr-o dată mult mai bine. Benzinăristul s-a uitat lung, luat prin surprindere, pentru că asemenea şocuri nu îţi apar în fiecare zi; a pus mâna pe pompă, a deschis buşonul, apoi l-a trăznit:
– Bă… tu de câţi ani bagi numai de 50 de lei benzină?
– De vreo 3, zice şoferul proprietar de BMW.
– Păi… şi auzi, nu crezi că s-o ruginit rezervoru’ de atâta timp? Dacă-i facem plinul, toată rugina aia îţi intră în benzină, apoi în filtre, în motor şi de acolo cine ştie pe unde…

Asemenea veşti sunt mereu proaste, orice le-ar face. După o secundă, şoferul proprietar de BMW aprobă:
– Ai dreptate, bagă numa’ de 50 de lei, ca de obicei. Da’ auzi…
– Ce?
– Să nu uiţi că am avut şi eu odată bani de un plin întreg!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. Naonao Reply

  Like a boss! :))
  sigur nu erai tu, Gropare? Si ai scris asta in semn de multumire benzinaristului care te-a luminat 😛

 2. Gigi Reply

  Ca să vezi ce bun este la casa omului un a-toate-ştiutor ! Pe sub freza corectată cu gel , propietarul era …uşor bronzat ?

 3. Gigi Reply

  Dacă mă gândesc bine , cred că ai dreptate : în general posesorii de bmw-uri au ceva aparte !

 4. sobolanul Reply

  Asta mi-a adus aminte astazi de vreo patru “gelati” de-astia intr-un harb de opel astra, cred, tunat in spatele blocului, care scotea niste sunete pe esapament de ziceai ca-i camion.

  Ei, mari smecheri la semafor, langa mine. Eu, cu masinuta mea, nici prea mare nici prea mica, nici prea puternica, nici prea lenesa. Turau motorul de zbarnaiau geamurile magazinelor din zona. Cand s-a facut verde, au plecat cu scartait de roti, i-am vazut cand au intrat in benzinarie. Eu, dupa ei, ca aia imi era destinatia. Coboara toti din masina si cu o mandrie nedescrisa o alimenteaza cu 3 litri si ceva, de 20 de lei, dupa care pleaca iarasi cu scartait de roti.

  (cred ca aia 3 litri si ceva erau doar pentru scartaitul rotilor)

  P.S. mie mi-a fost mila de ei, sincer

 5. Alex Reply

  Mi-am adus aminte de un film(nu mai stim cum se cheama, ceva cu frantuji parca), castiga astia la loto, si pun pentru prima data plinul de benzina. Cand a terminat, vine respectivul entuziasmat nevoie mare in masina: “Nevasta, stiai ca face un click cand e plin rezervorul?”

 6. Alex Reply

  Mi-am adus aminte, filmul se numeste Familia Tuche. Chiar daca nu e cu 10 Oscaruri sau altele, filmul merita, e o comedie mortala.

 7. ValterH Reply

  Te urmaresc si pe yoytube (GABEN).In ordine inversa. Am ajuns la Amsterdam.Tine-o tot asa. Succese.

 8. Mihaela Dordea Reply

  Gropare- Daca erai dashtept il luminai pe benzinarist cu o replica demna de filmele western :))
  S-a inventat filtrul de benzina !!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *