LE: Am pus de un update https://groparu.ro/campanie-ajutat-refugiatii-ucraina-update/

Până nu mă apuc și eu să scriu opinia mea despre războiul din Ucraina pe care absolut nimeni nu mi-a cerut-o, și astfel să-i dau fatala dictatorului-patriot-de-la-Kremlin-care-și-iubește-țara, aflați că niște oameni inimoși de la Cluj au pornit o campanie de donații pentru refugiații din Ucraina.

Oamenii se cheamă Ary Kindergarten, ne știm de la primul nostru Gropărel (că el acolo a făcut facultatea) și au o fundație prin intermediul căreia adună pentru refugiați donații de la – ați ghicit – donatori.

Puteți dona și voi fie bani în contul

RO10BTRLRONCRT00W2131102

FUNDATIA ARY

fie bunuri, cu precădere următoarele:

– scutece
– șervețele umede
– șervețele uscate
– absorbante pentru igiena intimă
– aleze
– medicamente de uz curent (antiinflamatoare, antitermice, sirop de tuse etc) pentru adulți, copii și bebeluși
– măști pentru copii și adulți
– dezinfectant de mâini (sticluțe mici, de uz individual)
– alimente pretabile consumului imediat (batoane proteice, ciocolată, conserve mâncare etc)
– lapte praf
– borcănele cu mâncare pentru bebeluși
– hrană pentru animale de companie
– tacâmuri, farfurii, pahare de unică folosință
– termosuri

Lucrurile din lista de mai sus sunt în primul și-n primul rând pentru a le asigura sănătatea, confortul și bunăstarea refugiaților și copiilor lor: degeaba ai burta plină dacă pruncul are temperatură, are fundicul iritat de la ultimul scutec care e plin-plin de patru ore (și URLĂ – copilul, nu scutecul) sau se va îmbolnăvi în 2 zile pentru că își tot bagă degetele murdare în guriță. Și, credeți-mă, copiii nu își bagă niciodată mâinile curate în guriță: prima dată și le mânjesc temeinic și apoi trec la degustat de degețele (favoritul meu era degetul mare, vă spun foarte cinstit).

Unde? La grădinița Ary, str. Mărășești 72, Cluj-Napoca.

Când? Zilnic între:
– 13:00-15:00
– 17:00-19:00.

Joi după-masa voi fi și eu acolo la preluat pachete, deci dacă veniți atunci îmi puteți și spune vreo două de la obraz.

Dacă este nevoie, sâmbătă vreau să particip la transportul donațiilor până la vamă și la împărțirea lor – cel mai probabil în Sighet, dar să vedem, vă țin la curent. Până atunci se dorește efectuarea unui transport miercuri dimineața.

Dacă aveți idei de alte lucruri care se pot dona, sau dacă doriți să ajutați și în alt fel, sau dacă aveți întrebări despre campania asta, sau dacă puteți face voluntariat/oferi transport/cazare refugiaților, sunați cu curaj la 0753835473.

Deci cam despre asta este vorba: vreți să-i faceți pe părinții refugiați să se simtă mai bine? Ajutați-i mai întâi să le fie copiii bine.

PS: Dacă nu sunteți din Cluj, dar doriți totuși să ajutați, căutați-o pe Facebook pe Magda Săvuică, publică constant informații de la fața locului, cu tot cu numere de conturi.

Vă las cu o poză cât o mie: Gropărica în strai tradițional în inima Maramureșului ucrainean de la noi, la vârsta de un an și două luni, într-un concediu de poveste. Va putea spune: io-s ucraineancă de mică. Bine, acuma-i și mai grasă și mai lucioasă, și eu sper să nu fiu nevoit s-o duc vreodată pe brațe ca s-o scap de război. Nici pe ea, nici pe copiii ei.

PS: Și tot respectul celor de la CERT Transilvania, care au dus azi 32 de mașini pline ochi cu ajutoare!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Atti Reply

  Gropare, grijă cu liste de genul – donatul de lucruri face bine la suflet, dar din propria experiență, devine un calvar pentru cei care trebuie să gestioneze donațiile. Sunt greu de țintit, greu de transportat, greu să le asiguri integritatea.

  Omu, înțelege-mă, nu vreau să mă frânez avântul umanitar, dar tipul acesta de donații mâncă resurse, nu le produce.

 2. Victoria Reply

  Dragă Gropare

  Groaznic ce se întâmplă in Ucraina, se rupe inima in mine când văd ce suferință e acolo.
  Îți mulțumesc din suflet pentru articol, am știut instinctiv că oamenii superbi din România o să se mobilizeze!

  La fața locului nu pot să ajut, că-s plecată de mult din țară, dar am donat cât am putut si sper din tot sufletul la cât mai multe fundulețe uscate si, implicit, la măcar o grijă in minus a tuturor.

  Le mulțumesc pe această cale educatoarelor, coordonatorilor, tuturor celor care ajută și îți mulțumesc din suflet și ție.

  Multă sănătate!
  P.S. Gropărica e superbă și in poză chiar nu a avut degete lipicioase, da? Ce atâta bashing la adresa degețelelor 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *