– Bună ziua, sunt Groparu… am trecut pe la dvs. săptămâna trecută pentru un Golf 5 la care trebuiau schimbate pragurile…
– Da-da…
– Și mi-ați zis să vă sun marți sau miercuri pentru programare…
– Da… numai un pic să văd, că nu sunt la birou acum, sunt în concediu medical…
– Ioi, sper că nu e nimic serios.
– Apăi… COVID-ul ăsta.
– Serios?!?!?!
– Da, stați să vă trimit un număr de telefon de la colegul care-mi ține locul…
– ĂĂĂĂ… LĂSAȚI, NU E NICI O GRABĂ, NE MAI AUZIM NOI…
– …
– (înghițind în sec înainte de a da cu oiștea-n gard) SPER, SPER să ne mai auzim! Multă sănătate!

Doamnezmulțam că am purtat masca aia pe bot săptămâna trecută când am trecut pe la service și nu m-am apropiat la distanță de pupat tinichigiul, altfel aș fi fost mult mai puțin relaxat acuma.

Mă sună după vreo 3 ore o prietenă din Italia: soțul meu are COVID cu febră și dureri nasoale de oase, la fabrica unde lucrez nu poartă toți mască, nu ni s-au făcut culoare separate de circulație, sunt mai multe cazuri, eu sunt în carantină.

După vreo 2 ore primesc mesaj de la mama: un membru al familiei are COVID!

O sun pe mama înapoi: a, stai să-ți spun, și ficiorul doamnei G are COVID.

Patru cazuri într-o zi, se pare că prezentarea în Power Point a virusului la final de an va conține grafice cu creșteri record și va primi și bonus pe cifra de vânzări de la Ocultă.

Opinie nepopulară: personal, sunt din ce în ce mai mult de părere că restricțiile actuale nu sunt suficiente și poate ar trebui să ajutăm și noi mai mult guvernul ăsta de netoți care bâjbâie în obscuritate, fără vreun plan bine trasat. Măcar noi, ăștia care putem sta la cutie, ar trebui să participăm la efortul colectiv și să nu ne mai punem de-a curmezișul cu orice preț atunci când anunță nebunii restricții noi. Greșesc? Vorbește un om care nu și-a văzut părinții decât de două ori anul ăsta, deși locuiesc la două ore distanță de mine, și parcă o lună de lockdown poate ar mai liniști apele suficient încât să pot merge și eu să mi-i vizitez ca să-și vadă și ei nepoții.

PS: Plus că nu mi-a luat zacusca de la mama, ce iarnă e aia fără zacuscă de la mama?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. Attila Reply

  Gropare, guvernul ăsta de netoți are un plan singur plan foarte clar – să rămână guvern. Că îi costă niște vieți? Detalii.

  • Zev Reply

   Attila, cam asa pare. Las si eu asta aici, ca am inteles ca e okay cu Gro. Eu, sincer sa spun, m-am ingrozit. Si am inteles de ce au fost atat de vagi referintele la ‘expertii’ aia a caror ‘sage advice’ e citat mereu in felurite declaratii prezidentialo-guvernicesti, fara a fi identificati.

   https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/specialistul-si-cadoul-facut-psd

   Iarasi si din nou romanul e lasat sa se descurce autarhic, ca in comuna primitiva, descurca-te romane cum te duce capul, contractul cu statul a fost revocat unilateral de catre stat.

  • Groparu Nemernic Reply

   Și eu zic că suntem pe cont propriu. Din două motive: 1. Incompetența și lipsa de balls a celor care ne conduc; și 2. De 9 luni de zile repeți obsesiv cum să te ferești de virus. Cine are urechi de văzut, să pipăie, restului nu prea ai ce le face.

 2. Ionut Reply

  Pai … poti sa iei zacusca oricand nu ? adica mască pe față ,pastrat distanta si poți vizita pe oricine fără riscuri . De ce să te împiedice Covidul sa îți vezi parintii (sau pe oricine ) daca se păstreaza distanta de 2 metri + mască ,mănuși etc ?

 3. Mascatu’ Reply

  No, apai nici al de o fo’ nu pare inca a se lasa dus asa usor …

  Da’ zau daca nu-i pacat sa-i spurcam blogu’ omului ‘cestuia cu politichie.

 4. Anonymous Reply

  Dacă nu ar fi zacusca chiar nu știu ce s-ar alege de țara asta. La noi se bat neamurile din Franța pe borcane. Multă sănătate!

  • Andu YY Reply

   misto asta : “La noi se bat neamurile din Franța pe borcane”

   Eu pot sa va spun ca in Abu Dhabi toata lumea poarta masca, sunt amenzi uriase, si se sta la distanta reglementata. Adica se poate, si nu e nici un efort, ce mama naibii, e OK.
   Ideea ca sa respectam masurile elementare (masca, cei 2m si spalatul pe maini) e clar ca ajuta si e cea mai usoara cale de prevenire.

   PS acum 3 sapt maica-mea a fost diagnosticata cu Covid fiind in spital fiind pt AVC (ulterior unui atac de inima), si ieri nu mai avea Covid.

 5. Zev Reply

  Andu yy – ‘ si ieri nu mai avea Covid.’ Eu zic ca l-a furat un coleg de camera. Be it as it may, sanatate. Am si eu o mama batrana, a trecut prin diverse, uneori ma gandesc ca si femeile batrane, ca si alte categorii de risc (copiii, betivii) au un inger personal mai musculos, asa, de ii scapa din chestii din care nu te-ai gandi ca scapa un calugar tibetan de 25 de ani cu abonament la sala. Si care chiar se duce, nu ca mine.

 6. Nico Reply

  Si eu simt nevoia de lockdown.
  Dar dupa precedentul creat de Curtea Constitutionala, in care au fost anulate amenzile, cam ce lockdown ar fi asta?

  • Sorin Reply

   Cine te oprește? Bagă-te în blocaj. Sau vrei să fie impus de stăpânire, ca să simți mai intens?

 7. Marius Reply

  „două ore distanță” în traficul din România e relativ. Raportat la Cluj-N. poate fi Alba-iulia, dar poate fi (la mine chiar a fost). Dej.

 8. Tiberiu Reply

  Eu îmi pun aceeași întrebare din februarie-martie:

  Cum poți să crezi că scapi de testul imunologic, posibil mortal, cu SARS-COV2 când se transmite așa ușor, inclusiv pe calea aerului, ce expectorezi la o tuse, la o simplă adiere de 10 km/h, ai trimis la minim o juma` de kilometru de tine, luând în calcul minimum de 3 minute de rezistență a virusului în aer liber, pe care OMS l-a anunțat din februarie și a fost confirmat de multe alte studii?

  Acum o lună ieșeau 1 pozitiv la 8-10 testați, de 2 săptămâni ies 1 din 3-4, cu cel mai lockdown ne gată într-o lună de testat pe majoritatea.
  Uitați-vă la graficele Belgiei, Suediei, Spaniei, Franșei, Cehiei, Olandei, toate au luat-o de curând la vale, în jurul meu, nu aici, la țărănoaia unde pe hârtie nimeni n-a avut/ n-are, dar majoritatea au trecut prin răceli, zic ei, din care multe seamănă a bronșite și pneumonii, dar cei din București, sunt la 10 de kilometri de centură, deci amicii mei bucureșteni, 1 din 2 au avut covid, numai dacă ne ascundem în beci cu provizii pentru câteva luni scăpăm, bine, majoritatea am făcut deja testul, dar nu știm înCĂ, Cred eu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *