Băi Donalde, nu mă lua cu ”n-ai voie să vorbești dacă nu trăiești acolo!”, că-ți zic eu cum stă treaba:

1. Lumea de azi este foarte complexă și problemele cu care ne confruntăm sunt pe măsură. Globalizare, terorism, extremism religios și talibanism în toate taberele (și cu agitatori extrem de vocali), propagandă rusească și fake news cât cuprinde, încălzire globală și poluare, o economie care se îndreaptă vertiginos spre digitalizare și spre ”un nou reset”, pandemie, sisteme de sănătate mereu neperformante, îmbătrânirea populației, migranți economici, populism într-o sumedenie de state – toate te provoacă pe tine, leader global, la un dans pe sârmă extrem de delicat. Dacă tu îmi prezinți la toate problemele astea soluții simpliste, de clasa a șaptea, să știi că eu nu te cred, Donalde.

2. Nu, nu prea ai cum să știi ce va face viitorul președinte și viitoarea administrație. Dacă devii portocaliu la față de cât urli că Biden va închide tot și va preda America Chinei, apăi fă bine și arată-mi globul ăla al tău de cristal unde citești asta. Mi-aduc aminte de alte teme recurente mai din estul Europei, ”USR NE VA OBLIGA SĂ DĂM COPIII NOȘTRI SPRE ADOPȚIE HOMOSEXUALILOR!!!” (ȘTIȚI CĂ AȘA VA FII !!! NU???)

3. Nu poți ignora o criză sanitară de asemenea proporții, care a golit New York-ul și ne dă peste cap economiile naționale, și apoi să iei COVID exact ca un COVIDiot, și colac peste pupăză să continui să nu porți mască și să mai și chemi oamenii la mitinguri electorale masive. Mă aștept ca președintele celei-mai-mărețe-națiuni-de-pe-planetă să gândească un pic mai mult decât un jandarm din Sibiu.

4. Înțeleg că ai mai băgat niște oxigen în economie; și că americanii sunt sătui de baletul pe teme ”ce toalete să construim pentru gender fluid”, cancel culture, James Bond femeie de culoare și ”dacă nu ești gay, hispanic și fără 10 piercinguri în sfârc nu ai șanse să predai la școala de artă” când tu ai șomaj măricel în țară și fabricile pleacă în draci în țara chitailor, dar așa-i că puteai injecta măcar la nivel declarativ niște echilibru? Nu-ți trebuia decât puțin discurs de bun simț. Pentru că…

5. …Tema ta principală de campanie este demonizarea unor segmente de populație, deci pe mine m-ai pierdut. Ultima dată când am mai văzut din astea a fost în documentarele cu Germania anilor 1938. M-aș fi așteptat ca președintele celei-mai-mărețe-națiuni-de-pe-planetă să caute soluții de integrare, nu de dezbinare.

6. Nu-mi place când oamenii politici defilează cu Dumnezeu tatuat pe bucă. Cum să-ți zic, eu cred în El, dar îl las pe Dumnezeu în gura popilor, că e afacerea lor, iar de la politicieni am alte pretenții, mkey? Eu nu plătesc taxe ca să-mi bage fariseii politici teme din Vechiul Testament pe laringe-n jos (spoiler alert, poate le spuneți și lui Mike Neamțu, Paleontologu și Papa Hagi că a mai apărut un testament de atunci, care vorbește aproape exclusiv de iertare și de iubire).

7. Fan clubul tău. Băi, Donalde, de unde-i scoți, frate, pe războinicii ăștia cu scuipat pe taste? Nu poți dialoga cu ei că le pușcă venele și pătează zugrăveala. Nu neg că sunt și oameni cu minte-n cap care te-au votat, dar nu mă pot scutura de impresia că majoritatea susținătorilor tăi sunt bărbați care cred că locuiesc în rulote din cauză că le fură mexicanii joburile de chirurgi și femei care ar face orice ca să fie grabbed by the pussy de un bărbat bogat.

Știi ce zic, Donalde? WTF iz dis?

And dis?

De restul lucrurilor, că ai fi un personaj de aur pentru defuncta OTV, că ai făcut sex cu staruri porno (bravo, bos!), că ai hărțuit ani de zile oamenii care nu voiau să-ți vândă apartamentele ca să-ți faci tu ditamai clădiroaia de neam prost în NY, că ai și acum facturi neplătite de trustul tău la o sumedenie de colaboratori (”sue us!”, ziceau angajații), despre implicarea Rusiei în campanie, tiradele retardate pe Twitter, politica stângace cu Coreea de Nord, de interminabilele tale partide de golf, de faptul că nu știi să pierzi și de alte treburi nu mai zic, că le-au făcut alții mai mult și mai bine.

Mno, din cauza asta nu te-am votat, mă Donalde. Din cauza asta și din cauză că nu am cetățenie americană.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. Attila Reply

  Nenea ăsta portocaliu a fost doar o reacție normală la decenii de elitism stupid.

 2. Pricinosu' Reply

  Mno, si cine va lua hotararile in locul ametitului si amnezicului?
  Nu zic ca as fi votat cu Trumpaliul… Da’ daca as fi fost american mi-ar fi fost greu sa ma decid cu cine votez.
  Poate de’aia si este o victorie atat de stransa, un fonosh la fotografie!

  • Attila Reply

   Shhhht McGregor, nu e voie să te legi de progresivi, că ești făcut de toate felurile. De aia zic că Trump a fost numai o reacție.

   N-ai văzut declarațiile lui Cortez? Dacă democrații nu dau înainte cu agendă progresivistă, ea renunță la politică, cică 😀

 3. santamanta Reply

  Până și foxnews s-au lepădat de el, au mai rămas și un gâdea, badea fideli, însă s-a cam saturat lumea de circus maximus… Oricum faza cu 4seasons landscape, conferința de presă a lui Giuliani & avocații intre crematoriu și dildos, în loc de hotel 5 stele cu nume asemanator, va întra în istorie…

 4. DanC Reply

  Ai niste probleme cu logica:

  2. Exista dovezi despre politica lui Biden de genul “America last” + fiu-su are niste afaceri murdare prin Ucraina si China. Hunter a fost si la Bucuresti (schimb de experienta re coruptie).

  3. Ce treaba are Trump cu NY? Acolo e Cuomo (democrat), care prin deciziile lui a facut sa moara si mai multi de covid.

  4. “șomaj măricel în țară și fabricile pleacă în draci” Really? E kktul asta de covid peste tot, inainte de virus economia Americii mergea f bine. Si-acum creste merge tot mai bine.

  5. Care demonizare de segmente de populatie? Ce grupuri a demonizat Trump in campanie?

  6. 7. + poza si prostia aia cu federatia galactica: Ce treaba au cu persoana lui Trump?

  Spre final, care “implicarea Rusiei in campanie”?

  Bre, nu stiu dar toata Romania e cu catel si purcel pro Biden si Kamala fara sa vada nimeni ce bine seamana Biden cu un viitor Big Brother si Kamala cu o Ana Pauker pe stil nou.

  Dupa 30+ de ani, noi-romanii santem la fel de prosti: tinem TOT cu extremisti de stanga, nu ne-a ajuns/n-am inteles nimic din perioada 45-89. Parca fusese un detinut politic cu remarca: “am intrat in puscarie si i-am lasat pe romani prosti, cand am iesit i-am gasit la fel de prosti”.

  Asta e, nu stim nimic, dar facem bascalie ieftina. Stand pe o gramada de rahat. Pt ca nah, romanul se pricepe la orice daca e vb de treaba altuia. Romanul stie mai bine ce trebuie votat in SUA, doar se vede ce discernamant politic (de top, frate!) a fost in Romania in ultimii 30+ de ani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *